Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zorin OS 5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy polecacie mi przejsc na platforme Zorin OS 5 i czy beda sterowniki od nvidia dostepne?

procek: 3,1Ghz z turbo boostem do 4,1 oraz 8 rdzeni (AMD)
Karta Graficzna: Nvidia GeForce 560 TI (Zotac edition)

Ram: 16 GB Ramu

Pamięc: 2,5TB

czy polecicie mi przeniesienie sie z windowsa 7 na Zorina i czy gry beda lepiej chodzić?

oraz czy bede mogł otwierac pliki .exe?

Dodaje ze jestem zatwardziałym obronca windowsa ale słyszałem wiele dobrego o tym systemie! :)

Pomogłem pomóz mi naprawić moja reputacje klikajać (Lubie to)

Pomogłem tez klikaj (Lubie to!)

Opublikowano

zainstaluj to sie dowiesz czy działa, to w sumie ubuntu normalne to dlaczego ma nie działać grafika

czy zadziałają exe tez sie dowiesz jak odpowiednio zainstalujesz wine, zresztą większość gier na pewno nie zadziała

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ilo bitowy komputer?
Ramu ci starczy
Windows bierze troszkę mniej RAM z karty graficznej (z windows 8 też dość sporo bierze, ale to nie ważne)
Linuxy ogólnie zamiast procesorów używają kart graficznych bo są o wiele wydajniejsze i szybsze
Ja bym na twoim miejscu pobawił się Zorin OS 5

Jakiś problem? Napisz na PW

backtrack-it_userbar4.png?w=460

Opublikowano

jeżu, człowieku gdzieś ty się takich głupot naczytał ! i tak trudno cie zrozumieć i o czym bełkotasz. nie o tym była nawet mowa i nie na temat twoja wypowiedź nawet jakby cokolwiek z tego było zrozumiałe

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nie lepiej coś wydajniejszego zainstalować?

W zależności pod co chcesz mieć ten system taką dystrybucje powinieneś wybrać.

No i zależy też z jakiego będziesz korzystać środowiska graficznego.

ZorinOS to troszkę taka pierdółka. Moim zdaniem lepiej by Ci było postawić czystego Debiana, albo Ubuntu jak nie chce ci się bawić w konfigurację systemu.

Co do samych sterowników własnościowych. W przypadku ubuntupochodnych dystrybucji masz odpowiednie narzędzia graficzne do zarządzania zamkniętymi driverami. Więc nie ma żadnych problemów ze wsparciem nvidii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...