Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa karta graficzna

Hybatyófo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam pytanie wiem, że było dużo takich. Chciałbym kupic karte graficzną i nie wiem na co patrzeć, zeby ona sie nadawała do grania w hry typu bf3(bf4 ja wyjdzie) na srednich wymaganiach. Moj sprzęt to

Procesor: Intel Pentium Dual CPU 1,80Ghz podkręcony do 3,0 Ghz (wymiana na AMD Phenom II x6 lub x4)

Karta Graficzna: ATI Radeon HD 3600+ Series

RAM: 4GB (moge dokupić kolejne 4GB)

Zasilacz: 440W

Opublikowano

Jaki model tego zasilacza, jaka płyta główna, jaki budżet?

Jeżeli chcesz wymieniać na Phenoma II (dobry wybór :) ), to mobo co najmniej ga-970-ud3, a CPU 965 BE.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ten phenom jest nie opłacalny..

Płyta - 330zł

Sam procesor - 350zł

Chłodzenie typu fera - 90-100zł.

Co razem daje nam prawie 800zł.. Za tą cenę masz H61M-P20 (G3) + i5 3350p, który jest o wiele wydajniejszy przy mniejszym poborze mocy i niższych temperaturach.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Chyba z używek, jeżeli o tym mowa to i5 wyrwie za 400 i do tego płyte nawet za 150 i tak ma taniej i wydajniej.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

24dnacg.png

Opublikowano

Kłóciłbym się :)

Jak kupisz cepa na LGA 1555, to masz zero możliwości rozbudowy w przyszłości (nie mówie tutaj o rok czy dwa do przodu, bo kto ma tyle kasy żeby co rok/dwa CPU wymieniać, ale o np 5 lat), bo LGA 1155 to socket już wymarły.

A AM3+ to socket który nadal jest wspierany przez AMD i dalej będzie rozwijany.

I tak używki, ale z gwarancją.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Tak, ale do 1155 ma nadal możliwość włożenia dużo mocniejszego procesora niż te wszystkie FX.

24dnacg.png

Opublikowano

No to kurwa czytaj uważnie.

Za 5 lat może wszystko sie zmienić i to AMD przejmie berło i o tym napisałem wyżej, ale ty nadal pierdolisz te swoje farmazony.

Za 5lat całe LGA 1155 będzie wymarłe i nie kupisz w sklepie CPU na LGA 1155.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Człowieku skąd ty wiesz co będzie za 5 lat ? Za tyle ten komputer cały będzie musiał wymienić a nie tylko procesor. Z fusów to wywróżyłeś ?

24dnacg.png

Opublikowano

Dobra koniec dyskusji.

Jestem na tym forum tak długo, że wiem, że bez rangi nic się nie zdziała.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

No to kurwa czytaj uważnie.

Za 5 lat może wszystko sie zmienić i to AMD przejmie berło i o tym napisałem wyżej, ale ty nadal pierdolisz te swoje farmazony.

Za 5lat całe LGA 1155 będzie wymarłe i nie kupisz w sklepie CPU na LGA 1155.

Również się z tobą nie zgodzę.

Po pierwsze nigdzie nie jest napisane, że AMD przejmie berło. Trzeba brać to, co teraz jest wydajne. Gdyby FX 8xxx był mocniejszy od i5, to wybór byłby chyba oczywisty. Ale tak nie jest.

Po drugie nie wiadomo ile AM3(+) będzie jeszcze na rynku. Ten socket też nie jest wieczny, a na rynku jest już za długo.

LGA 1155 już jest wymarłe... tak samo jak 1156, 1366. A mimo to nadal opłaca się wziąć używki. To samo tyczy się Phenoma, jeśli trafimy na okazję.

Temat zacznijmy od tego, że procesor nie nadaje się do BF'a 3, 4 i trzeba zmienić całą platformę, nie tylko kartę graficzną.

Opublikowano

Ten phenom jest nie opłacalny..

Płyta - 330zł

Sam procesor - 350zł

Chłodzenie typu fera - 90-100zł.

Co razem daje nam prawie 800zł.. Za tą cenę masz H61M-P20 (G3) + i5 3350p, który jest o wiele wydajniejszy przy mniejszym poborze mocy i niższych temperaturach.

Budżet to 1000zł na nowego procka + karte graf i RAM'y. A sam i5 3350p kosztuje 600-700zł więc stary ja wole Phenoma II X6 za 340zł ;/

Opublikowano

Używki wchodzą w grę ? Dosć mały kasy masz, a z używanym procesorem byłoby o wiele prościej złożyć coś do gier.

Przepraszam musze dodać do tego płyte główną, wiem, że ,malo kasy, ale te 200-300zł zawsze mozna pożyczyc lub dozbierać ;/ Więc Karta graf, procek, plyta glowna i ramy w granicach 1200zl do bf 3 min . ;/

Opublikowano

Ale czy używki wchodzą w grę ...

Jeśli tak, to ja tu widzę używanego i5 xxxx + 4GB RAM + MSi H61M-P20 + Sapphire Radeon 7790.

Oprócz proca wszystko nowe. Tylko podaj zasilacz.

Opublikowano

Ale czy używki wchodzą w grę ...

W ostateczności tak, ale nie jakieś zuzyte na maxa ;/

Przepraszam musze dodać do tego płyte główną, wiem, że ,malo kasy, ale te 200-300zł zawsze mozna pożyczyc lub dozbierać ;/ Więc Karta graf, procek, plyta glowna i ramy w granicach 1200zl do bf 3 min . ;/

zasilacz: NeoTel Maximus 440W

Opublikowano

Jaka obudowa? Napęd/dysk na SATA? ;p Ten RAM na DDR3?

Ludzie wy potraficie czytac pytania? Napisałem, że wymieniam KARTE GRAFICZNA, PROCESOR, RAM, PŁYTE GŁÓWNĄ. Więc raczej Ramy bd pod tą karte graficzną, którą dasz do zestawu nie?

Opublikowano

Ludzie wy potraficie czytac pytania? Napisałem, że wymieniam KARTE GRAFICZNA, PROCESOR, RAM, PŁYTE GŁÓWNĄ. Więc raczej Ramy bd pod tą karte graficzną, którą dasz do zestawu nie?

Nie skomentuję tego...

Kup sobie MOBO z obsługą DDR3 i włóż tam DDR2.

Nie podasz WW podzespołów, to nikt Ci nie doradzi.

Opublikowano

Nie skomentuję tego...

Kup sobie MOBO z obsługą DDR3 i włóż tam DDR2.

Nie podasz WW podzespołów, to nikt Ci nie doradzi.

To może prościej poprosze o złożenie komputera w granicach 1300zł do bf3 na medium....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...