Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOCY] Wyjazd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich !

Mam problem razem z moim przyjacielem, a dokładniej on ma problem ze swoimi rodzicami :O

Sprawa wygląda następująco:

Mieliśmy planowany wyjazd nad morze ja (18lat) i mój przyjaciel (17lat - we wrześniu 18lat) - sami.Wszystko było pięknie jego rodzice się zgadzali nie mieli żądnych problemów,że może jechać już mieliśmy wynajmować nocleg za jakieś kilka dni, a on mi piszę ,że jego rodzice nie puszczą go, bo przyjaciele rodziców coś tam nagadali, że syna by samego nie puścili itd. to się trochę zdenerwowaliśmy taką sytuacją.Rozmawiał z nimi cały dzień truł im dupę i nic to nie daje :huh: On mieszka aktualnie w Angli (jakiś czas), ale jego rodzice nie mieli żadnych problemów by go puścić tylko wszystko pokrzyżowali plany Ci przyjaciele rodziców jego.Nasi rodzice znają się od małego i my znamy się od małego.Jego rodzicę boją się ,że zrobimy coś głupiego itd.Mówią, że mam przylecieć do nich, a my chcemy jechać sami nad morze :D

Co on ma robić by ich przekonać chcemy jechać nad morze na początku sierpnia, a tu taka klapa ? o.O

Pisałem mu,że mam wziąć tate na osobną rozmowę, a potem mame i może się jakoś przełamią i go puszczą...

Mówił,że nawet jak moi rodzicę by zadzwonili do jego to nie ma chuja by go puścili postawili na swoje mówi i dupa.

POMOCY ! BĘDĄ LIKE !

Opublikowano

On mieszka w Anglii, a Ty w Polsce i planujecie wyjazd nad Bałtyk od polskiej strony? W takim razie, aż tak bardzo rodzicom tego chłopaka się nie dziwię. Ja osobiście 17'letniego dziecka nie puściłbym zagranicę samego, to trochę ryzykowne.

Jesteś najpiękniejszą kobietą, jaką widziałem na oczy. Oh! Zapomniałem! Jestem szkieletem i nie mam oczu - yohohoho! Skull joke.

mini1a.pngminigd.pngminizoro.png

Opublikowano

On mieszka w Anglii, a Ty w Polsce i planujecie wyjazd nad Bałtyk od

polskiej strony? W takim razie, aż tak bardzo rodzicom tego chłopaka się

nie dziwię. Ja osobiście 17'letniego dziecka nie puściłbym zagranicę

samego, to trochę ryzykowne.

Ja mam 15 i nie ma problemu... Sam lecę do rodziny do Hiszpanii i wracam, więc chyba siedemnastolatek sobie poradzi.

@Top

Jak panowie wyżej radzą, przełóż wyjazd na koniec sierpnia.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ja mam 15 i nie ma problemu... Sam lecę do rodziny do Hiszpanii i wracam, więc chyba siedemnastolatek sobie poradzi.

@Top

Jak panowie wyżej radzą, przełóż wyjazd na koniec sierpnia.

Epic fail,nie ma lotów dla osób poniżej 16 lat.

@Top poczekaj mięsiąc,wtedy nie będzie potrzebna zgoda jego rodziców.

Dej kazał usunąć beke z niego więc trudno :c

Jbc. piszcie pw :D

Opublikowano

To ciekawe jakim cudem lecę -,- Epic fail z twojej strony, w WizzAir jest to 14 lat za zgodą rodziców, a jak mniej - pod opieką stewardessy.

@Down
Musi z nimi po prostu porozmawiać, nie ma rady. Niech powie, że dużo młodsze osoby wyjeżdżają i nic im nie jest, niech obieca że będzie odpowiedzialny itp. Może też postarać się o jakieś zajęcie w stylu opieka nad dzieckiem, żeby pokazać że mogą mu zaufać.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Powtarzam pytanie !

Co on ma robić by ich przekonać chcemy jechać nad morze na początku sierpnia ?

Doradzicie coś? :(

Tylko proszę nie piszcie, że ma czekać aż skończy te 18lat...

Opublikowano

Epic fail,nie ma lotów dla osób poniżej 16 lat.

@Top poczekaj mięsiąc,wtedy nie będzie potrzebna zgoda jego rodziców.

A dzieciaki jakby latały?

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Tak właściwie on ma już prawie 18 lat i ty też. Może ty z nimi porozmawiaj, przedstaw im czynniki które mogą im po prostu tak bez zmartwień puścić syna na tak ''głęboką wodę''. Jeśli ani on, ani ty nie nadużyliście zbytnio zaufania jego rodziców to myślę, że taka rozmowa powinna pomóc.

Opublikowano

Przyjaciel truje im dupę ciągle i nic :mellow: Ciągle ich prosi, ale słyszy ciągle tą samą odpowiedź.

Pisał mi, że się trochę wkur.. na niego.

Co mu doradzicie? Co ma robić? Jak ma ich przekonać? Lub co my mamy razem zrobić? Kontakt z jego rodzicami mogę mieć tylko telefoniczny nic więcej...

Pomocy !

Opublikowano

@Odświeżam

Doradzi ktoś coś? :(

Jak on ma przekonać swoich rodziców ...

Co ma im mówić ciągle lub co ma im powiedzieć i tyle.

Przecież ja bym wziął odpowiedzialność za niego, bo jestem pełnoletni.

Opublikowano

Nie którzy rodzice sa dziwni , moi jak powiedziałem że chce lecieć do pl a mialem 16 lat to nie było problemu i potem jechałem z qmplami nad bałtyk.. "To niech im powie w takim razie bede siedział dzień i noc przy kompie :D"

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Kolega w wieku 12 lat latał do Norwegii za pomocą ,,sztucznego dowodu '' czy jakoś tak .

@TOP . Niech poprostu rodziców zaszantażuje :@ Najlepiej jakby powiedział , że tamci ,,przyjaciele'' poprostu się nie znają i nie wiedzą nic o nim , a tak naprawde jest odpowiedzialnym i grzecznym chłopcem/mężczyzną (niepotrzebne skreślić ) :D

?????

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...