Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jestem piratem?

VegaS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,ostatnio pełno na necie o tym że ludzi piracą muzykę,filmy i wgl.

Więc ja mam taką sytuację:Jakiś rok temu kupiłem sobie album Metalliki ale leży sobie na półce i nawet z płyty nic nie słuchałem.

Mimo to po jakimś miesiącu pobrałem sobie ten właśnie album z torrenta (płyta robi mi za element wystroju) i słucham sobie tak tego albumu do dzisiaj

I tutaj pytanie,czy jestem piratem czy nie ? :D

Tak,tak nudzi mi się,co się dziwić jest prawie 2 w nocy ;D

Opublikowano

Hmmm, wg mnie nie pod warunkiem, że słuchasz tylko tych utworów za które zapłaciłeś. ;)

Opublikowano

Jak nie masz haka zamiast ręki, kapelusza pirackiego i masz parę oczu to nie jesteś prawdziwym piratem :(

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Opublikowano

Hmmm, wg mnie nie pod warunkiem, że słuchasz tylko tych utworów za które zapłaciłeś. ;)

Właśnie to opisałem że słucham albumu na kompie pobranego który i tak mam w domu,kupiony :D

Możesz sobie ujebać nogę, założyć opaskę na oko i pływać w lodówce po jeziorze (na serio lodówka dobrze pływa).

A ty możesz się jebnąć w głowę.

Opublikowano

Więc ja mam taką sytuację:Jakiś rok temu kupiłem sobie album Metalliki ale leży sobie na półce i nawet z płyty nic nie słuchałem.

Mimo to po jakimś miesiącu pobrałem sobie ten właśnie album z torrenta (płyta robi mi za element wystroju) i słucham sobie tak tego albumu do dzisiaj

Nie jesteś, ponieważ równie dobrze mogłeś te utwory zrzucić z płyty na komputer. Zapłaciłeś za nie, więc masz do nich prawo. Jedynie nie możesz ich udostępniać, bo to już będzie piractwo.

Opublikowano

Nie każdego stać na oryginalne gry czy inne tego typu rzeczy i założę się, że każdy z nas chodź przez chwilę był owym piratem :)

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Nie każdego stać na oryginalne gry czy inne tego typu rzeczy i założę się, że każdy z nas chodź przez chwilę był owym piratem :)

I co w związku z tym?

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Opublikowano

Tak jesteś piratem ponieważ pobrałeś plik gdzie aktualnie można go kupić czyli popełniłeś przestępstwo ponieważ tak jakbyś okradał tego kto stworzył grę muzykę itd.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Tsa, a pewnie piszesz to na nieoryginalnym Windowsie :D

Wgl to już jest szczyt lenistwa nie ściągnąć płyty z szafki, tylko pobrać z neta.

Tylko nie przyrośnij do krzesła :P

ak dla mnie samo "piractwo" nie istnieje, bo według tej zasady, czy jak zrobię komuś zdjęcie, to jest to porwanie?

436951440626370320491.png

Admin Cienia
Opublikowano

Jeśli pobrałeś coś czyjegoś autorstwa bezpłatnie, chyba że wyrażają na to zgodę, to nie wiażne czy kupiłeś jedną płytę czy 20, i tak jesteś piratem :)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Lajk za Metallike. Nie jesteś piratem skoro kupiłeś album. :)

Opublikowano

Chuj to kogo obchodzi co pobrałeś i co masz na półce?

Pierdole, MPC spada na psy..

top@ Tak jesteś piratem CIA za chwile cie zgarnie i rozpierdoli chate C4

do tego utną ci rękę dadzą haka , wyjmą ci gałkę oczną i przy dobrych wiatrach nerke.

ps. Każda osoba ma coś nielegalnego.

graphic.png

Opublikowano

Nie jesteś piratem bo zapłaciłeś za te utwory a możesz mieć kilka kopi więc ...

A tak szczerze to jeśli pobiorę z torrentów i nie udosępnie tak zwanego seeda czyli odemnie nikt tego nie pobierze a pobraną rzecz będę miał na użytek własny to łamię prawo ?

Opublikowano

udostępniałeś... z torrentów się nie pobiera!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...