Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się ?

Zekori666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szczerze? Nie opłaca się. Chyba, że masz już kogos, kto aktualnie na serwerze gra. Mt2 PL sie wyludnił. O najgłupsze ulepszacze, czy itemki jest po prostu bardzo trudno.

Sam musiałbyś wszystko dropić, a zrobienie chociażby bojowca graniczyłoby z cudem. Plus jest tylko taki, że grał byś sobie spokojnie, nikt by Ci nie przeszkadzał, a spoty były by zawsze na jakimś ch wolne.

Opublikowano

W świadomości każdy z nas ma zakodowane,że Metin2.pl to ciężki orzech do zgryzienia i trzeba się naharować by coś osiągnąć.

Osobiście dla własnego sprawdzenia siebie ja bym zagrał. Grałem w Święta Bożego Narodzenia ostatnio na PL'u i powiem Ci wtedy nie żałowałem od zera sobie grać :>

Dobiłem 54lv. Healerem , Ekwipunek wykułem godny dobrego szamana i byłem zadowolony a nie wydałem ani złotówki na to tylko własny czas. Wiele wspomagaczy na starcie, wtedy sporo ludzi też wracało :-) Ja tam bym wrócił lecz jeżeli nie to polecam jakiś dobry Hard serwer gdzie nie będziesz się nudził :)

Opublikowano

Jak dla mnie opłaca się wrócić na pl'a od zera. Dlaczego?

Dlatego, że za "polecenie" możesz co 10 lvl'i otrzymywać jakieś item np. pierścień expa na 3h, buty wiatru czy inne przydatne przedmioty. Ja osobiście grałem chwilę, ale mi się odechciało, choć niedługo może i wrócę. Opłaca się!

lk480_av1.png

Opublikowano

Warto, chociażby dla przyjemności. Dobra zabawa, wolne spoty - żyć nie umierać.

Sprawa jest taka, jak na jakimś serwie są wolne spoty to nie ma ludzi i nie ma po co grać skoro nikt tam nie gra.

A jak są ludzie to nie ma spotów bo wszyscy na jeden serw sie pchają, proste ^^

Opublikowano

ja tam wole nie grać , fubu wózkiem przyjedzie czy coś i Cię okradnie .

Nie gram na takich serwerach gdzie jest dużo osób i spore lagi.\

W Sumie opyla się grać , wbijesz 35lv maxujesz full eq i skille i sprzedajesz na allegro ;p

5xap3w.jpg

Opublikowano

Wszytko zależy od ciebie,jak chcesz wrócić to wracaj.Nikt ci na forum nie pomoże podjąć decyzji,bo jednemu się teraz gra dobrze a drugiemu nie.

Jak dla mnie opłaca się wracać,nie dlatego że jest mało graczy(sam nie dawno grałem),ale nie opłaca się przez to co wprowadził GF,mianowicie drop stalek i innych rzeczy +7.Zmieniło to już całą grę.

Dużo ulepszaczy stało się bezwartościowych,w dodatku teraz(lub za jakiś czas) stalka +9 i bojowy +9 to będzie nic,jak na privie,w dodatku przez dostępne bony w grze(eventy) każdy wybonuje sobie eq.

Ta aktywność było by ok jak by wybrali jedną,a nie dają stalki +7 do dropu,potem eventy ze bonami i na końcu spory drop białych pereł(event).Co w końcu dało masę osób w stalkach +9 z 5b.

Dlatego uważam że na PL się już nie opłaca grać.

Obecnie nie gram już w MT2,zagram czasem ale to na privach.
Tak jak już mówiłem,nie pytaj się na forum tylko pomyśl trochę czy ci się chce wracać na PL.

Pozdrawiam AsPol.

Budowniczy
Opublikowano

Zalezy od serwera ja gram na deimosie sura 85 ale jak bym gral od nowa to nie bylo by problemu ze zrobieniem skilli bez zadnego wysilku z expem tak samo gra cieszyc cieszy ale za latwa sie juz robi troche np z tymi stalkami czy bronmi na 65 +7 co leca z metinow to stal czy bojowego idzie w dt nawet wykuc.

Opublikowano

Na solarze się w sumie fajnie gra, co prawda botów jest mnóstwo ale dzięki temu jest tanio :D

Tak, to prawda.

Dzięki botom ceny spadają :)

Zawsze warto wrócić ze względu na to, iż większość p.serwerów teraz pada, jeżeli nie możesz się zdecydować gdzie grać, to polecam ci solar i przypominam, że za jakiś czas nastąpi łączenie serwerów,

pozdrawiam ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...