Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestawik

nAVolta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Po długiej pracy za granicą + sprzedana ziemia w Polsce przyszła chwila kiedy chcę kupić nowy komputer.

Cały zestaw (nie licząc tylko napędu, bo mam) max cena do 300,000 pln.

Moje oczekiwania to wszystkie gry najnowsze full detale z nagrywaniem full hd płynnie bez żadnych spadków, ma dobrze się sprawować w renderingu, żadnych zacięć podczas pracy, nawet gdy odpalone w ch.. dużo procesów itd. Mają też być niskie temperatury, ładny design obudowy(ma też się wszystko mieścić itd, możliwe ładne ułożenie kabli) Ramu niech będzie jak najwięcej myślę, komputer generalnie ma starczyć na długi okres czasu.

Proszę poważne propozycje składane przez osoby które się znają na sprzęcie. (najlepiej niech będzie wszystko w jednym sklepie, bo nie chcę w różnych sklepach zamówień składać, ale jeśli to będzie nie możliwe to może być w paru.)

Dodam że chce 2-3 monitory, jak najlepszej jakości (może być benq, ponoć growa firma) i czy do lepszej jakości dzwięku potrzeba karta dzwiękowa czy płyta główna wystarczy?(chodzi o jakość dzwieku głosu z mikrofonu - blue yeti)

+ Chce robić OC i jakbyście mogli to odrazu do zestawu pisać ile wykręcę żeby rozsądna temp. była.

+ Dajcie jakiś dobry dysk ssd, najlepiej dwa jak da rade potem to podłączyć i dysk twardy ze 2tb.

Opublikowano

Warto poczekać na E-Haswell i jakiegoś mocnego X (prawdziwe 8 rdzeni, 16 wątków).

Ostatnio mam wrażenie, że coraz więcej ludzi rejestruje się i wali pierwszego posta z zestawami. To są jakieś testy ?

Opublikowano

Heh, żadne testy, poprostu wróciłem zza granicy, sprzedałem kawałek ziemi na wsi i chcę kupić komputer jakiś mocniejszy(bo czemu nie jak stać.) bo mój się nie nadaje do gry(bf3 na niskich się tnie ;D)

kiedy ten e-haswell będzie? bo teraz mam wolny czas i chce dobrą maszynę, żeby nawet crysis3 odpaliło na full hd,ultra bez żadnych spadków nawet z renderami w tle+nagrywanie i pare innych procesów(jeśli to możliwe jak za tą cene.)

Opublikowano

To trochę długo, bo mam wolny czas i chce pograć, niestety z tym moim pc nie da rady.

To jakbyś mógł to złóż mi gdzieś do 200-250tyś zestaw taki jak pisałem wcześniej żebym w przyszłości mógł dokupić do niego e-haswella

Opublikowano

Nie wiem czy to nabijanie postów czy co. Sprawdź co napisałem a dopiero potem pisz takie rzeczy do mnie.

Np.

"żeby nawet crysis3 odpaliło na full hd,ultra bez żadnych spadków nawet z renderami w tle+nagrywanie i pare innych procesów"

"Moje oczekiwania to wszystkie gry najnowsze full detale z nagrywaniem
full hd płynnie bez żadnych spadków, ma dobrze się sprawować w
renderingu, żadnych zacięć podczas pracy, nawet gdy odpalone w ch.. dużo
procesów itd. Mają też być niskie temperatury, ładny design obudowy(ma
też się wszystko mieścić itd, możliwe ładne ułożenie kabli) Ramu niech
będzie jak najwięcej"

"

+ Chce robić OC i jakbyście mogli to odrazu do zestawu pisać ile wykręcę żeby rozsądna temp. była.

+ Dajcie jakiś dobry dysk ssd, najlepiej dwa jak da rade potem to podłączyć i dysk twardy ze 2tb."

No i dwa monitory jak najlepszej jakości. jak mi złożysz taki zestaw jak ja chciałem i to z prockiem który będę mógł sporo wykręcić to dopiero pisz.

Albo inaczej, niech ktoś złoży mi pc'ta takiego jak pisałem, ze wszystkim co pisałem - cena dowolna (żeby ze 300k nie wychodziło)

Opublikowano

Za 10/15k spokojnie taki zestaw złożysz. Chociażby 4770k/3960x do tego najmocniejsza na rynku gtx690 i lq, proca kręcisz i masz efekt...

Za niecałe 30k jest 3960 + Quadro SLI GTX Titan, do tego ROG/Rampa, LC, 24GB RAM/Platimax 1,5kw/Korsarz 850D.

Opublikowano

linki do zestawów dajcie, chyba że nie jest możliwe kupno takiego sprzętu w polsce, to ściane zalicze.

Jest, aczkolwiek nie ma 4x Titan ani ma morelach ani na techplanet :P.

Trzeba by zamawiać z innego sklepu, zapewne droższego. Powyżej 30k nie ma już zestawów dla graczy.

Opublikowano

Dzięki, a jest możliwość wstawienia 32gb+ ramu? Ten monitor co dałeś jest najlepsze dostępne do techplanet/morelach? (chodzi o jakość kolorów)

Opublikowano

Ten zestaw to chyba jakiś żart, taki budżet i tylko 1 grafika kosztem jakichś totalnych pierdół które nic nie dają, na HD7990 crysis3 na max w jakiejś wyższej rozdzielczości wcale tak mega płynnie nie chodzi

Po za tym głośniki zabaweczki i reszta to samo.

Co do tematu, podaj normalny budżet albo temat w pizdu poleci bo każdy temat na MPC z zestawem powyżej 10k to troll. Jeszcze ten tekst o napędzie żeby go nie dawać, jakby 100 zł stanowiło problem.

Opublikowano

A może on nie jest trollem? Niektórzy są na tyle zamożni, że mogą sobie pozwolić na takie wydatki.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Po pierwsze, pisałem że zestaw dowolna cena żeby nie wykraczało 300tyś.

Nikt tutaj zestawu droższego nie złożył, więc nie wiem.

Do tego, gówno was powinny obchodzić moje finanse, napisałem że wróciłem z roboty zza granicy + sprzedałem na wsi kawałek ziemi, a że nikt tutaj nie posiada takich pieniędzy na sprzęt to nie moja wina raczej.

Temat generalnie do zamknięcia bo tutaj się poważnie mnie nie potraktuje z powodu tego że chce droższy sprzęt żeby długo mi służył i świetnie się sprawował.

Za taką pomoc dzięki ;o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...