Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] allegro czy ebay?

homeg3289

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

jeszcze nigdy nie kupowalem w necie , ale co lepsze do kupowania elektryki, kompy i czesci do tego.

Opublikowano

mozecie tez wymienic stronki ( gdzie nie ma podrÓbek ) ?

najlepiej zebym mÓgl kupowac we wloszech.

na allegro tylko na wakacje moge kupowac jak jestem w polsce.

Opublikowano

Weź lekko ogarnij orto, taka mała prośba.

Co do tego gdzie kupować, to wchodzi na na skapiec.pl albo ceneo i tam wpisujesz czego szukasz i ci się pojawiają oferty wraz z mnóstwem sklepów, a do każdego sklepu masz kilka tysięcy opinii jakbyś nie był pewny.

Jak nie odpowiadają ci te sklepy, to szukasz jakiejś włoskiej strony do porównania cen i tyle.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Weź lekko ogarnij orto, taka mała prośba.

Co do tego gdzie kupować, to wchodzi na na skapiec.pl albo ceneo i tam wpisujesz czego szukasz i ci się pojawiają oferty wraz z mnóstwem sklepów, a do każdego sklepu masz kilka tysięcy opinii jakbyś nie był pewny.

Jak nie odpowiadają ci te sklepy, to szukasz jakiejś włoskiej strony do porównania cen i tyle.

staram sie ale nie mieszkam w polsce od 4ech lat/

Opublikowano

czyli zapewne mieszkasz w angli no to ja ci nie polecam ebaya jest to gówno tzn sa dobre rzeczy ale ja zamówiłem około 10 rzeczy z czego polowa była do dupy

lepszy jest amazon.co.uk a do kompów tez może być scan.co.uk

Opublikowano

To włącz autokorektę :P

A co do allegro to bym nie kupował, bo okazji jakiś nie znajdziesz jeśli o to chodzi.

Jak coś taniego to tablica.pl a jak pewnego to szukasz na ceneo/skapiec

@Up.

On napisał, że siedzi we Włoszech, a do Polski na wakacje przyjeżdża.

Opublikowano

To włącz autokorektę :P

A co do allegro to bym nie kupował, bo okazji jakiś nie znajdziesz jeśli o to chodzi.

Jak coś taniego to tablica.pl a jak pewnego to szukasz na ceneo/skapiec

@Up.

On napisał, że siedzi we Włoszech, a do Polski na wakacje przyjeżdża.

Z tablicy to ja bym się bał brać. Pełno oszustów ;p

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Z tablicy to ja bym się bał brać. Pełno oszustów ;p

Pisałem jeśli chce "okazje" :D

Ale jak jesteś obeznany w temacie, albo blisko ciebie ktoś coś ma, to nie dasz sobie byle czego wcisnąć.

ostatnio była chyba i5 2500k z plombami na pudełku za 400zł.

Opublikowano

Allegro - duży wybór , nawet zdarzają się niskie ceny ale rzadko ,

ebay - tanie rzeczy prawie zawsze , oszuści (najlepiej kupować z zaufanych krajów)

Żałuje że nie można zmienić nazwy .

Opublikowano

witam.

jeszcze nigdy nie kupowalem w necie , ale co lepsze do kupowania elektryki, kompy i czesci do tego.

Najlepiej jakbyś znalazł jakieś sklepy/firmy z Włoch. Coś takiego jak u nas np. Arest. Zamawiasz przez internet i idziesz tylko po odbiór. Na eBay-u nigdy nie kupowałam, ale od paru osób słyszałam dość niesmaczne historie. Na Allegro zdarzają się przekręty, ale mimo wszystko chyba o wiele rzadziej niż na e-Bay-u.

Opublikowano

bez różnicy czy ebay czy allegro. Obie strony są wysoko rozwinięte i nie mają złodziei a jeżeli wystarczy ich zgłosić. Pamiętaj że allegro jest polskie a ebay międzynarodowy więc znajdziesz na nim inne ceny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...