Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Artefakty przy grach

wejkszyn17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam taką sprawę, zadzwoniłem do serwisu samsung i powiedziałem, że w grach pokazują się artefakty, więc wysłałem im laptopa na gwarancje. Po przyjściu laptopa zobaczyłem, że została wymieniona karta graficzna, mikro procesor i płyta główna( tak było napisane na kartce gwarancyjnej). I o dziwo w grach typu LOL, Hitman, COD MW3, Mafia I, znów pokazują się artefakty, a gry typu metin2 która ma małe wymagania nie pokazują się artefakty. Dodam też, że gdy pokazują się artefakty, dźwięk szaleje i na koniec pojawia się blue screen i laptopa się wyłącza. NA PEWNO NIE SĄ TO TEMPERATURY, bo laptop ma około 50 C przy graniu(nawet karta i procesor nie zdążą się rozruszać). Moje pytania:

-Co może być przyczyną

-Dlaczego przy grach typu metin2 nie pokazują się artefakty

PS: Gadałem z tym serwisantem i powiedział żebym zrobił formata i zaktualizował sterowniki, tak też uczyniłem. I jeszcze mi jakieś kity wciskał, że niby strona internetowa używa karty dedykowaniej, oczywiście go wyśmiałem, ale to już mało ważne :D

Opublikowano

Najlepiej zrób ZDJĘCIE! Nie screenshota. Wtedy możemy stwierdzić czy to uszkodzona matryca czy karta graficzna.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Jak zostala wymieniona plyta glowna i grafika, a dalej sie sypie to wymienili dalej na cos feralnego albo poprostu napisali w karcie gwarancyjnej ze wymienione to to i to, a laptop nawet nie zobaczyl srubokreta.

Odeslij drugi raz na gwar. i zaznacz, ze przyslali laptopa i wymienionymi elementami a dalej dzieje sie to samo.

Grafike masz GF520MX, czyli model podatny na tzw. zimne luty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...