Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] MinerCraft Launcher (Visual Studio Express Studio)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio robię własny minecraft launcher i mam parę pytań a bardziej to proszę o pomoc.

|1| Czy może mi ktoś powiedzieć czy jest taka możliwość aby dodać coś jak SlideShow na mój launcher np. zdjęcia które się zmieniają i maja na sobie napisane jakieś informacje.

|2| Czy jest taka możliwość aby dodać na ten launcher że jest jakby LIVE że jakieś jego updates są od razu jak się go włącza że pokazuje się nowe update itp...

|3| Jak dodać auto updater minecraft?

DAje plusy za pomoc!

Opublikowano

Przecież to podstawy, w głupim bat byś to zrobił z słabszą szatą... Pierw zabierz się za podstawy. Używaj vb.net najlepiej się nadaje.

hqdefault.jpg?feature=og

Opublikowano

|1| Czy może mi ktoś powiedzieć czy jest taka możliwość aby dodać coś jak SlideShow na mój launcher np. zdjęcia które się zmieniają i maja na sobie napisane jakieś informacje.

|2| Czy jest taka możliwość aby dodać na ten launcher że jest jakby LIVE że jakieś jego updates są od razu jak się go włącza że pokazuje się nowe update itp...

|3| Jak dodać auto updater minecraft?

[1] Tak

[2] Tak

[3] Napisać go (w modułach lub w form`ie).

Opublikowano

2. Nie zbyt ogarniam o co chodzi ale myśle że o coś takiego:

Dim web_client As WebClient = New WebClient
Label1 = web_client.DownloadString("I tutaj dajesz link skąd bedzie odczytywać newsy")

PHP | PYTHON | LUA | VB.NET | JAVA | PAWN | C++

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...