Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Rookgaard: Spike Sword - Do zdobycia?

one4ble

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rookgaard: Spike Sword - Do zdobycia?

Spike Sword to legendarna broń na Rookgaardzie. Można ją dostrzec na wysepce widocznej z północnej części wyspy. Istnieje wiele plotek na temat tej broni, jednak żadna nie została udowodniona.

Hyacinth i szczur - Bardzo ciekawa pogłoska. Jak wiemy, Hyacinth boi się szczurów. Wiemy też, że sprzedaje potiony (kiedyś fluidy), czyli można po tym stwierdzić, że dobrze zna się na magii. A przy wejściu do Mino Hell, spotykamy jednego, nie pasującego do niczego szczura. Według tej pogłoski, Hyacinth zna Mino Maga (to akurat jest faktem, jeżeli napiszesz do niego "magic" powie, że jest jednym z kilku, którzy znają się na magii, niestety wyczuwa zło rodzące się gdzieś pod ziemią), i może go pokonać (albo otworzyć drzwi magią), lecz boi się tego jednego szczurka. Może ten szczur jest kluczem?

Goblin Hell i Sword of Fury - Następna ciekawostka, bardzo zaskakująca. Otóż przy wejściu do Goblin Hell Quest jest tabliczka z napisem: "Temple of the all consuming Cheese Only true believers may enter", co oznacza "Świątynia dla wszystkich, co jedzą ser (!?). Tylko prawdziwie wierzący mogą wejść". Sword Of Fury, czyli Spike Sword, nawiązując do książki z Ab, "[...] i będzie tam tak długo dopóki nie pojawi się skromny by posiąść miecz, który był więcej pobłogosławiony niż przeklęty. ", może posiąść osoba skromna.

Teoria kamieni Goblin Hell/Sword of Fury - Jak wiemy, w nagrodach na Goblin Hell są ognie wraz z kamieniami, bardzo podobne do tych, co otaczają SoF. Zamieszczę tu obrazki autorstwa Tropixiusa/Czarnego z Tibia.net.pl:

similarrl2.jpg

Gdyby przyjąć, że na czas zniknięcia Spike Sworda, ogień zmniejsza się o "2 stopnie", zarówno wokół otaczających go kamieni, jak i przy tym miejscu, to biorąc pod uwagę, że ogień, który płonie na kamieniach w światyni goblinów jest już najmniejszym z możliwych, to wypaliłby się on całkiem. Zupełnie tak, jak mogło by się stać z tym ciałem:

burnww6.jpg

Jest to bardzo ciekawe, lecz niestety nie dałoby rady wejść na kamień/kamienie.

Trolle i Karteczka na Troll Tower - Znaleziono karteczkę na Troll Tower (czy Troll Hell, jak kto woli), że Trolle kiedyś ukradły coś miastu - może Spike Sworda?

Sword of Fury i Maze of Fury - Jak wiemy Sword of Fury to Spike Sword, ale istnieje korytarz o nazwie "Maze of Fury" na wypsie PACC. Niestety jest on zasypany kamieniami. Chociaż jest mały tunelik po zasypaniu kamieniami, widać tam nawet dziurę, lecz na tibiamap dalej nic nie było widać.

Boots Of Waterwalking - podobno mając je możemy biegać po wodzie i wziąść Spike Sworda

Kamienie na wysepce - Nawet jeżelibyśmy mieli BOWW, to nie przeszlibyśmy, ponieważ kamienie nam zagradzają drogę

Tajemnicze dwa punkty/trzeci punkt - Jeżeli wejdziesz na dwa punkty, które są rozmieszczone po Rooku to Spike zniknie, a płomienie zgasną (dzięki temu widać, że pod płomieniami są kamienie). Niektórzy mówią, że istnieje tajemniczy trzeci punkt, podczas gdy na niego wejdziemy drzwi do Mino Maga się otworzą.

Minotaur Mag - Nic nie wiem na jego temat, było wiele pogłosek, wg. mnie coś może mieć związanego ze Spike Swordem, ponieważ wiele pogłosek jest z nim związana.

Ciała w grobach Skeletonów - Ponoć jeżeli położysz ciała potworów na grobach i polejesz czaszkę krwią, dostaniesz Golden Keya. Coś w tym może być, chociaz jest multum pogłosek, jakie ciała gdzie mają leżeć. Najpopularniejsze ułożenie zostało wykonane, i nic się nie stało. Nie dałem tego do Mitów Obalonych, ponieważ nie zostały sprawdzone inne wersje (sam przynajmniej widziałem ich ze 3).

Dźwignia u Toma - Nad sklepem Toma jest pokój (zamknięty), w którym jest dźwignia. Podobno trzeba ją przesunąć, aby dostać się do Mino Maga.

Blind Orc i Amber - Następna pogłoska. Amber była więziona przez Orców (to jest faktem), i nauczyła się paru słów w języku Orców (dzięki czemu za parę łososia otrzymamy od niej te słowa). Podobno Amber się wydostała, raniąc w oko jednego z orków. Przez to, inni orkowie go porzucili i zamieszkał samotnie na górce, a teraz jest znany jako... Blind Orc!

Dallheim - Niektórzy gracze twierdzą, że Dallheim jest posiadaczem Spike Sworda.

CipSoft - Tak, tak, wiele graczy pisało do Cipów w sprawie Spajka, a odpowiedzi ich były co najmniej zaskakujące i kontrowersyjne. Np.

Odpowiedź macie przed oczami!

itp. itd. Może warto by przeanalizować o co chodzi CipSoftowi, a nie wymyślać kolejne bzdurne bajeczki? A może CipSoft się z nami bawi?

Avar Tar - Ten tajemniczy gość jest na Edron. Twierdzi że kiedyś posiadał Spike Sworda (Sword of Fury). Twierdzi także, że Mino Mag przed nim uciekał, że jest pogromcą potworów, wybawcą księżniczek i obrońcą uciśnionych. Tyle że z niego taki humble jak z koziej dupy trąba (tekst wzięty od Vermiliona). Dodatkowo pisze nam, że wykonuje misję dla króla Thais. Może to o SS chodzi?

Cropwellowie - Jak wiadomo Cropwellowie w swojej gonitwie za wiedzą udawali się w daleką podróż (Niestety niektóre z nich kończyły się tragicznie). Jeden z Cropwellów o imieniu Mandrid zawędrował aż na Rookgaard. Pytanie co się z nim stało? Słyszałem jakoby to on był Ghulem, jednak tego nikt nie wie,

Wszystkie teorie zebrane z różnych źródeł.

Źródła:

Pierwsze
Drugie

Opublikowano

Fajna historyjka

Wiele osób próbowało zdobyć ten legendarny miecz.

Słyszałem ,że kiedyś pewien gracz przechodząc tunelem z maina na rooka zginął i wypadł z niego spike sword.

Dalej nie pamiętam jak to się działo.

Nie wiem nawet czy to prawda.

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Fajna historyjka

Wiele osób próbowało zdobyć ten legendarny miecz.

Słyszałem ,że kiedyś pewien gracz przechodząc tunelem z maina na rooka zginął i wypadł z niego spike sword.

Dalej nie pamiętam jak to się działo.

Nie wiem nawet czy to prawda.

Powiem tak , fajnie się słucha takich historyjek szczególnie w tej grze gdzie każde miejsce coś w sobie ma,

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Np ghoul na rooku od 2003 co roku sciany coraz bardziej niszczeją legenda głosi że wkonću ghoul sie uwolni :)

To była poprawiona grafika ścian (w całym świecie tibii), a przy tym też te. Gdzieś był obrazek z "porównaniem" tych ścian, i była to po prostu poprawiona grafika.

Opublikowano

Coś też było mówione ze jakis CM dał komuś na rooku wlasnie tego sworda ale to pewnie też nie prawda:/

Próbowali wylewać krew Apprentice Sheng'a na groby i też nie pomogło :P

To pewnie tylko wymyślone dla picu żeby ludzie sobie tym głowę zawracali i ciągle myśleli że da się go zdobyć :P no ale czas pokaże :D

100  [+]

300  [+]

500  [+]

700  [+]

900  [+]

1100[+]

1300[+]

1500[+]

1600[+]

1700[+]

1800[+]

Opublikowano

Ja słyszałem, że kiedyś jakaś babka wyszła z rooka na 4 lvl'u, i w dp dali jej spike sworda, potem ją przenieśli znowu na rooka, ale zapomnieli zabrać tych itemków.

Jak ktoś chcę, to mogę dać stronę, gdzie to przeczytałem, ale to bylo z jakiś rok temu.

Opublikowano

Ja słyszałem, że kiedyś jakaś babka wyszła z rooka na 4 lvl'u, i w dp dali jej spike sworda, potem ją przenieśli znowu na rooka, ale zapomnieli zabrać tych itemków.

Jak ktoś chcę, to mogę dać stronę, gdzie to przeczytałem, ale to bylo z jakiś rok temu.

To było z 5 lat temu i była to bodj Synthia ktora dostala blue seta i bodaj crown shielda.

Została teleportowana znow na rooka ale po jakims czasie oddala chyba to eq.

Opublikowano

To było z 5 lat temu i była to bodj Synthia ktora dostala blue seta i bodaj crown shielda.

Została teleportowana znow na rooka ale po jakims czasie oddala chyba to eq.

No, ale też podobno tam był spike sword.

Opublikowano

No, ale też podobno tam był spike sword.

Był ale nie da się go dostać za wszelką cene.

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

”Odpowiedź macie przed oczami!” mnie interesuje ta wypowiedz. Hmmm...czyzby odpowiedz byla az tak latwa? Albo ma to zwiazek z blind orkiem? Ciekawe gdzie sie pojawia ten miecz jak znika z tych skał xD

snikersproject1.png
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Wybaczcie za odkop.

Jeśli "Sword of fury" znika po przejściu na dwa punkty, wychodzi jeden wniosek - gdzieś musi mieć swoje miejsce po tym "magicznym" przeniesieniu.

Ponoć pół godziny czasu mija zanim znów się pokazuje w swoim należytym leżu.

Do czego zmierzam, bbot posiada funkcję "obserwacji" przez piętra w dół czy górę, po prostu widzi potworki jakie są piętra niżej.

Przecież można by było napisać macro, dzięki któremu zamiast potworków można by było widzieć przedmioty o danym ID czy nazwie.

W takiej sytuacji po zniknięciu mieczyka, nie trzeba by było gonić bóg wie gdzie w podziemiach tylko chodzić na powierzchni i patrzeć przez piętra czy gdzieś Spike Sword nie leży.

Proszę mi nie pisać wypocin typu "akurat ten Spike Sword ma inne ID" itd. Miecz jak każdy inny tego rodzaju, nie ma żadnej zmienionej wartości.

W 30 minut można by było spokojnie przejść całą wysepkę z tym macro i dopiero wtedy była by pewność czy na pewno jest na rooku.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Brednie, to historyjka z czasów kiedy Tibia była nowym produktem na rynku gier. Każdy był nią oczarowany i przyglądał się właśnie takim bajeczkom. Teraz każdy wie, że Tibia to gra niczym nie różniąca się od innych, czar prysł... Sama odpowiedz CipSoft-u jest mydleniem oczu , nie chcą powiedzieć ani tak ani nie.

Pozostawiają tę sprawe kontrowersyjną, aby w Tibii pozostała jeszcze odrobina Magii...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...