Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic 4 vs Oblivion vs Two worlds 2

RPG  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Któr? gr? wybra?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, naszła mnie ochotę na dobrego rpg'a więc po poszukiwaniach te trzy najbardziej mi przypadły jednak nie wiem który wybrać.

Zależy mi na :

• przyjemnym rozwoju postaci
  • dużej różnorodności broni/zbroi/magi itd
  • różnych fajnych dodatkach jak alchemia/górnictwo itd
  • otwarty/duży świat

Z podobnych rpg grałem już w fallout 3/new vegas, skyrim i kilka innych tytułów których nie pamiętam.

NJxbd4x.png

Opublikowano

W Two World 2 nie grałem, ale grałem w Obliviona i Gothic: Arcania i powiem tyle,że Gothic nie jest warty nawet uruchomienia. Oblivion pomimo, że niechętnie przyjęty przez fanów TES na pewno zasługuje na miano dobrego RPG'a.

Opublikowano

Ja wybrałbym Gothica, zawsze wolałem je bardziej niż gry z serii TES.

TW 2 to dobra gra, ale do Gothica i Obliviona trochę jej jednak brakuje.

Opublikowano

Oblivion, bo to wg. mnie najlepsza z serii (może dlatego, że najwięcej w to grałem), potem Gothic, którego przez jakiś czas pomęczyłem, ale mimo wszystko to nie to samo, co Gothic I i II. O TW2 nic ci nie powiem, bo w życiu nie grałem.

7m9a.png

Opublikowano

Myślałem o risenie ale póki co mnie te klimaty nie interesują teraz wole jakimś ryckiem po nawalać xD może kiedyś rusze i risena

NJxbd4x.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

zdecydowanie Oblivion człowieku, otwartość tego świata jak i innych serii TES jest niesamowita i bezkonkurencyjna

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano

Na pewno Oblivion na drugim miejscu Two World 2 (grałem w 1) a Gothic 4 to już nie Gothic ma tylko wspólną nazwe a z starym gothiciem nie ma nic wspólnego ;)

*Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Gothic IMHO 1-3. Czwórka zepsuła renomę serii.

Oblivion - nigdy nie byłem fanem TS'a, niemniej lepsza gierka niż Morrowind.

Two Worlds - nigdy nie grałem w dwójkę, ale w jedynce brakowało klimatu.

Gothic III zapewni Ci chyba najdłuższą rozgrywkę (nie wiem, jak z modami do Obliviona), bo możesz przejść każdą ścieżką co zajmie Ci naprawdę wiele godzin. Questy różne dla każdej z nich.

Opublikowano

Porównywanie G4 z Oblivionem i Two Words 2 to dla mnie grzech.

O ile fabuła podstawowego G4 trzyma się jakoś w ryzach, o tyle w Fall Of Setariff dostajemy tani kicz seriously...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...