Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum informatyczne.

Akiro.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Mam średnią między 3,5 a 4,0, czy z taką średnią przyjmą mnie do technikum?

Z matmy, polaka mam 3, a z angielskiego 5, ewentualnie 4.

Chodzi mi czy mam jakieś szanse ...

Mów mi KeiseN :)

Opublikowano

To raczej nie zależy od średniej, ale od sumy punktów z ocen i egzaminów. Niemniej z tego, co wiem szkoły tego typu nie mają zbyt wygórowanych progów, więc powinni Cię przyjąć bez problemu. :)

Opublikowano

No dawaj na informatyke. Każdy z tego forum idzie na informatyke. Popytaj klase na co idą. Tak myslalem, informatyka. Powodzenia w znalazieniu pracy.

pisze poprawnie po Polsku ,

Opublikowano

No dawaj na informatyke. Każdy z tego forum idzie na informatyke. Popytaj klase na co idą. Tak myslalem, informatyka. Powodzenia w znalazieniu pracy.

Trochę nie rozumiem Twojej wypowiedzi... Idę na taki kierunek jaki mi odpowiada, zresztą wątpię, że wszyscy idą na informatykę, u mnie z roku na informatykę z 60 osób wybiera się góra pięć, więc już masz jakieś porównanie.

A do tego informatyka to przyszłościowy kierunek, po którym o prace nie jest tak trudno ;) Jest zapotrzebowanie na informatyków....

Ogólnie wróćmy do tematu :)

Za sensowne odpowiedzi LAJKI :D

Opublikowano

Trochę nie rozumiem Twojej wypowiedzi... Idę na taki kierunek jaki mi odpowiada, zresztą wątpię, że wszyscy idą na informatykę, u mnie z roku na informatykę z 60 osób wybiera się góra pięć, więc już masz jakieś porównanie.

A do tego informatyka to przyszłościowy kierunek, po którym o prace nie jest tak trudno ;) Jest zapotrzebowanie na informatyków....

Ogólnie wróćmy do tematu :)

Za sensowne odpowiedzi LAJKI :D

O ile się sam czegoś nauczyć, bo co oni cie tam nauczą?

Opublikowano

O ile się sam czegoś nauczyć, bo co oni cie tam nauczą?

Tak, tak ...

Ale proszę Was o powrót na odpowiednie tory :) czyli na odpowiedzi co do tematu ;)

Opublikowano

Mnie przyjęli z ocenami :

Angielski 2

Matma 2

Fizyka 2

Informatyka 6

Ale wyniki z egzaminu są najważniejsze tak czy siak. Ja miałem sporo więc mnie przyjęli i radzę sobie bardzo dobrze :D

Ale dam Ci radę : jeśli chcesz iść na informatyka bo lubisz grać to sobie odpuść. Piszę to, ponieważ widzę ile osób przychodzi z wiedzą wiesz jaką? Nie potrafią wyłączyć tego okienka shutdown i panikują:D

photo261314.png

Opublikowano

Przyjma bez problemy bo jak to sie godało.. w ostatnich latach to sie ludzie mało dupcą i mało dzieci jest, także wiesz.

Opublikowano

Jeżeli myslisz, że się nie dostasz... lub masz takie przeczucie, jedz to tej szkoły i jezeli interesujesz się na prawde informatyką lub masz jakieś swoje projekty to im to zaprezentuj w wakacje, zwiekszysz na prawde swoje szanse... a jeżeli przed wyborem tej szkoły nie miałeś doczynienia z tworzeniem stron itp to nawet do takiej szkoły sie nie pchaj bo na gówno ci to skoro nic nie umiesz a zakres szkolny ci sie nie przyda bo ucza jak foldery tworzyc xD

Opublikowano

Jeżeli myslisz, że się nie dostasz... lub masz takie przeczucie, jedz to tej szkoły i jezeli interesujesz się na prawde informatyką lub masz jakieś swoje projekty to im to zaprezentuj w wakacje, zwiekszysz na prawde swoje szanse... a jeżeli przed wyborem tej szkoły nie miałeś doczynienia z tworzeniem stron itp to nawet do takiej szkoły sie nie pchaj bo na gówno ci to skoro nic nie umiesz a zakres szkolny ci sie nie przyda bo ucza jak foldery tworzyc xD

W tej szkole już byłem, złożyłem "deklaracje".

Co do wytłuszczonego tekstu: Co kurwa? Idealne podejście ... Technik cyfr. procesów graficznych to jeden z rozszerzeń w tej szkole ... A co do tego, że w technikum nic się nie nauczę to tylko stereotyp, może ty do takiego trafiłeś ale nie będę wnikał. Znam jedną osobę, która w tym roku pisze mature i właśnie tam skończyła już naukę i powiem Ci, że po tym wszystkim co tam się nauczył, to już jakoś zarabia, wykonuje różne strony internetowe itp... Może to nie jest dużo, ale to nie są studia. Wydaje mi się również, że dużo zależy od chęci nauczyciela.

A co do tych moich szans to nawet jak złoże jakieś tam projekty, to wątpie, że to podniesie moje szanse. Żyjemy w takim kraju, gdzie ludźmi rządzi tylko szczęście, a nie ich własne umiejętności...

Opublikowano

Na 100% cię przyjmą, jeżeli to nie jest jakaś elitarna szkoła, w co wątpię, bo większość szkół idzie na ilość, a nie na jakość. Widzę to szczególnie po swojej klasie, gdzie tych, którzy przyszli do mnie do szkoły, by mieć coś związanego z informatyką, można policzyć na palcach. I od razu mówię: jeżeli wiążesz przyszłość z informatyką, ucz się sam.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Siemanko.

Mam średnią między 3,5 a 4,0, czy z taką średnią przyjmą mnie do technikum?

Z matmy, polaka mam 3, a z angielskiego 5, ewentualnie 4.

Chodzi mi czy mam jakieś szanse ...

są gorsze i lepsze technika. ato zalezy raczej od punktów. jak bedzie cię to naprawde kręciło to dasz sobie rade i teraz i w przyszlosci

Na 100% cię przyjmą, jeżeli to nie jest jakaś elitarna szkoła, w co wątpię, bo większość szkół idzie na ilość, a nie na jakość. Widzę to szczególnie po swojej klasie, gdzie tych, którzy przyszli do mnie do szkoły, by mieć coś związanego z informatyką, można policzyć na palcach. I od razu mówię: jeżeli wiążesz przyszłość z informatyką, ucz się sam.

tak to jest 100% racji, ale nie mozesz byc dobrym we wszystkim. wyznacz sobie cel np serwis komputerowy lub programista i idź glownie w to bo jak bedziesz chcial byc najlepszym we wszystkim to bedziesz sredni co najwyzej

Opublikowano

Mnie przyjeli na informatyke w polowie roku bez problemu bo sie przepisywalem. Mata, Polak, przyrodnicze mialem powyzej 70% angol 92% i 85%

Opublikowano

Złóż podanie jako do szkoły pierwszego wyboru, jeśli się nie dostaniesz to trudno, idziesz gdzie indziej. My nie możemy odpowiedzieć za szkołę czy Cie przyjmą czy nie. To zależy od bardzo wielu czynników, przede wszystkim ilu takich jak Ty będzie chciało się tam uczyć. U mnie w ostatniej klasie gimnazjum bardzo dużo osób poszło do szkoły Przyrodniczo-Usługowej, która noo.. Nie ma najlepszego poziomu i połowa z tych osób się nie dostała i była na liście rezerwowych. Dziewczyna z lepszymi ocenami i wynikami z egzaminów niż ja niedostała się do tego technikum a ja do jednej z lepszych wojewódzkich szkół bez problemowo.

Opublikowano

Nacisk jest na matme, fize, angielski i informatyke, oraz oczywiscie na egzamin gimnazjalny. Najlepiej jedz do tej szkoly, ktora wybrales, i popytaj, my tu na forum Ci nie pomozemy, kazda szkolea ma inny prog.

Opublikowano

Jeśli uczestniczyłeś w zawodach powiatowych to masz kolejne punkty.
Też jestem w trzeciej klasie.
Mam zamiar iść do Technikum Handlowego :D
Mam srednią około 3 .
W tym roku udało mi się dostac najlepszego bramkarza a Uni Hokeja z wojewodztwa, więc mam już duzo punktow + lekkoatletyka + Piłka nożna i Ręczna.
A o oceny to chodzi tak ze np masz 2 z polaka to masz 2 punkty ja mam 3 z polaka anglika i 2 z Gey a te mi są potrzebne do dalszej szkoly mam minimalny prog 7 punktów + z 5 punktow za zawody :D

Opublikowano

A i mam jeszcze jedno pytanie:

Na tej deklaracji co składałem było trzeba podać numer preferencji (która szkoła jest na pierwszym miejscu według mnie) i szkół do których chcę iść. Napisałem, że jest to ta "wymarzona" szkoła i nadrukowałem, że jeszcze tylko do jednej szkoły składałem podanie(nazwa tej szkoły tez została wpisana).

Dziś doszedłem do wniosku, że złożyłbym papiery do jeszcze jednej szkoły, a więc coś to zmieni? Jeżeli na tamtej deklaracji zaznaczyłem, że wybieram się tylko do jednej szkoły, a w rzeczywistości złożę do jeszcze jednej.

Oczywiście na tym kolejnym podaniu numer preferencji był by już niższy ...

Opublikowano

musisz napisać testy dobrze bo na ich podstawie przyjmują dalej do szkół ;)

jest w liceum profil informatyczny ?

ta i to największy shit pod słońcem.

Nie, nie chodzę do niego.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Zależy jakie technikum. Jeśli do jakiejś z wyższą renomą to musisz trochę punktów na egzaminie wycisnąć. Ale ostrzegam - do takich klas nie idą pasjonaci tylko... pie***leni kujoni! O dupach też zapomnij bo u mnie na 32 osoby jest jedna dziewczyna... Choć być może tylko ja mam takie odczucia.

Wiadro Bluba Rura Blant

(̅__(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅ a̲̅ ̅_̅_̅((()ڪ

Opublikowano

Zależy jakie technikum. Jeśli do jakiejś z wyższą renomą to musisz trochę punktów na egzaminie wycisnąć. Ale ostrzegam - do takich klas nie idą pasjonaci tylko... pie***leni kujoni! O dupach też zapomnij bo u mnie na 32 osoby jest jedna dziewczyna... Choć być może tylko ja mam takie odczucia.

kujoni najlepsi. Kujoni to nadludzie a nie tak jak te śmiecie co ćpają marihuane, przynajmniej znajdą dobrze płatną płace. A np. taki narkoman co ćpa trafke na różne sposoby, wiadro, bluba, rura, blant, strzykawka czy podanie analne, ma swoje miejsce na dworcu centralnym lub w monarze.

Także szanujcie, bo to przyszłość tego wspaniałego narodu.

pisze poprawnie po Polsku ,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...