Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

wrobcio0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wie ktoś może czy wymagania GTA V, ktore znalazłem na pewnej stronie : Quad Core i7 3.06 GHz, 4 GB RAM (16 GB RAM – Windows 7/8), karta grafiki 2 GB (GeForce GTX 680 lub lepsza), 35 GB HDD, Windows Vista/7 / są realne? na windows 7 i wndows 8 moze wymagac 16 GB RAMu??? ja mam 8 gb RAM i wydawalo mi sie ze jest to wystarczające... karty graficznej tez wymagaja nie malej... myslicie ze to prawdziwe wymagania??

Opublikowano

Witam. Wie ktoś może czy wymagania GTA V, ktore znalazłem na pewnej stronie : Quad Core i7 3.06 GHz, 4 GB RAM (16 GB RAM – Windows 7/8), karta grafiki 2 GB (GeForce GTX 680 lub lepsza), 35 GB HDD, Windows Vista/7 / są realne? na windows 7 i wndows 8 moze wymagac 16 GB RAMu??? ja mam 8 gb RAM i wydawalo mi sie ze jest to wystarczające... karty graficznej tez wymagaja nie malej... myslicie ze to prawdziwe wymagania??

Wszędzie piszą że mają być do podobnych zalecanych "Max Payne 3"

Dla porównania to są wymaganie wymienionej wyżej gry:

• Procesor: Intel i7 3930K 6 Core x 3.06 GHz / AMD FX8150 8 Core x 3.6 GHz
  • Pamięć RAM: 16 GB
  • Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 680 2 GB / Radeon HD 7970 3 GB
  • 35 GB wolnego miejsca na dysku twardym
  • Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX 9.0 oraz Dolby Digital Live

1372687195-U932691.png

Created by

. Gentleman .

Opublikowano

Ogłoszona została dopiero data premiery gry na konsole i to jeszcze nie pewna bo obsuwy w grach to częste zjawisko. Na PC oficjalnej daty nikt nie usłyszał nawet nie wiadomo czy zostanie wydane szybko po premierze czyli 3 miesiące później czy jednak okres dłuższy. Panowie na wielu stronach uwielbiają sobie dopowiadać lub nawet zmyślać jakieś "informacje" o grze aby podbić sobie statystyki. Uważam, że te wymagania są zbliżone do tych co będą realnie ale tylko zbliżone. Wymagania szatańskie sam ostatnio kartę zmieniałem na dosyć nową i dobrą a już nie spełnia tych potwornych wymagań. Nawet jak takie będą to zaraz można oczekiwać inicjatywy modder'ów którzy będą próbowali obniżyć wymagania gry dlatego jeśli masz sprzęt na jakimś poziomie to uciągnie pewnie wcześniej czy później bo fali modów i patch'ów jak to miało miejsce w IV.

robus.png

Opublikowano

Na razie nie wiadomo, czy GTA V w ogóle pojawi się na naszych kochanych blaszakach. Przecież gdyby nie reakcja fanów i masowe petycje do Rockstara to IV też by się nie pojawiła. Dlatego GTA IV było tak słabo zoptymalizowane, ponieważ wypuścili je na szybko. Jedyna dobra wieść jest taka,że jakiś programista przez przypadek zamieścił w swoim CV informację o tym,że pracował nad GTA V w wersji na PC. Jest to jakaś nadzieja. A co do wymagań to ktoś sobie żarty chyba robi. Jak dla mnie to jest to kolejne nakręcanie ludzi by masowo zmieniali komputery. Straszyli przed BF3, Max Paynem 3,Crysisem, a mój 4 letni komputerek wszystko na wysokich lub ultra ciągnie. Te wymagania,które tutaj zostały podane to jakaś bzdura.

Opublikowano

Tak jak kolega powyżej zgadzam się z nim, a jeśli chodzi o wymagania no PC ( o ile będzie na PC) to będą albo troszkę większe od GTA IV albo takie same, ponieważ silniki się nie różnią od siebie . Gta IV (RAGE-graficzny, Euphoria-fizyczny) Gta V (RAGE,Euphoria) wszystko na wiki :P http://pl.wikipedia.org/wiki/Grand_Theft_Auto_V http://pl.wikipedia.org/wiki/Grand_Theft_Auto_IV

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ramy to tam se tylko czasem gra może się na trochę ściąć a tak to se normalnie graj ja w FC3 grałem z 4 ramami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...