Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Sprzet

Kaqe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na rozbudowę jaką? Haswell'e mają już inny standard doprowadzania energii,a tylko nieliczne modele są wstanie doprowadzić 0.05A, zamiast 0.5A.

Opublikowano

Na rozbudowę jaką? Haswell'e mają już inny standard doprowadzania energii,a tylko nieliczne modele są wstanie doprowadzić 0.05A, zamiast 0.5A.

Procesor to nie wszystko.

Ten zasilacz jest za słaby i tyle.

Pomyliłem zestawy, myślałem,ze to ten z 7970. W każdym razie sensownej karty graficznej już tu nie włoży.

Opublikowano

@up

Jeśli autor chce dopłacić to niech kupi sprawdzoną konstrukcję xfx'a (xfx core 450w, starczy spokojnie).

//edit:

Ode mnie propozycja z gorszym procesorem, ale w przyszłości z możliwą rozbudową do i5 3570k oraz płytą która pozwoli na przyzwoite OC w granicach 4,2Ghz (zależy jak sie proc kręci)

Brutus 410

WD Blue 500GB

XFX 550w

Intel g2020

Asrock z77 pro3

GTX 660 gigabyte

Corsair low profile 2x4gb 1600mhz cl9

Nagrywarka sh-224bb/bebe

Razem: 2171zł

Teraz zostaje wszystko dokupić prócz procesora oraz coolera.

Można przyciąć na ramie i kupić na razie jedną kostkę 4gb

Patriot 1x4gb 1333mhz cl9 (zobacz czy można przestawić w biosie na 1600mhz i czy będzie nadal na napięciu 1.5v)

Razem: 2030zł

Co do karty, wiem, że nie będzie wykorzystywana w 100% ale starczy na długie lata grania na fullhd i pewnie ultra ;-). Jeśli nie grasz w takie wymagające gry jak bf3, metro itd lub nie masz monitora 16:9 to weź propozycję od TrueFaith.

Chociaż jak w moim zestawie dokupisz procesor będzie to potwór nie komputer :P

Opublikowano

Miałeś tą płytę i tak mówisz czy po prostu wyczytałeś na jakimś forum gdzie jakiś typek miał problem z tą płytą?

Czemu według Ciebie, to szajs? W takim przedziale cenowym trudno o jakąś dobrą płytę do oc.

Opublikowano

Ajs3r, wtf ? Za 2200 dajesz mu pentiuma dla którego max to HD7770, w dodatku z płytą pod OC. Rozbudowa rozbudową ale myślę ze on chciał od razu mocny zestaw a nie szajs ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...