Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kogo Kupic?

marcin1809

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja polecam na początek Akali (IMO najłatwiejsza i najsilniejsza z całej wymienionej 3-ójki). Akali (nawet jak w early ci nie idzie) to w mid-late feeduje się sama i w ciągu 2óch TFów potrafi nabić sobie 4-8killi bez najmniejszego problemu.

Myślę, że Talon najtrudniejszy ze wszystkich wymienionych (nie grałem nim ale zgłębiłem trochę informacji na jego temat i przymierzam się do zakupu).

Diana? taka druga Akali, tyle że chyba nieco mniejszy DMG i burst (ze skilli), ździebko większy sustain dzięki tarczy (ale myślę, że Akali i tak lepsza względem LS i SV)

Opublikowano

Ja polecam Diane. Wystaczy jej 400-500ap i juz sciagasz na combo enemy adc. Najlepiej robic ja tez troche offtankowo pod koniec gry

Jej wady/zalety:

+Harras

+Doskok z ulti(redukcja przy trafieniu z q)

+Slow

+Przyciagniecie

+Ochronka

+Pasywka dajaca predkosc ataku i co 3 ataki dodatkowy dmg magiczny

-Brak dobrego systemu escape.

sstwc.jpg

Opublikowano

Grałem Akali i Talonem. Oboje ich mam więc opisze oboje:

Akali:

+harass z Q

+Q+hit = duży dmg

+niewidzialność

+dobra farma

+super pasywka

+3 doskoki = zawsze dogonisz typa

+świetne combo: R E Q R HIT i pada jak szmata. Można też R Q HIT E R itd.

Build: książka poty, hextech, buty, RILAJKA:D, rabadon, zmora licza itp.

Talon:

+harass z W

+slow

+uciszenie

+doskok

+dobre ulti do tf, uciekania, gonienia

+ogromne dmg z Q

+kontruje 95% APC na midzie

Build: Butki, krwiopijca, nieskończoności, ten itemek 40AD i przebicie, a potem już trochę robię offtanka więc lodowy młotek itp.

Opublikowano

Polecam ci akali, szczególnie na normalach gdzie ludzie nie wiedzą że da się ją łatwo skontrowac dzięki różowemu wardowi robi mordor. Niesamowicie mocne combo, harras do 6lvl z q a potem r+q+e. Ma niewidke/slowa z w. Niepotrzeba jej niewielu itemow by zadawać obrażenia. W team fight'cie wystarczy poczekać jak przeciwny carry będzie nie chroniony i wbić się na niego, a wtedy tylko parę sekund i już go nie ma

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...