Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Gra się wiesza

volilov

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam... ostatnimi czasy mam pewien problem... Za każdym razem gdy gram to po 5-15min gra się wiesza i nic się nie da zrobić... (Minimalizować itp.) dopiero reset kompa pomaga...

Dodam, że wcześniej wszystko działało sprawnie dopiero od jakiegoś czasu tak mi się robi...

1329848632-U118767.png

by vilax

Opublikowano

To samo co z wcześniejszymi tematami..

Skoro wcześniej się nic nie działo to spróbuj przeczyścić kompa od środka. Przez zebrany kurz wentylacje się zapychają tak samo jak radiator nad procesorem i przez to jest brak chłodzenia, wiadomo jak się komp nagrzeje to zaczyna świrować.

Zdejmij boczną klapę i wyczyść kompa, odkurzaczem czy czymś...

Opublikowano

@up. Jasne, odkurzaczem żeby komputer rozjebał.

@top. Kup sprężone powietrze w puszce i pędzelek i wyczyść komputer od środka, powyłączaj zbędne programy, użyj gameboostera, użyj ccleanera i pousuwaj zbędne rzeczy do tego ccleanerem sprawdź rejestr

Opublikowano

To samo co z wcześniejszymi tematami..

Skoro wcześniej się nic nie działo to spróbuj przeczyścić kompa od środka. Przez zebrany kurz wentylacje się zapychają tak samo jak radiator nad procesorem i przez to jest brak chłodzenia, wiadomo jak się komp nagrzeje to zaczyna świrować.

Zdejmij boczną klapę i wyczyść kompa, odkurzaczem czy czymś...

@top. Kup sprężone powietrze w puszce i pędzelek i wyczyść komputer od środka, powyłączaj zbędne programy, użyj gameboostera, użyj ccleanera i pousuwaj zbędne rzeczy do tego ccleanerem sprawdź rejestr

Jak sie komputer przegrzewa to sie nie wiesza tylko wyłącza. Masz syf na kompie, pomoże nowa winda.

xxx

Opublikowano

To ty chyba dmuchawą do liści na wstecznym czyściłeś... ja swój od 3 lat czyszczę odkurzaczem(ostrożnie oczywiście) i bez problemu..

@UP.

Niekoniecznie, kiedyś przez syf właśnie mi się zawieszał. Wyczyściłem kompa i nie było problemu.

Najlepiej pokaż nam zainstalowane programy w "Dodaj lub usuń programy" w panelu sterowania.. jeżeli tam będzie syf to raczej jest przyczyna ;f

Opublikowano

<face_palm> od tego jest specjalny pędzelek ewentualnie sprężone powietrze.

T: Polecam Przeczyścić kompa zrobić wszystko Ccleanerem (pousuwać śmiecie oraz wyczyścić rejestr) + skan (http://www.dobreprogramy.pl/Dr.WEB-CureIt,Program,Windows,12976.html) a jak to nie pomoże zrobienie logów OTL i szukanie jakiegoś ogara w tych sprawach (i nie zdawać się na "informatykuf" tylko poszukać jakiegoś porządnego ogara)

DR5ChPt.png

Opublikowano

Powinieneś zacząć od wyczyszczenia komputera ccleanerem, a potem zeskanuj antywirem - pobierz sobie bitdefender, najlepszy obecnie program, 30 dni darmowe. Być może masz zawirusowanego blaszaka.

Opublikowano

Tobie chyba mózg roz...waliło :)

Ja od zawsze czyszcze odkurzaczem i patyczkami do uszu (wentylatorki) i nie ma problemu, więc nie wiem o czym mówisz.

@TOP

Przeczyść kompa od środka, wyczyść błędy rejestru programem CCleaner.

expeliarmus_zps84c9ccee.png

Zbieram Like :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...