Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Postać za 3150 ip.

Koxmans

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam championa za 3150 ip. Może być ad lub ap. Myślałem o Lux bo przypadała mi jakoś, widze że ma fajne skille, ale jeszcze się nie zdecydowałem. Co sądzicie o Lux, a jakie są wasze propozycje? Dzięki!

Opublikowano

Proponuje ci Blitzcranka.

Jest dobry na normale, jeśli masz kogoś dobrego na linii.

Możesz nim przyciągnąć wroga, potem podrzucić do góry, a wróg nie może ci wtedy uciec. W tym czasie we dwóch go spokojnie zabijacie.

Niestety na rankedach jest prawie zawsze banowany.

Blitzcrankiem według mnie najlepiej się gra jako AP Tank, ale jest też dobry pod ad.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Lux :

+ klatka
+ tarcza
+ slow
+ mały cd ulta
+ zabójcze combo na 6 lvlu
+ odkrywa teren za pomocą E
- manożerna
- papier

Opublikowano

Blizcrank jakoś mi nie przypadł grałem nim jak był w rotacji. A i jeszcze jedno mam dopiero 15 lvl więc nie jestem jakiś pro czy cuś ;p To brać tą Lux czy cos innego?

Opublikowano

Proponuje ci Blitzcranka.

Jest dobry na normale, jeśli masz kogoś dobrego na linii.

Możesz nim przyciągnąć wroga, potem podrzucić do góry, a wróg nie może ci wtedy uciec. W tym czasie we dwóch go spokojnie zabijacie.

Niestety na rankedach jest prawie zawsze banowany.

Blitzcrankiem według mnie najlepiej się gra jako AP Tank, ale jest też dobry pod ad.

Blitz niema dmg -_- na rankedach rzadko jest banowany, dobry jest do Invadowania na blue bo przyciągnie go lub jakiegoś championa z przeciwnej drużynki i 100% jest blue albo frag :>

Lux :

+ klatka

+ tarcza

+ slow

+ mały cd ulta

+ zabójcze combo na 6 lvlu

+ odkrywa teren za pomocą E

- manożerna

- papier

Dlatego się kupuje 40% cd, i Rod Of Ages + Rylai i masz 1000hp więcej :> z 2400 hp i 2.5k(Archangel Staff) many możesz biegać spokojnie do tego rabadon i masz około 500 ap ulti co 24 sec, a głównie zabijasz na combo jeśli ktoś ma ok. 2k hp i z -90 magic resista

Opublikowano

Lux bardzo ciekawy i jednocześnie fajny champion, grałem nim bardzo często.Nie znudził mi się, rzadko banują lux na rankedach, co daje tobie i twojej drużynie dużą przewage. Co do many nie zgodziłbym się że żre dużo many- wystarczy kupić sobie kielich harmonii bądź 3 dorany na początek. Polecam na nią złożyć tą maskę co daje ci jednocześnie Hp i Ap- naprawdę dobry item na Lux.Wybrałbym Lux.

Opublikowano

Dajecie mi teraz spór pomiędzy Lux a Ezrealem, szkoda że na Ezreala muszę jeszcze dozbierać... No nie wiem dalej.

To jak? Chcę dzisiaj kupić jak coś.

Opublikowano

To jak? Chcę dzisiaj kupić jak coś.

Bierz Lux. + ci już wyżej wypisali. Nie bierz Ezreala, bo jest to słaby champion. Niby chwalony, ale ma mały damage i zezuje ze skilli.

expeliarmus_zps84c9ccee.png

Zbieram Like :)

Opublikowano

Skoro masz już 15 lvl to ja bym Ci radził kupić teraz jaką postać (polecam Olafa lub Lux) i zacząć odkładać IP na runy powoli :)

Dlaczego Olaf?

- wytrzymały

- nieuchronne z E

- kradzież HP na moment W

- farma

- slow

- łatwy do ogarnięcia

Dlaczego Lux?

- stun

- slow

- bardzo silny ult o ile kupujemy itemki only AP

Ja na twoim miejscu wybrałbym Lux, sam nią gram ciągle na midzie. Polecam taki build:

1. Graal

2. Buty na Magic Penetration

3. Rylai

4. Rabadon

5. Objęcie ognia --> robi się z abs. wielkiej różdżki

6. Kostur Pustki/Licz

Z takim buildem koxisz. Atakujesz:

1. Q - stun

2. E + E

3. Ult i kolesia prawdopodobnie nie ma (gdyby jednak uciekł to gonisz Q, E + E i pada)

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

Opublikowano

Zagrałem pierwszy mecz staty : 3/5/4 nie wiem ale przyjemnie się grało, grałem na bocie bo mi mida zajęli. Kupiłem ten kielich graal, maske jakąś nie pamietam nazwy, buty, potki i rylaike

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...