Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Winows 7 Turbo by SilenS

Xskiller

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

od wczoraj męcze się z instalacją Win 7 Turbo by SilenS. 2 razy nagrałem na płyte (botowalna) tego winka i mam 28% przy "rozpakowywanie plików" i komp sie resetuje, jest loader windy 7 i zaraz po tym blue screen. Próbowałem 3 razy i już chęci trace... próbowalem też z poziomu obecnego windowsa czyli XP.

Mój sprzęt:

proc. 1-rdzeniowy Intel Clearon 2.01GHz, 786mb ram ddr1, karta graf. geforce fx 5200 128mb

dysk/partycje: c/9gb - win xp d/38gb - tam chciałem zainstalowac winde 7 (mam tam gry/nie formatowałem)

A i przy okazji jak bym chciał kupić Win 7 Home Premium 32bit to odpali mi na tym sprzęcie?

Prosze o pomoc i pozdrawiam!

p.s: sory za literówki itp., ale pisze to na fonie :D

gra.png

Opublikowano

ok, daruje sobie W7. Chciałem tylko czegoś nowego bo na XP-ku siedze juz ok.10lat...

A co myslicie o TinyVista ? Poszło by? Bo w jednym poradniku o instalcji Visty Ultimate widziałem jak gosciu po instalacji pokazał jego "sprzęt" i miał procka 1.23GHz i 512mb ram ;D

TinyVista by odpalił ?

gra.png

Opublikowano

winda 7 nawet ta odchudzona będzie mi klatkować bo mam za słaby procek, ram mi wytrzyma minimalnie. a TinyVista wytrzymuje przy 256mb ram i proc. 1rdzeń 1ghz. Inni się też wypowiadają że jest lepszy od odchudzonej 7... warto spróbować moim zdaniem, a myśle o dokupieniu 1gb ram :)

Powiedzcie mi jeszcze jaki system (przeróbke/modyfikacje) proponujecie dla moje sprzętu oprócz XP-ka bo mam go dość...

Czekam na odp. i pozdrawiam !

gra.png

Opublikowano

a mi nie zależy na wyglądzie może być nawet wygląd DOSa :D ja chce tylko to żeby miał więcej opcji a nie jak XP, gówno ma, i to jakiś przeżytek...

Ja myśle że jak wylacze Areo to pójdzie bez lagów...

A tak wgl. to korzystaliście z Tiny? Bo oceniacie zwykłą VISTE bez przeróbek, a Tiny jest odchudzona i przerobiona pod względem szybkości i wydajności !

Piszcie dalej :P

gra.png

Opublikowano

To już lepiej zainstaluj Ubuntu 10. Pójdzie spokojnie. Na Linuxa i tak jest dużo gier :p

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...