Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Kupno konsoli

xXInvictumXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam zamiar kupić ps3 albo xbox360 i nie wiem co wybrać ;/

i dlatego mam parę pytań :

-czy da się podłączyć którąś z tych konsoli do monitora Acer G245H

-za którą mniej zapłacę (chodzi mi o nową) i ile to będzie (najlepiej podajcie ceny obu konsol)

-którą łatwiej i taniej przerobić

-na którą z konsol są tańsze gry

-czy na którejś z konsol jest przeglądarka z flashem

Z góry dziękuje za odp.

4875_blue.png  [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

-czy da się podłączyć którąś z tych konsoli do monitora Acer G245H

-za którą mniej zapłacę (chodzi mi o nową) i ile to będzie (najlepiej podajcie ceny obu konsol)

-którą łatwiej i taniej przerobić

-na którą z konsol są tańsze gry

-czy na którejś z konsol jest przeglądarka z flashem

Z góry dziękuje za odp.

Bierz PS3. (blu-ray) ;)

-Jak monitor ma wejście HDMI to oczywiście że się da ;)

-Ceny obydwu konsol bez bajerów to jakieś powiedzmy 800-900 zł.

-Xbox-a tylko da się przerobić. PS3 nie przerobisz.

-Ceny moim zdaniem są takie same ;d

-Wiem że ps3 ma w 100% przeglądarke z flashem. Ale czy w xbox jest to niewiem.

W ps3 masz darmowe multi. W xklocku musisz płacić. Ogólnie ps3 opłaca się tylko brać.

fs_pc.png

Opublikowano

Jeżeli chcesz konsolę pod Przeróbkę no to najlepsze rozwiązanie Xbox360 sam go mam.Przeróbkę zamontowaną mam RGH.Czyta gry z dysku(wewnętrznego i zewnętrznego bez zabawy w wypalanie ich na płyty.

Jeżeli przerobisz Xboxa360 to przeglądarka Ci i tak nie potrzebna jest.

Przeróbka tej konsoli kosztuje ok 200-250 zł

Opublikowano

no dobra a teraz którą konsole bardziej opłaca się kupić patrzą na jest praktyczność i bezawaryjność ? (powiedzmy że nie przerabiałbym konsoli)

4875_blue.png  [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Xbox tanszy i mniejsza cena przerobienia. Gry mają takie same ceny. Na xboxie jest chyba flash , ale nie jestem pewny.

Bierz Ps3 10x razy ładniejsza grafika niż w xboxie i są 2x razy tańsze :D

Opublikowano

@up

śmieszne, grafika na takim samym poziomie jest . . .

Nie będę się rozpisywał bo szczerze to mi się nie chce ; d wg mnie najważniejszą różnicą między tymi konsolami jest blu ray w ps3 i grami typu bleach(chociaż na xboxa są dwie gry z naruto, jedne z lepszych części) no i multi, płatne(wg mnie lepsze bo nie gra tyle dzieciaków i jest bardziej dopracowane) w xboxie i darmowe w ps3.

btw. xboxa przerobisz za 5dych(lt 3.0)

Opublikowano

Bierz PS3 lepiej się opłaca.Sam mam i jestem zadowolony z konsoli.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Mam to i to.Na Xboxie360 lepiej mi się gra.Grafika taka sama.Ceny gier takie same.Obie firmy mają Swoje własne Exclusivy.

Awaryjność raczej zerowa.

Plusem Xboxa jest bardzo dobry pad.Idealnie wyważony.Ten od PS3 jest strasznie lekki oraz ma strasznie słaby plastik.

Opublikowano

Kinect mniej dokładny ,ale daje o wiele lepszą zabawę.Mam Kinecta ,ale używam bardzo sporadycznie :D

Reaguje bardzo szybko i nie trzeba trzymać nic w łapie

Opublikowano

Jak dla mnie PS3 wygrywa. Niby jest droższe, ale to jest niewielka różnica 100-200zł. Gry mają ceny takie same. Z tym, że pad od czegoś jest lepszy to nie prawda ... Też na początku myślałem, że PS3 ma strasznie lekkiego i niewygodnego, ale po kilku godzinach nie wydaje się już wcale lekki. Kinect a Move hmm ... Na kinecta masz gry bardziej imprezowe, ale jest dość niedokładny. Move jest precyzyjniejszy, tzn. chodzi mi o obraz. Widziałem tenis na Move i Kinect, na move widać, że piłkę odbija rakieta, w kinect'ie odbija ją często "niewidzialna rakieta". Move jest także bardziej dynamiczny.

-Xbox-a tylko da się przerobić. PS3 nie przerobisz.

Bzdura, PS3 możesz przerobić, ale nie super slima.

Opublikowano

-czy da się podłączyć którąś z tych konsoli do monitora Acer G245H= da sie obydwie

-za którą mniej zapłacę (chodzi mi o nową) i ile to będzie (najlepiej podajcie ceny obu konsol)=PS3 okolo 1300 zl xbox okolo 1100 zl

-którą łatwiej i taniej przerobić= PS3 nie da sie przerobic (da sie ale programami hackerskimi nielegalne!!)

-na którą z konsol są tańsze gry= Tańsze są na PS3 ale nie możesz pobierać gier na PS 3 a na Xboxa możesz

-czy na którejś z konsol jest przeglądarka z flashem =hmmm na xboxie tak a na PS 3 dam ci znać bo nie wiem

Z góry dziękuje za odp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...