Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wybór instrumentu

Xyli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Z góry mówię, że nie wiedziałem, gdzie ten temat umieścić.

Szykuję się do zakupu nowego instrumentu i mam możliwość wyboru, albo korg sp-250, albo korg sp-280. Nie wiem co wybrać, gdyż się nie róznią praktycznie niczym. 280 ma więcej bajerów, a 250 jest ładniejszy i też całkiem niezły. Dlatego proszę Was o pomoc w wyborze instrumentu :)

PS. Za każdą sensowną odpowiedź daję lajka.

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

praktycznie to samo ale lepszy 280 , więcej funkcji chyba że ciebie to nie kręci i oczywiście pewnie większa kwota .

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Witam :)

Z góry mówię, że nie wiedziałem, gdzie ten temat umieścić.

Szykuję się do zakupu nowego instrumentu i mam możliwość wyboru, albo korg sp-250, albo korg sp-280. Nie wiem co wybrać, gdyż się nie róznią praktycznie niczym. 280 ma więcej bajerów, a 250 jest ładniejszy i też całkiem niezły. Dlatego proszę Was o pomoc w wyborze instrumentu :)

PS. Za każdą sensowną odpowiedź daję lajka.

dodając te wszystkie instrumenty odchodzą do lamusa , teraz fl studio , abletony ,samplery :)

Opublikowano

dodając te wszystkie instrumenty odchodzą do lamusa , teraz fl studio , abletony ,samplery :)

Prawdziwi muzycy nigdy nie zostawią instrumentów dla pudełek z przyciskami.

(Nic nie mam do tej muzyki ale sposób jej tworzenia jest prymitywny)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

wygląd wyglądem, ale to chodzi o dźwięk;] ja polecał bym ten z większą ilością bajerów bo do wyglądu się przyzwyczaisz a bajery ulepszą dźwięk;]

Opublikowano

Prawdziwi muzycy nigdy nie zostawią instrumentów dla pudełek z przyciskami.

(Nic nie mam do tej muzyki ale sposób jej tworzenia jest prymitywny)

rozumiem Ciebie , nie to że nie szanuje artystów grających na "domyślnych" instrumentach , ale czas idzie do przodu więc taka mała wskazówka dla autora. na abletonach można robić ciekawe rzeczy

Opublikowano

Za yamahą zbytnio nie przepadam. Nie lubię instrumentów żadnych yamahy. Nawet normalne pianino od Yamahy (nie mówię o elektrycznym) nie ma tej duszy w sobie, tylko takie plumkanie.

Może i odchodzą "domyślne" instrumenty, ale są one podstawą i zarazem wyjściem dla nowych. O nich i tak nikt nie zapomni. Artysta zrozumie o co mi chodzi.

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...