Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie bota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi mi o stworzenie takiego bota który ma kliknąć około 5 razy i na strone główną później na zakładke w grze w której ma wybrać jedną z kilku opcji i nacisnąć w jedną z dwóch dostępnych przycisków.Chodzi o to,że są one zamienne i jeden jest zawsze dobry zielony a drugi czerwony zły taki aby nie dało się zrobić łatwo do tego cheata.Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem niech ktoś mi dobrze to krok po kroku wytłumaczy jak zrobić aby on wybierał zawsze zielony przycisk?

sygnaturkabyme24.png
Opublikowano

Jeśli nie zależy ci na czasie to możesz użyć funkcji GetPixel(mówię o C++), która zwróci ci kolor, jaki się znajduje na podanych pozycjach, funkcja dość wolna ale robi to co powinna. Symulacja kliknięcia myszy też jest prosta, najpierw ustawiasz kursor na pozycjach, gdzie chcesz kliknąć funkcją SetCursorPos, a następnie symulujesz kliknięcie myszy funkcją mouse_event.

HDC pulpit = GetDC(GetDesktopWindow());
	COLORREF kolor = GetPixel(pulpit, 100, 100);

if(GetRValue(kolor) == 0 && GetGValue(kolor) == 255 && GetBValue(kolor) == 0) {
		SetCursorPos(100, 100);
		mouse_event(MOUSEEVENTF_LEFTDOWN, 100, 100, NULL, NULL);
		mouse_event(MOUSEEVENTF_LEFTUP, 100, 100, NULL, NULL);
	}

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja jednak nie znam się ani trochę na tym programowaniu.

Gdzie mam wkleić te funkcje?

Dotąd robiłem boty w taskerze.

sygnaturkabyme24.png
Opublikowano

Z taskera nie korzystałem, a jeśli się nie znasz na programowaniu to nijak ci się przyda ten kod, który ci podałem, lecz jak masz ambicje możesz zacząć się uczyć c++, pojęcie tego na podstawowym poziomie trudne nie jest. Do pracy z c++ polecam Visual Studio Express, jest darmowe więc nie trzeba się niczym przejmować.

Opublikowano

A ja od siebie polecam gcc pod windowsa (MingW) i przerabiam leciutko kod kolegi @Tokajo:

HDC pulpit = GetDC(GetDesktopWindow());
	COLORREF kolor = GetPixel(pulpit, 100, 100);

if(GetRValue(kolor) == 0 && GetGValue(kolor) == 255 && GetBValue(kolor) == 0) { //Sprawdzasz RGB (tutaj czy R i B są równe 0, a G 255)
		//SetCursorPos(100, 100); to jest zbędne ponieważ niżej podajesz kordynanty kliknięcia..
		mouse_event(MOUSEEVENTF_LEFTDOWN, 100, 100, NULL, NULL);
		mouse_event(MOUSEEVENTF_LEFTUP, 100, 100, NULL, NULL);
	}

A tak to reszta ok :) No i do tego ofc. dochodzi pare include i int main () {
}

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

@Heniut

Z mojego doświadczenia wiem, że trzeba zmienić pozycje kursora, mimo iż funkcja mouse_event posiada zmienne na x i z, kliknięcie wywołuje się w miejscu gdzie aktualnie znajduje się kursor(przynajmniej w visual studio). Polecam przetestować to sobie w wolnej chwili :)

Opublikowano

najlepiej użyć komunikacji sieciowej.

Jeżeli autor byłby łaskaw podać strone to moge mu coś takiego napisać za friko (jeżeli będzie to łatwe :) ).

Pisze boty do gier WWW na zlecenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...