Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer czy konsola?

Matt 

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Zamierzam kupić sobie nowy komputer typowo do gier tzn. osobno kupić CPU, GPU itp. i znajomy mi złoży.Lecz dowiedziałem się że jeżeli chcę kompa tylko do gier to lepiej było by kupić konsolę bo części w komputerze musiałbym wymieniać minimum co 2 lata aby działały na nim najnowsze gry.Problem w tym że musiałbym też kupić telewizor plazmowy bo w domu mam tylko 1 i nie należy on do mnie ;D no i gry na konsole są o wiele droższe. Z kasą u mnie nie najlepiej ;D Więc co radzicie? Raczej inwestować w konsole czy PC?

Mój komputer:

CPU: Intel Core 2 Duo E4600 2x 2.40GHz.

GPU: ATI RADEON 4550 HD 512MB

RAM: 1GB DDR2

MOBO: Gigabyte Technology GA-73PVM-S2

Win XP Professional 32bit

Tyle co o nim wiem ;D

Z góry dzięki.

Opublikowano

Pytanie rzędu pączek czy drożdżówka. Weź to co ci da więcej frajdy - ja mam ps3 i prawie wcale nie gram bo ciągle przed kompem

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

No dobra dzięki ;D

Tylko mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie czy rzeczywiście będę musiał wymieniać kompa minimum co 2 lata aby działały na nim new gry? ;D

Opublikowano

No dobra dzięki ;D

Tylko mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie czy rzeczywiście będę musiał wymieniać kompa minimum co 2 lata aby działały na nim new gry? ;D

Zależy w jaką stronę pójdzie optymalizacja ^.^.

Na PS3 sporo nowych tytułów w ogóle się nie pojawi, albo będą mocno okrojone graficznie.

Opublikowano

Nie koniecznie. Ja 5 lat temu kupiłem kompa za 3000zł i do teraz chodzi na nim BF3 (na niskich detalach, ale w 50FPS'ach). Teraz kupiłem kompa na kolejne 5 lat. Jak zarabiasz 5000 miesięcznie to z takimi rzeczami nie masz problemu ^^.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

No dobra dzięki ;D

Niekoniecznie wystarczy format i lecisz z nowymi grami na niskich/srednich detalach

Nie koniecznie. Ja 5 lat temu kupiłem kompa za 3000zł i do teraz chodzi na nim BF3 (na niskich detalach, ale w 50FPS'ach). Teraz kupiłem kompa na kolejne 5 lat. Jak zarabiasz 5000 miesięcznie to z takimi rzeczami nie masz problemu ^^.

Banan :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...