Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna dobra?

Viaths

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Która lepsza?

a] http://allegro.pl/gigabyte-radeon-hd7770-1gb-gddr5-hdmi-box-fa-gw36-i3149310937.html

czy

b] http://allegro.pl/radeon-hd7770-xfx-gddr5-1gb-4-5ghz-128bit-dx11-i3114834653.html

?

2. W ogóle czy ta pierwsza będzie pasować do portu: PCI-E x16 ?

3. bo druga będzie pasować do tego portu: PCI-E x16 ?

4. Ta druga karta graficzna to jest to samo co to: http://www.chip.pl/testy/podzespoly-pc/karty-graficzne/xfx-radeon-hd-7770-1120m-black-edition-dual-fan/specification?switch_t=t czy czymś się różni? która lepsza? tamta (1. b]) czy ta black edition?

5. Ogólnie znacie lepsze karty od tych co tu podałem w granicach ceny 400-500zł?

za pomoc będą lajki

Jestem zły ;p mam 65/100 ostrzeżeń !

Opublikowano

Najlepszą będzie w tej cenie sapphire 7770, jest cichsza i chłodniejsza od gigabyte i xfx. Najlepiej jak byś poszukał używanej 7850, spokojnie do 500zł wyrwiesz taką. Ale podaj resztę sprzętu, przede wszystkim zasilacz bo nie wiadomo czy w ogóle da radę.

19.png

Opublikowano

Zaraz Ci podam pare linków na allegro do duzo lepszych kart graficznych do max 500zł. Te co wymieniłeś to najlepsza to 2 według mnie.

Zaraz Ci dam linki...

gra.png

Opublikowano

chce odpowiedzi na moje wszystkie pytania ;p nie ważne jaki mam zasilacz jak coś to sobie wymienię tylko mam jeszcze jedno pytanie

6. ile ta druga 1. b] wymaga mocy (W)?

Opublikowano
Opublikowano

a moglibyście odpowiedzieć na moje pytania ? ;p

a ta druga karta graficzna (1 b]) najlepsza z tych wszystkich łącznie z propozycjami crafterhost'a ?

Opublikowano

Chyba bekę robisz z tym kotletem GT 630! To najgorsza karta graficzna. Jak można za to w ogóle płacić? Myliłem się co do ciebie. W ogóle się nie orientujesz w komputerach, tylko swoje własne teorie wymyślasz.... Chyba że jesteś technikiem marketingu xD

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Emm kładzie wszystkie nvidie z serii GT :D

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

hahaha xD...

1. Radeon HD 7970 GHZ

2. MSI Radeon 6990 4GB

3. Palit GeForce GTS 450

4. Gigabyte Radeon 6570 OC

gra.png

Opublikowano

HD4850 jest lekko wydajniejsza od GT640, gdzieś poziomu GTX650 non Ti

@UP co to ma być za spam ?

End offtop bo warny będą lecieć.

Opublikowano

szczerze, dzięki za dobre chęci pomocy, ale nic z waszej rozmowy nie rozumiem, a ta moja z punktu (1 b]) jest dobra? czy za 450zł można kupic jakąś lepsza ? jak nie można wybrac lepszej od tej mojej to powiedźcie, że za 450zł to ta moja najlepsza lub dajcie jakąś propozycje do 450zł na karte graficzną która jest lepsza niż ta moja z punktu (1 b])

Opublikowano

Ile masz kasy na kartę i jaką masz resztę sprzętu - proc,zasilacz.

@down

bez komenatarza..

do i7 3770 ładować kartę za 450zł

MEGA FACEPALM, ja się nie wypowiadam już.

POWIEDZ ILE MASZ KASY I CI ZŁOŻYMY KOMPUTER A NIE WYDZIWIASZ I BIERZESZ PROCESOR 3 RAZY DROŻSZY OD KARTY GRAFICZNEJ!

Skoro nie liczysz się z tym co piszę to kupuj sobie co chcesz mam to mocno w d..

Opublikowano

1.napisałem wyżej, że za 450zł, zasilacz i tak se kupie nowy więc bez znaczenia jaka karta graficzna, pozatym chce dobrac do ''Intel Core i7 3770'', a przecież im lepsza karta graficzna tym lepiej, niby czemu mam dobierac do procesora? kupuje sobie najlepszą jaka jest za 450zł???!

2.po prostu chce propozycje do 450zł jeżeli jakieś macie lepsze od tej: http://allegro.pl/radeon-hd7770-xfx-gddr5-1gb-4-5ghz-128bit-dx11-i3114834653.htm to prosze o propozycje (port musi być pasujący do tego:PCI-E x16)

EDIT:

@up to niby za ile? ....

wogóle ta karta którą tu dałem jest moim zdaniem spoko bo znam taką strone gdzie są testy i na tej karcie choćby w ''minecrafcie'' fpsów było: 118 więc chyba wystarczająca jest ta karta i pewnie na przykłąd w ''battlefield 3'' będe miał z 65-80 fps (więc jest spoko).... i o co ci chodzi @up?

Opublikowano

Biorąc pod uwagę, że Minecraft prawie nie korzysta z grafiki to ok.

Podaj w końcu ten budżet to Ci złożymy coś normalnego, a nie kombinujesz jak się nie znasz.

Grafikę należy dobierać do procesora ponieważ, na słabej karcie a przy bardzo dobrym procku, procesor jest ograniczany w pewnym sensie.

Grafika do i7 to wydatek rzędu 1000zł i wzwyż.

Opublikowano

Do 3770 to się nie bierze HD 7770 tylko 7870XT minimum!

Mam dla ciebie plan - pomyśl sobie, zbierz kaskę i potem do nas wróć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...