Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Komputer, a działanie APB

GieQ95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio zaczyna mnie srogo wkurwiać działanie APB na moim komputerze. Co prawda, maszynka z NASA to nie jest, ale nie sądzę że aż na tak gównianych ustawieniach powinna działać.

Podzespoły mojego komputera to:

• CPU: Intel Pentium E5200 @2,50GHz
  • GPU: ATI Radeon HD 4800 Series 512MB GDDR3
  • Ram: Kingston 2x 2048MB DDR2
  • Windows 7 Home Premium x64

Próbowałem już chyba wszystkiego co jest możliwe, aby gra płynniej chodziła. Aktualnie moja gra wygląda tak:5cNCYex.jpg

Co prawda, funkcja /fps która jest dostępna w grze wyświetla mi 45/50+ FPS (tak jak jest to zdjęciu) do póki nie rozpocznie się 'akcja' która panuje w grze (strzelanie, bieganie, skakanie). W momencie gdy, zacznę wykonywać cele misji, lub napotkam się na jakiegoś przeciwnika, gra potrafi płatać figle (po 15/25fps), czasem nawet bywa tak, że przy swobodnej jeździe po mieście, z 30fpsów potrafi spaść do 10. Grać się tak nie da, a na lepszy komputer póki co nie mogę sobie pozwolić.

Dodam jeszcze że bawiłem się w oczyszczanie komputera CCleanerem, komputer był formatowany - nic to jednak nie pomagało. Próbowałem także zwiększyć piorytet w menadżerze zadań, zbyt wielkich zmian nie zauważyłem.

Przechodząc do sedna sprawy, jak myślicie, co ewentualnie mogłoby mi uprzyjemnić grę (poprawiając grafikę) w tej sytuacji? Liczę na konkrety, pozdrawiam.

sZ6iNEq.jpg

Opublikowano

Mam podobnie, tyle że klatki spadają tak same z siebie....

Można to i nazwać tak, w gruncie rzeczy nie da się określić w którym momencie zaczyna się drop klatek. Ciężko powiedzieć od czego to zależy...

sZ6iNEq.jpg

Opublikowano

Gra ogółem jest bardzo słabo zoptymalizowana :{

Mi też dropią klatki tak z "dupy"

Komputer nie jest zły

Internet daje radę

Więc podpinam się ;]

Opublikowano

Można to i nazwać tak, w gruncie rzeczy nie da się określić w którym momencie zaczyna się drop klatek. Ciężko powiedzieć od czego to zależy...

zależy od załadowania textur ponieważ APB nie ma niczego co ładuje textury przy włączeniu gry wszystko ładuję się podczas grania dopiero po 30 minutach grania wszystko u mnie wraca do normy stałe 160 FPS na maxymalnych :) polecam przeczyścić kompa defragmentacja skan itp :) a jeżeli nie pomoże spróbuj Gboost GameBooster lub coś tego typu :)

62234215772733504822.jpg

Opublikowano

zależy od załadowania textur ponieważ APB nie ma niczego co ładuje textury przy włączeniu gry wszystko ładuję się podczas grania dopiero po 30 minutach grania wszystko u mnie wraca do normy stałe 160 FPS na maxymalnych :) polecam przeczyścić kompa defragmentacja skan itp :) a jeżeli nie pomoże spróbuj Gboost GameBooster lub coś tego typu :)

Zalecam zapoznanie się z pierwszym moim postem w tym temacie. Gdybyś go przeczytał, Twój powyższy komentarz nie miałby miejsca. :)

sZ6iNEq.jpg

Opublikowano

masz slaby procesor a co do reszty w miare . gra wymaga min 6 gb ramu! i to nie ze ja sobie tak pisze , sprawdzilem na wlasnej skurze mialem 4 gb mialem lagi niedawno dokupilem 2 gb i jest ok

*AMD athlon 2x225

*ATI Radeon 4800 series HD

*6GB ramu

Opublikowano

masz slaby procesor a co do reszty w miare . gra wymaga min 6 gb ramu! i to nie ze ja sobie tak pisze , sprawdzilem na wlasnej skurze mialem 4 gb mialem lagi niedawno dokupilem 2 gb i jest ok

*AMD athlon 2x225

*ATI Radeon 4800 series HD

*6GB ramu

'G' jak 'G'ówno prawda z tą Twoją tezą. 4gb wystarczy, lecz tutaj chodzi o DDRy - ja mam DDR2, a One są dużo mniej wydajne niż DDR3. Co do samego tematu - do zamknięcia, wrócę do gry z nowym sprzętem.

sZ6iNEq.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...