Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra na starym komputerze

arcaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam słaby komputer i chciałbym się zapytać czy jak wymienię kartę graficzną, bym mógł grać na średnich czy, na minimalnych była by lepsza gra(obecnie mam minimalne).

Mój komputer:

Procesor: Pentium 4 2.4 ghz

Ram: 2.25 Gb

Karta Graficzna: Ati Radeon 9600 series(128 mb).

Zasilacz: Take Me 350.

System: Windows 7.

Internet 1 mb.

Na minimalnych działa dobrze, ale czasami mam minimalne lagi.

Średni ping to 120-250.A

Średni Fps to 10.

Jaką najlepiej kartę dokupić, ddr?

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

sprobuj najpierw wlozyc skompresowane tekstury 25%

co do karty to pewnie agp moze cos znajdziesz jakies 512 mb bo wyzszych juz nie produkuja

Opublikowano

A proszę zauważyć że zasilacz to Take Me 350.

Czyli jest firmy złomeks(jest na czarnej liście).

To wątpię czy wejdzie karta.

Opublikowano

Popróbuj z teksturami, to może pomóc. Obecnie na lapku (2,2 GHz 2 GB ram i kartą nvidia quadro 135m/128mb ram) daje sie nawet bez zmiany tekstur grać z 15 fps, z osłabionym teksturami 20...23 fps. No i czasem zależy to od mapy - np. na "Przełączy" są takie rejony (północ pod lodowcem) gdzie z jakiegoś powodu spada do 5 fps. Na to nie znam rady.

Ping - zależy od łącza internetowego - raczej nie od komputera (musiałby być baaardzo słaby, żeby ping pogarszał się z braku mocy). Poszukaj tutaj problemów i możliwości ustabilizowania, żeby choć ponad 150 ms nie rósł - powinno dać się grać; powyżej 200 już jest kiepsko.

Ostatni element - wybieraj czołgi "mniej zręcznościowe" - nie zawsze tak można, ale warto w tym kierunku pomyśleć jak masz np. serie bitew zarobkowych rozegrać.

Opublikowano

A ja ci powiem tak: Wyłącz sobie w menedżer zadań kartę dźwiękową z funkcjonalności (potem możesz ją włączyć). FPS ci skoczą o 15-20, a nawet wiecej. Potwierdzam że działa, bo u mnie testowałem.

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

Pomogło, podskoczyło o 10 Fps, ale bez dźwięku nie da się grać(przynajmniej ja nie mogę).

Mam zainstalowane takie mody:

Effects_8.4
Scope_Shadow_8.4
Static_Tree_8.4

Ma ktoś inne pomysły?

Opublikowano

Usuń mod effects i scope shadow

Dobrze by było jakbyś kupił zasilacz 350/400 w < zasilacz nowy, koszt ok. 200 zł >

Karte 512mb ram < może być używana, ok 100 zł >

i procesor jakiś intel core 2 duo albo coś w tym stylu < ok 200 zł >

/\ To jest tylko moje twierdzenie więc.

Opublikowano

Do tej płyty głównej podchodzą procesory 1 rdzeniowe do 3.2 Ghz, więc lepiej już kupić używany/składaka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...