Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[dyskusja] Forgotten most op apc

Sence °

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Chciałbym podyskutować o apc, którego pickam, gdy na 100% chcę wygrać. Mianowicie... Syndra. Opowiem jak wygląda moja sytuacja gdy nią gram. Do 6 farmię, obojętnie czy gram na niby kontrę czy na talona czy to na ryza ( tego to można aa wyruchać, shit z 400 hp, bez itemów z przewagą 1k golda może iść afk) . Następnie wykonuję combo q, e, w(minion) i w tym samym czasie kolejne q, po tym ult i jeżeli typ jeszcze żyje to dobijam go basic aa.

Ganki na bocie kończą się double killem, o ile enemy jungler nie zgankuje w tym samym czasie. Adc nie zdąży wyprowadzić 2 aa, wyrwanie stuna oznacza śmierć. Takiej sony to nie warto nawet ultować, bo q ma cd 3sec. Na lane nie znam kontr ( te z netu są chujowe) bo bez gigant belta na 6 poziomie + kryształku każda postać schodzi na combo. Grając nią zawsze łapię feed na junglerze. Wbijamy 6 i czekamy na wiedźmach. jungler ma ok. 4-5 poziomu i pada po naszym combo. Co o niej sądzicie? według mnie jest obecnie najlepszym ap casterem, i zamiast buffów, powinna dostać nerfa. Dla takiego full tanka z pasywem na q biję po 400+/- 50 a to jest zbyt dużo... Ale dlatego, że nikt nie gra syndrą, wyczuwam, że trochę to potrwa.

graphic.png

Opublikowano

Nie powiem. Nie jest ona złą postacią. Niszczy kiedy ją ogarniesz. Boli jednak tak duży CD ze Stuna. No i ten brak mobilności.

Jak dla mnie jest ona dobra do niszczenia pojedyńczych celów.

Diss_Stream.png

Opublikowano

Nią co 60 sec masz killa (dfg tyle się odnawia) ;p

by-hftdfwbpylxtcbyqzazs.jpg
[00:45] Landiago: mam tłuste ręce

Opublikowano

Trzeba poprostu zagrac nia z 10gier zeby ogarnac ja na tyle by sobie radzic. Wiem ze napewno nie jest useless, ostatnio wykierowala mojemu przeciwnikowi gre maja 700ap i rylaia(nikt nie mogl uciec). Potezna postac ktora sieje postrach w late(powiadam wam). Ogarnac jej trzeba combo i itemki, nic wiecej.

sstwc.jpg

Opublikowano

Jest to bardzo dobra postać. Często oglądam streamy zawodowców i pokazują jaką ma moc. ;)

Wystarczy ją ogarnąć i postać jest K-O-S-A.

Pozdrawiam. ;)

Opublikowano

wszystkie gry wygrywasz a siedzisz w silverze, gdzie te challengery?!

#topic

taka gorsza wersja orianny tylko z aoe stunem(jak sie uda), z wiekszym burstem i mniejszym utility

Opublikowano

@up.

Skąd takie info?

oraz dlaczego gorsza wersja orianny? orianna to gówno jakich wiele, tylko z high farmą coś robi...

graphic.png

Opublikowano

wszystkie gry wygrywasz a siedzisz w silverze, gdzie te challengery?!

#topic

taka gorsza wersja orianny tylko z aoe stunem(jak sie uda), z wiekszym burstem i mniejszym utility

Orianna przecież też ma aoe stuna, yolo.

@Top

Ogarnięta syndra po tych buffa i bugfixa może z łatwością wyccarować grę, dobry burst przy zachowaniu przyzwoitego dps'u.

652601399840421198520.png

Opublikowano

@up.

Skąd takie info?

oraz dlaczego gorsza wersja orianny? orianna to gówno jakich wiele, tylko z high farmą coś robi...

Czego niby Orianna może nie zrobić bez farmy ? Dmg zada duży, ma bardzo mocne CC, może komuś uratowac dupę.

@top Nie widzę żadnego podobieństwa pomiędzy Orianną, a Syndrą.

Opublikowano

Syndra to bardzo mocna postać, chociaż osobiście używam tego do trollingu (przerzut blue`a, steal i potem przeprosiny że missclick :D). Burst ma ogromny i daje rade vs większości pickom na midzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...