Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szum w słuchawkach

slawek112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od niedawna mam dziwny problem z słuchawkami koss UR-40 . Moje słuchawki zawsze wydają jakieś szumy gdy muzyka leci to szumy zostają stłumione ich praktycznie nie słychać. Problem wcześniej się nie pojawiał .

Windows 7 x64

AS rock H61DE/S3

karta muzyczna integra od płyty głównej

__

Polecą lajki /+ :)

notoacta250.png

Opublikowano

ref...

jeżeli szumy występują nieustannie to podejrzewam uszkodzenie mechaniczne zestawu słuchawkowego bądź karty dźwiękowej. Szumy mogą być spowodowane uszkodzonym filtrem na karcie muzycznej. Spróbuj innych słuchawek i tych słuchawek na innym sprzęcie po czym napisz rezultaty a wnioski wyciągniemy razem :)

Drugą przyczyną może być za duże wzmocnienie sygnału wyjściowego z karty dźwiękowej co nasila szumy do granicy słyszalności, może być to spowodowane tym że masz słuchawki podłączone poprzez inne urządzenie, np. Komputer ->głośniki->słuchawki. Jeżeli tak jest postaraj się przyciszyć głośniki a w opcjach systemu zwiększ głośność.

Trzecią i ostatnią mogą być zwarcia na przewodach słuchawkowych które najczęściej występują przy Jack'u. Spróbuj też poruszać przewodem przy końcu i sprawdź czy szumy nie znikną.

Opublikowano

Stawiam bardziej na coś z kartą dźwiękową. Też mam piski i szumy, a Senki HD201 słabe nie są. Po podłączeniu do telefony/MP4 nic nie szumi.

Opublikowano

Stawiam bardziej na coś z kartą dźwiękową. Też mam piski i szumy, a Senki HD201 słabe nie są. Po podłączeniu do telefony/MP4 nic nie szumi.

Nie szumi bo wzmocnienie je jest za duże. Jeżeli podepniesz pod np. Kino domowe i nastawisz głośno to będą szumieć :) żadne słuchawki nie szumią po podłączeniu do telefonu/mp4 (chyba że to kioskowe za 2.50 zł) Możliwe że właśnie kolega słuchał za głośno i teraz słuchawki są przepalone. Ale i tak jestem prawie pewien że słuchawki są całe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...