Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Riven vs Vayne

WilKu0904

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Tak ja w temacie :)

Zależy mi na : Funie z gry i nie żałowanie po 3 grach wydanych przeze mnie ip i poświęcenia dużo czasu aby je zdobyć :) .

Opublikowano

hmm 2 całkiem inne postacie :D

Riven - taki offtank

A Vayne papier ale zajebsity ADC :D w late

Powiem tak..

Ja bym bardziej wolał Vayne ..

W late rozpierdala wszystkich :D

ma stuna ;D

True Dmg ;D

~ Szukam ogarniętych ludzi do Rankedów ~
~ GG :
6057994 ~

Opublikowano

Riven jest też dobra, może nie aż tak jak Vayne ale potrafi dużo zrobić

Stun

Offtank

3 doskoki z q

Doskok i tarcza z E

Ulti do dobijania + boost do AD

Duże dmg

Przydatna w tf'ach

Dobry solo toper

Opublikowano

Tak jak upki Riven to wkurzający offtank.

A Vayne to kosa >,< pamiętam że kiedyś miałem mecz 73minutowy vayne nafeedowana ja tez *trynda*

1 bełt 800HP 2 bełt 1000HP 3 bełt 1400Hp (z hita) oczywiście ja podobnie ale 70/850/1000 no i odpalam ulta ona tez. Mi się ulti kończy a ta menda mnie jeb z hita ok 1300 z crytem ;_;

Sam teraz na nią zbieram. Champ kapke trudny bo na początku ma około 500-700HP jak dobrze kojarze i totalny paaapieeer. ale masz 3 fragi 70farmy i GG kosisz wszystko co sie rusza ;P

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Riven ma duzo dmg ? ;d ?

Cos ty , po tych nerfach gówno robi.. :)

Tak, ma duży dmg w dobrych rękach. Tyle postaci dostało nerfy i dalej zadają porządny dmg. To że ona miała ich mnóstwo to nie znaczy że już gówno ;)

Opublikowano

Riven po nerfach robi mały dmg, co z tego że jej zwiększyli CD na ulta, to przecież jej odbiera dmg output, fuck logic MPC ftw. Riven jest nadal mocna, BT+Merce i kosi wszystkich, potem tylko survi. Ciężka do zgankowania, zajebisty shield skalujący się z AD, ult to taki mini ult Garena tylko że AoE no i duży buff do AD, Vayne to kosa w late ale a early jest.. słaba? Zależy od supporta

Opublikowano
Vayne:

-Doskok/odkok + dodatkowy dmg

-True dmg

-Stun

-Przyjemne ulti

-W late game każdego niszczy, bez wyjątku

-Słabe early.
Opublikowano

Mi riven bardziej przypadła do gustu. Jest dobrym offtankiem. Ma spory dmg i jej combo zamiata. Ma bardzo dobry harras, stun + tarcza. Ulti robi sieke w Tfach. Polecam Ci ją.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Omg przed nerfem Riven grało się świetnie a teraz jak użyjesz ulta (cięcie wiatru czy jakoś tak) to nawet nie widać, żeby hp przeciwnikowi zeszlo.. a wcześniej to ładnie biło.

Vayne (mój pierwszy adc) w late na prawdę wymiata ;) ale skoro dodali Quinn to jak już gdzieś wcześniej pisałem: na "obecną metę" była by lepsza.

Vayne dobra w late game a wtedy Riven może tylko skakać zadając trochę dmg i raz na jakiś czas stunować z W, co prawda lepsze survi i escape :)

Hejo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...