Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co lepsze ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Co lepsze telefon, czy tablet ?

Urzadzenie ma mi sluzyc do :

- ogladania yt

- przegladanie internetow

- ogladanie filmow (najlepiej zeby radził sobie z fullhd)

- pliki pdf

- czasami zagrac w jakas gre

Cena to powiedzmy 1000zł.

Uprzedze , rozmiar ekranu nie ma dla mnie znaczenia.

Wypowiadajcie sie, zapraszam do dyskusji :p

Opublikowano

Przepraszam że odświeżam, ale nie chciałbym robić syfu i zakładać nowego tematu. ;)

Otóż , chciałbym wziąć tablet na raty. Jaki sklep polecacie, jak wygląda tam sprawa z ratami i odsetkami. Bardzo mi na tym zależy.

Bd +iki :P

Opublikowano

Jeżeli masz do wyboru dobry tablet vs. dobry telefon to ja bym wzięła jakiś dobry telefon. :) I np. jak już bierzesz na raty to warto by rozważyć możliwość chociażby Note II. :)

Co do rat... swego czasu miałam lustrzankę z Saturna na raty i byłam zadowolona. Wszystko przebiegło bez problemowo, bez kruczków itp. :)

Opublikowano

Przepraszam że odświeżam, ale nie chciałbym robić syfu i zakładać nowego tematu. ;)

Otóż , chciałbym wziąć tablet na raty. Jaki sklep polecacie, jak wygląda tam sprawa z ratami i odsetkami. Bardzo mi na tym zależy.

Bd +iki :P

Media Markt, tam jest Santander a oni w kulki nie lecą i nie mają dużych odsetek.

Sprawę rat to już się ustala przy podpisaniu umowy, sam wybierasz ile chcesz płacić rat. Odsetki dla przykładu za sprzęt za 1200zł wyniosły mnie 12zł miesięcznie przy 10 ratach.

Nie wiem jak w innych bankach bo osobiście jestem wrogiem banków a gotówkę wolę mieć przy sobie ale Santander zlicza tylko raty miesięczne, więc jeśli po miesiącu chcesz spłacić cały sprzęt to odsetki za następne miesiące nie są naliczane

ninja edit: źle ująłem ostatnie zdanie, odsetki nie tyle co nie są naliczane ale po spłaceniu całości przed uzgodnionym terminem bank oddaje odsetki.

przykładem będzie mój sprzęt, do spłaty miałem łącznie 1320zł z odsetkami, całość spłaciłem w pierwszej racie a bank oddał mi odsetki za 9 miesięcy czyli 108zł

myślę, że teraz ująłem to bardziej zrozumiale ;)

819531478353821175209.gif

Opublikowano

@up. Tak, przynajmniej ja rozumiem :)

@Miyoshi.

Właśnie się zastanawiam.

Co wy radzicie : Samsung galaxy Note vs Asus Google Nexus 7 ? ;)

Bo wybieram między tymi urządzeniami.

Opublikowano

mam nexusa 7 od jakiś 3 miesięcy i mogę powiedzieć że to jeden z najlepszych tabletów 7 calowych i to jeszcze w jakiej cenie tylko kupować internet jeśli zainstalujemy flasha z xda to chodzi jak na komputerze normalnie do tego najnowszy android 4.2.2 a w markecie chyba nie ma gry lub aplikacji która na nim nie odpali

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...