Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Iphone4 podróbka

Jaamaica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim. Mam pytania co do podróbki Iphone 4, czy takiego telefonu da się normalnie używać? Czym on się różni od normalnego? Jak sprawdzić czy to podróbka? czy można z niego normalnie dzwonić i kożystać? Opłaca się kupić za 30zł? :D

PS. Dostałem chińską podróbkę, i nie łapie ona zasięgu, wiecie może jak to naprawić?

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

Jeju, wcale mi nie zależy na tym, ale za 30zł... może to częsta usterka, nie znam się więc pytam

5lwgh1.png

Opublikowano

Mógłby ktoś pisać sensowniejsze odpowiedzi, argumentując to co mówi, takich odpowiedzi jak wyżej już się dość na necie naczytałem, odpowiedzcie na moje pytania...

5lwgh1.png

Opublikowano

Hihi, jeśli dostałeś podróbkę to ładnie zostałeś wyjebany :D Mam pyt. zapłaciłeś za oryginał a dostałeś podróbę ? ^.^

Przy tych telefonach z reguły lepiej nie grzebać i nic nie naprawiać.

Podam na przykładzie mojego kuzyna, zamówił sobie podróbę Noki " N9 " taką za 25 zł + przesyłka około 80 zł.

Dostał dwie baterie które nie działały i na tym się skończyło, a jak jeb@ło od tej komórki, tak jakbym przeszedł koło giełdowych quadów ;o

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

@up

dostałem od koleżanki, żebym naprawił ten zasięg którego nie łapie, nie znam się dobrze na tym, więc pomyślałem, że znajdę podpowiedz tutaj. Jakbym nie naprawił, to czy opłacało by się go kupić, tak do zabawy za 30zł?

Nie było mnie przy zakupie tego telefonu, więc niewiem czy tak miało być, czy jednak liczyła na oryginał :D

No to da się to jakoś naprawić? Jakieś oprogramowanie wgrać albo coś? Może jakiś reset zrobić?

5lwgh1.png

Opublikowano

nic nie zrobisz, kup nowy bo za jakiekolwiek prace/naprawy przy nim zapłacisz ZAWSZE więcej niż jest warty telefon

chyba ze robi ci to ktoś znajomy i nic nie policzy za robotę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nic nie zrobisz, kup nowy bo za jakiekolwiek prace/naprawy przy nim zapłacisz ZAWSZE więcej niż jest warty telefon

chyba ze robi ci to ktoś znajomy i nic nie policzy za robotę

Z tym się nie zgodzę, bo to jest tak jakbyś kupił zabawkę - rozkręcisz i widzisz części z Nokii za 10 zł ze złomu, tylko obudowa jest niezła. Jaki to cytat 'nie sądź książki po okładce.'

Opublikowano

chiny=szajs

Orginalny iphone też jest produkowany w chinach, częsci twojego komputera ( ale zapewne nie wszystkie ) no i jeszcze spora część innych twoich urządzeń. ;)

Opublikowano

to są telefony hybrydowe

wszystko zrobione w jednej strukturze ( chipsecie ) i zalane tworzywem, powodzenia w naprawie takiego telefonu gdzie KOMPLETNIE nie ma się dostępu nawet do jakiegokolwiek układu

dokładnie jak napisałeś, koszt takiej zabawki to kilka dolarów. to co sprzedają na allegro kosztuje od 5 do 20 dolarów

wszystkie praktycznie urządzenia elektroniczne jak telefony sa robione w kilku fabrykach Chińskich, na taśmach obok siebie jest dziesiątki modeli firmowych + ich niefirmowe podróbki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...