Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Renekton

sinet114

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam obecne gram Renektonem który jest w rotacji i muszę powiedzieć ze jest strasznie mocny , i tu moje pytanie czemu rzadko jest pickowany na normalach na rankedach też do rzadko widzę , ostatnio kupiłem oriane i teraz żałuję, ze nie Renektona jak to z nim jest

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Bo w late renekton slabnie(tak mowia,troszke w tym prawdy jest ale bez przesady)

Ogolem to jest moj main,kiedys bardzo go lubilem,nadal go lubie.Jak ma sie dobry build to mozna zrobic rozpierdol w late game :)

sstwc.jpg

Opublikowano

Renekton jest zarąbistą postacią, chyba najlepsze early ma jeżeli chodzi o dmg, na ulcie może już dive'wać, łatwa farma, heal z Q.

Czemu jest rzadko pickowany? Może nie potrafią nim grać lub go niedoceniają.

OP :D

w83od2.jpg

Opublikowano

farma jest prosta 2xe+q i nie ma całej fali minionów Zbieram na Niego szkoda tylko ze te oriane kupiłem ale też sie przyda

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Ludzie go nie pickują bo nie umieją nim grać lub po prostu nie wiedzą jaki jest dobry.

Ogólnie renekton na solo topie niszczy i że słabnie w late to nie prawda.

Opublikowano

a jakiś Bild na Niego moge prosić zeby nie zakładać nowego tematu, tak pozatym na 1 lvl 40% hp biłem wczoraj Darkowi z q

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Moim zdaniem jest mocny ale ludzie go nie doceniaja, cos jak elise, wystarczy ogarnac.

Elise to gowno,zadnego z niej porzadnego dmg nie wyciagniesz w late.

Merce/Tabi, Black Cleaver, Bloodthirster, Frozen Mallet, Maw of Malmortius/Last Whisper, Guardian Angel

Lol? 3k hp 300dmg,malo arma,taki renekton przegra nawet 1vs1 z adc,nie oplaca sie go robic pod takiego dmg.

sstwc.jpg

Opublikowano

Elise to wcale nie jest gówno a na 3vs3 rozpier.. wszystko na początku łatwo nią wygrać linie bo jej dmg jest mega później słabnie ale jak dobrze gra to wygrasz :) najlepsze że jej nie doceniacie i łatwo takich jak wy rozjebać w lolu.

Renekton też dobry champion ale więcej grałem nim na 3vs3 i bardziej pod tanka się robiłem i feedowałem swoich żeby wygrali :D nie dość ze miałem ładne dmg to ciężko było mnie zabić :) ale więcej gram riven.

Renektona jak najbardziej polecam i na 5vs5 i na 3vs3.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Ale vs ranged typu jayce, nida czy elise juz sobie nie pogra, pewnie dlatego jest malo pickowany.

Ja na rankedach zawsze go biore vs jayce. Sprawdza się.
Opublikowano

Renekton jest bardzo mocny.Pochwale się sytuacją która miała miejsce na normalu:

Po tfie mam mało hp (500) i ide w krzaki żeby recallnąć. Z enemy ezreal przeżył i idzie mnie dobić, ja mu stuna w krzakach, q (heal ok. 300-400) on dał flasha, ja 2 e ingite i gryzie glebe.

Prawdą jest, że w late słabnie, ale stuna i 2 dashy mamy :). Renek bardzo szybko zjada papierowe postacie, mój ulubiony build:

tabi>bc>frozen mallet>bloodthister>warmog/last whisper>ga

Opublikowano

renekton nie jest grany z takiego powodu ze nie wiadomo co na nim budowac, jesli pojdziemy w dmg to bedziemy padali w sekunde, jesli pojdziemy w tanka to bedziemy uselless, oczywiscie to ze w late troche slabnie, ale renekton jest takim pickiem ktorym musisz wiedziec ze wygrasz topa na 100%, on jest przeznaczony do dominacji linii takze musisz miec go wymainowanego, inaczej nici z gry

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...