Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mr.Dead

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam się czy dałoby radę złożyć peceta za ok. 1000 zł do następujących zadań:

-Grafika 2D (GIMP, Photoshop)

-Grafika 3D (Blender)

-Gry :

*World Of Tanks (Miłoby było zobaczyć maksymalne ustawienia przy kilkudziesięciu fps)

*Mass Effect 1,2,3 (Jak wyżej)

*Battlefield 3 (średnie?)

*Euro Truck Simulator 2 (Wysokie?)

*I inne gierki w tym zakresie

Prosze wyłączyć dysk twardy, system i nagrywarkę, jedynie to zostanie mi po obecnym rzęchu, jestem na rozdziałce 1280x1024 ale w przyszłości nie wykluczona zmiana, fajnie by było żeby zestaw był przez następne pare lat w miarę znośny, żeby następne programy, gry chodziły na nim przynajmniej na minimalnych ustawieniach, jeżeli złożycie coś godnego uwagi ale przekraczającego budżet (np. 1300 zł) to piszcie, może uda się coś dozbierać, chociaż chodzi mi o jak najtańszy piecyk. Z góry dziękuję, jestem tu nowy słyszałem coś o jakiś plusach, postaram się to ogarnąć i wynagrodzić co niektórych ;) Yooo!

Opublikowano
*World Of Tanks (Miłoby było zobaczyć maksymalne ustawienia przy kilkudziesięciu fps)

*Mass Effect 1,2,3 (Jak wyżej)

*Battlefield 3 (średnie?)

*Euro Truck Simulator 2 (Wysokie?)

o.O dołóż drugie tyle, wtedy może się załapiesz na wysokie...

Złożyć raczej nie da rady, chyba że z używanych części. Minimum to 1100 zł około.

Opublikowano

Na BF3 i min/średnie multiplayer wystarczy 4850 i g860 ;). Jak chcesz potrzymać go przez rok-dwa, to uzbieraj na płytę z B75, Radka 7770. Komputera przez większy okres czasu nie trzyma się, jeśli gry mają na nim chodzić.

Opublikowano

Ok, a jakby dołożyć 3 stówy, i zostawić z gier tylko ETS2 i WoT? Rozdzielczość 1280x1024. Wiem, że budżet ograniczony, ale chciałbym jeszcze zakupić nowy tablet graficzny, słuchawki, i wiele wiele więcej, a kasa z nieba nie spada ;(

Opublikowano

Ciasteczko, co ty masz z tym średniowiecznym Aerocoolem :D

Moja propozycja:

http://www.morele.net/inventory/info/u9Wabz/

Na techplanet niby składanie 1 zł, ale nie ma tam nowszych zasilaczy corsaira z tego co się patrzyłem ani PowerColor HD4850 który jest lepszy i cichszy od vertexa

Opublikowano

Wielkie dzięki, Wasze zestawy są bardzo ciekawe, napewno się nad nimi zastanowię. Myślę jeszcze tylko czy nie wymienić procesora na Phenoma II 965 lub Athlona 760k ? Dysk twardy mam, nagrywarkę również, więc zostaną te 2 stówy... co myślicie? Mam jeszcze jedno pytanie, na co zwracać uwagę przy woborze płyty głównej? We wszystkich innych podzespołach mniej więcej się orientuję ale mobo to czarna magia 0.o

Opublikowano

Athlony to shity, co do Phenoma nie starczy budżetu, co najmniej 1800 żeby się zmieścić z lipną grafą.

te 2-3 stówy dołóż do HD7770 i płyty na B75

Opublikowano

Dobra, dzięki teraz rozumiem ;| Ok, to biorę Wasz zestaw z G860, HD 4850 itd. w przyszłości nie będzie problemów z rozbudową na np. i5/7 i lepszą karte graficzną?

Opublikowano

Ok, bardzo Wam dziękuję za pomoc. Podsumowując :

MSI H61-P20 (G3)

G860

HD 4850

4 GB RAM DDR 3 Geil/GR się zobaczy

Corsair/Aerocool które podaliście

jakaś obudowa

I jak to się ma do gierek które podałem wyżej? Będzie coś tam chodziło ?

Opublikowano

Wielkie dzięki jeszcze raz, dałem tam jakies gwiazdki, lajki, chociaż tak się odwdzięczę ;] Temat do zamknięcia, chyba, że ktoś się chce podczepić ;]

Opublikowano

Tak jak napisałem - większość gier na średnich/wysokich, te najbardziej wymagające niskie/średnie. Obudowa nie może być "jakaś", bo podczas gry podzespoły będą się przegrzewać ze względu na kiepski obieg powietrza.

Opublikowano

Ok, może jeszcze jedno ;) TrueFaith, napisałeś, że "te 2-3 stówy dołóż do HD7770 i płyty na B75" Więc tak: co istotnego daje mobo na B75, czy jest jeszcze coś godnego uwagi oprócz HD7770 (może być nieco drożej, myśląc o przyszłej rozbudowie) i może dosyć głupie pytanie, ale jak dużą (chce się nakręcić;p ) poprawe wydajności da przesiadka na ten zestaw z ledwo chodzącego procka E2200, HD 3450 i 2 GB RAM DDR II ? :D Aha, co do Sweet Jesusa, pewnie, zdaje sobię z tego sprawę, obudowy podane w powyższych zestawach chyba wystarczą? Wybaczcie, że tak Was męczę, ale sami pewnie wiecie jak to jest przed zmianą sprzętu ;) Pozdrawiam!

Opublikowano

Odwołuję to. Płyta H61 wystarczy spokojnie w przyszłości na zmianę proca ;)

HD7770 jest dużo wydajniejszy. Nic innego w tej cenie. Poprawa wydajności duża z tym co masz :D

obudowa nawet ode mnie styknie, jest w miarę przewiewna tylko brzydka :P

Opublikowano

Dzięki! Generalnie nie patrzę na wygląd obudowy, równie dobrze mógłbym mieć podzespoły obudowane jakąś metalową siatką ;) A ta którą podałeś jest wg. bardzo ładna ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...