Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zarobić ?

Arek1129

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejjoo.

Proszę o pomoc i wasze rady .

Jak zarobić 600/800 zł na tablet Gogle Nexus 7 .Co prawda kosztuje 800 zł minimalnie wersja 8gb ale mama mi dorzuci z 200-300 stówki i będzie wersja 3g 32gb :) .

A więc tak odśnieżanie odpada ;x .

Roznoszenie ulotek tym bardziej (mieszkam na takiej większej wsi )

Myślę nad zarabianiem przez internet lecz nie wiem na , których stronach to robić , lub też nad odkładaniem kieszonkowego .

Mój wiek to : 12 l .

Może wy macie jakieś sposoby ? Piszcie :)

2512d09ed83a816497ec57c.png

Opublikowano

Ja zawsze odkładałam każdą grubszą kasę z jakichś urodzin itp. i zawsze się uzbierało na lapka czy inne sprzęty :)

#don't care

Opublikowano

Hmm... wiesz co zarobku przez internet to ja bym raczej nie polecała. Ale może masz jakieś rzeczy, które nie są Ci potrzebne, a parę groszy za nie może wpaść? No z Twoim wiekiem (bez obrazy) ciężko będzie znaleźć jakąś inną dorywczą robotę nie licząc ulotek. Może coś po znajomości u rodziny? Ciocia, wujek, babcia? Zaoferuj się, że posprzątasz mieszkanie, zrobisz zakupy czy będziesz wyprowadzał psa przez miesiąc. ;p Rodzina zawsze Ci pomoże, a i przyjemniejsze warunki pracy. :)

Opublikowano

Nie wiem jak Ci rodzice dają kasę, bo jak dostajesz nieregularne kieszonkowe (codziennie jakieś pare zł czy coś)

to najlepiej moim zdaniem gdybyś odkładał a nie wydawał na różnego typu bzdety...

Jak widze na co niektórzy ludzie wydają kasę to mi się płakać chce, rodzice ciężko harują na każdy grosz a w mgnieniu oka taki dzieciak potrafi to rozpuścić

Jak zaciśniesz pasa to troszkę powinno wpaść do kieszeni, a co do zarobku to hmmm.. ciężko by było w Twoim wieku.. jeszcze jak jakaś wiocha

Były święta, trzeba było kolędować jeżeli duma Ci na to pozwala ? :D (LOL) W tym wieku chyba raczej opłacalnej pracy nie znajdziesz...

Nikt chyba Ci nie może podsunąć jakiegoś konkreta bo nikt nie jest w twojej sytuacji więc sam musisz sie zorientować... moze jakies zbieranie owocow ? (Dafaq w zime?)

Opublikowano

Co mam sprzedać ?

Nie mam pomysłu .

Co i gdzie ? :D

Ja jak byłam młodsza to kolędowałam z kumplami i przez trzy dni z 200-300 zł nam wpadało na głowę. ;D Ale my z Wrocławia, więc łatwiej było.

Mówię popytaj w rodzinie - ciotka, wujek, babcia. Powiedz, że chcesz zarobić, ale nie masz możliwości w swoim wieku i w miejscu gdzie mieszkasz. Napewno zrozumieją i docenią to, że chcesz zapracować na coś, co sobie wymarzyłeś. ;)

Opublikowano

Programowanie, można wyczesać niezłą kasę jeśli ma się łep. Powodzenia.

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

Odkladaj kieszonkowe, zainstaluj sb na fonie appke WHAFF i zarabiaj przez reklamy.

Mozesz zostac ministrantem. Teraz pokoledzie brat kumpla chodzil i mieli puszki ... kasa z puszek poszla tylko dla ministrantow a on dostal ok. 300zl.

11456947725785518698.jpg

By: Fringe

Opublikowano

12 lat i ty chcesz młody człowieku zarabiać przez internet? masz konto bankowe? chyba nie więc nie pomogę ci ale polecam zajęcia na świeżym powietrzu ulotki,odśnieżanie,złom

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Najbardziej w Twoim przypadku opłaca się złom... Poszukaj u ojca w garażu czy nie ma może jakiegoś starego kaloryfera, kabli czy kij wie co tam dużo warte i zrób mu tzn. wyjebkę... ;)

@Edit:

Ew. jakieś rury za wioską, nieużywane tory, wiesz ocb. ;)

Opublikowano

@up , tak - na pewno sobie poradzi z opalaniem kabli :*, rozwalaniem pralki/lodówki by wyciągnąć co najbardziej wartościowe, przecież to silny 12 latek!

A tak na serio - jedyne co możesz zrobić to ulotki,pomaganie w domu/rodzinie bo ze złomem na pewno sobie nie poradzisz, wiem z doświadczenia.

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano

Ja wczoraj wymyśliłem sposób, 300-400zł miesięcznie, może mało, ale prawie nic się nie napracujesz... (tylko jest jeden warunek, jak mieszkasz w mieście, to nie da rady z tym)

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

@up , tak - na pewno sobie poradzi z opalaniem kabli :*, rozwalaniem pralki/lodówki by wyciągnąć co najbardziej wartościowe, przecież to silny 12 latek!

A tak na serio - jedyne co możesz zrobić to ulotki,pomaganie w domu/rodzinie bo ze złomem na pewno sobie nie poradzisz, wiem z doświadczenia.

Ja mówię co on może sprzedać, nie iterere jak opali kable czy coś zaniesie, może ma starszego brata kumpli... Ostatnio widziałem chłopaki max 11 we trzech nieśli kaloryfer, można? można ;)

Opublikowano

12 lat i ty chcesz młody człowieku zarabiać przez internet? masz konto bankowe? chyba nie więc nie pomogę ci ale polecam zajęcia na świeżym powietrzu ulotki,odśnieżanie,złom

Stary człowieku, konto na PayPal'u może mieć każdy. Może bez problemu zacząć zarabiać np. w PPA.

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

Konto PP mam. Bankowe ma mój starszy brat , który bez problemu może mi przelać pieniądze i dać .

Tak wgl. mam telefon z androidem SGS II . I nie wiem na czym polega ten program whaaff - btw. tak to się pisze ?

Niedługo będę chodził z gitarą i kolędował razem ze znajomymi. Do złomu mnie nie ciągnie ; ) . Ale wszystkiego trzeba spróbować .

Nie mogę znaleźć żadnej fajnej stronki do takowego zarabiania ( klikanie w reklamy , robienie zadań , lajkowanie itd. )

P.s. udanego sylwka %%%

:) :)

2512d09ed83a816497ec57c.png

Opublikowano

Art. 2001. § 1. Młodociany może być zatrudniony na podstawie umowy o pracę przy wykonywaniu lekkich prac.

§ 2. Praca lekka nie może powodować zagrożenia dla życia, zdrowia i rozwoju psychofizycznego młodocianego, a także nie może utrudniać młodocianemu wypełniania obowiązku szkolnego.

§ 3. Wykaz lekkich prac określa pracodawca po uzyskaniu zgody lekarza wykonującego zadania służby medycyny pracy. Wykaz ten wymaga zatwierdzenia przez właściwego inspektora pracy. Wykaz lekkich prac nie może zawierać prac wzbronionych młodocianym, określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 204.

§ 4. Wykaz lekkich prac ustala pracodawca w regulaminie pracy. Pracodawca, który nie ma obowiązku wydania regulaminu, ustala wykaz lekkich prac w osobnym akcie.

§ 5. Pracodawca jest obowiązany zapoznać młodocianego z wykazem lekkich prac przed rozpoczęciem przez niego pracy.

a ponad to ;

Art. 2002. § 1. Pracodawca ustala wymiar i rozkład czasu pracy młodocianego zatrudnionego przy lekkiej pracy, uwzględniając tygodniową liczbę godzin nauki wynikającą z programu nauczania, a także z rozkładu zajęć szkolnych młodocianego.

§ 2. Tygodniowy wymiar czasu pracy młodocianego w okresie odbywania zajęć szkolnych nie może przekraczać 12 godzin. W dniu uczestniczenia w zajęciach szkolnych wymiar czasu pracy młodocianego nie może przekraczać 2 godzin.

§ 3. Wymiar czasu pracy młodocianego w okresie ferii szkolnych nie może przekraczać 7 godzin na dobę i 35 godzin w tygodniu. Dobowy wymiar czasu pracy młodocianego w wieku do 16 lat nie może jednak przekraczać 6 godzin.

§ 4. Wymiar czasu pracy określony w § 2 i 3 obowiązuje także w przypadku, gdy młodociany jest zatrudniony u więcej niż jednego pracodawcy. Przed nawiązaniem stosunku pracy pracodawca ma obowiązek uzyskania od młodocianego oświadczenia o zatrudnieniu albo o niepozostawaniu w zatrudnieniu u innego pracodawcy.

poczekasz troche, no chyba że na czarno, jak ci kasy nie wypłacą to nic z tym nie zrobisz

2cql8d2.png
Opublikowano

ja kiedyś nosiłem ulotki z kumplem :D mieliśmy 2-3 grosze za ulotkę , żeśmy dostali 3k ulotek i mieliśmy za to 90 zł na półe czyli 45 ;D i myśleliśmy, że to fake, więc roznieślismy z 300-400 i reszte do kibla, a tu sie okazało, że koleś nam dał kase, nastepnym razą znowu nam dał utloki ale wyjebaliśmy all do kibla i sie zczail i lipa, a tak zajebiście było :) tylko do skrzynki jeb ulotka i już kasa :D kurwa tak bym mial hajsu a tu chuja ;x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...