Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS !

Nestlee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam problem z fpsami w minecraft .. Przed formatem było wszystko ok miałem około od 80 do 120 fps a teraz ledwo co wyciąga mi 30 fps (Optifine) =_= Zauważyłem że strasznie mapa mi wolno renderuje i tak myślę że przez to mam tak mało fps, podczas tworzenia nowej mapy zawieszam się na pierwszym klocku.

Mam najnowszą wersję Javy

Zaktualizowane stery do grafy

3 GB ram

Win 7 64bit

Minecraft zużywa mi pamięć :

used memory : 17 - 30 % około (246mb) of 989 mb

Allocated

memory: 50% (495mb)

Ze zwiększeniem ram + laucherem z MPC forum nie pamiętam nazwy autora (zwiększa o jakieś 10 fps ale i tak zamało)

java -Xmx3072m -jar MinecraftLauncher.jar

used memory : 9 % około (246mb) of 2730 mb

Allocated

memory: 15% (441mb)

Co jest nie tak ?? ? ? co mam zrobić żeby mc normalnie mi chodził

damjian.png

Opublikowano

Miałem podobną sytuacje i pomogło mi zaktualizowanie javy do wersji 7 tylko 64 bitowej, a niestety na stronie javy wyskakuje nam 32 bitowa i trzeba wejść oddzielnie, dlatego też jeżeli masz Winde (bo chyba winde) 64 bitową to zainstalują tą javę:

http://www.java.com/pl/download/manual.jsp

i wybierz Windows offline 64 bit ;)

49617363.png

Wypraszam sobie nazywanie mnie laggerem ;D

Pomogłem ? Daj plusika to nie boli.

Proszę. Ściągnijcie mi ten 1%. Oczywiście dziękuje za ściągnięcie tych 4%

:)

Opublikowano

Miałem podobną sytuacje i pomogło mi zaktualizowanie javy do wersji 7 tylko 64 bitowej, a niestety na stronie javy wyskakuje nam 32 bitowa i trzeba wejść oddzielnie, dlatego też jeżeli masz Winde (bo chyba winde) 64 bitową to zainstalują tą javę:

http://www.java.com/...load/manual.jsp

Usunąłem moją starą wersję javy i zainstalowałem tą z tego linka i wyskakuje mi :

2zp82ll.png

damjian.png

Gość _Shadowlord
Opublikowano

Zainstaluj poprzednią, nie potrzebnie doradzacie mu zmiane javy bo to dużo nie da mu.

Więc tak - podaj najpierw preferencje sprzętu, następnie odinstaluj zbędne programy, przeczyść system CCleanerem i zdefragmentuj dyski Defragglerem.

Dodatkowo przy graniu włącz GBoost. Jak to zrobisz - pisz dalej.

Opublikowano

Zainstaluj poprzednią, nie potrzebnie doradzacie mu zmiane javy bo to dużo nie da mu.

Więc tak - podaj najpierw preferencje sprzętu, następnie odinstaluj zbędne programy, przeczyść system CCleanerem i zdefragmentuj dyski Defragglerem.

Dodatkowo przy graniu włącz GBoost. Jak to zrobisz - pisz dalej.

Nie rozumiesz mnie ja miałem tydzień temu formata wiec po co mam używać defragmentacji i tego CCleanerem .. mam tylko zainstalowane najpotrzebniejsze programy typu adobe flash itp, pobrane gry ze steam.. Żadnych śmieci na kompie nie mam na 100 % karte graficzną z aktualizowałem a game boostera nie mam zamiaru używać to i tak da na pewno tylko z 5 fps

win 7

3 gb ram

ati radeon 5470

intel core i3 2.40 ghz

damjian.png

Opublikowano

Co do javy to miałem podobny problem, musiałem zainstalować wersje offline:)

Aktulizuj sterowniki

http://www.java.com/...load/manual.jsp

Z tą javą offline to nic mi nie pomogło, a nawet jest jeszcze gorzej! Mam windows 7 64 bit, miałem javę 32 bit i 64 bit. Odinstalowałem i zainstalowałem tą offline 64 bit. Wcześniej miałem od 40 do 60 fps, a teraz mam od 10 do 30 fps!

Stery się ściągają właśnie więc się zobaczy.

Opublikowano

Wg. to wina sterowników, zaaktualzuj je albo może jakiś wirus.

Offtop:30 fps? Człowieku ja z optifine mam 20 i nie narzekam :D

"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."~Albert Einstein

Poprawna instalacja Minecraft Forge na pirckim kliencie:

http://www.mpcforum.pl/topic/893062-tut-poprawnia-instalacja-minecraft-forge-na-pirackim-kliencie/#entry6716179

15507676.jpg

Opublikowano

Witam Ciebie nazywam się RaviPl. Moim zdaniem pobierz sobie moda:

Optifine (jest pod wersje 1.4.6)

Lub

pozamykaj zbędne programy typu skype.

Odwiedź mój profil!

Gość _Shadowlord
Opublikowano

Zainstaluj texturki 8x8, powinno być więcej fpsów. Niektóre wyglądają ładniej niż domyślne w MC 16x16.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...