Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Serwer Dedykowany!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy dało by radę postawić serwer Dedykowany do Metin2 w Domu. Chodzi mi o to, że będę miał w domu tą maszyne która jest w serwerowni i ona działa 24h przez 7dni. ile kosztuje taka maszyna, że będę mógł ją mieć w domu bo wolał bym mieć za darmo i nie być zależny od jakiś firm hostingowych tylko mieć coś swojego .

Opublikowano

Serwer dedykowany jest tylko w serwerowniach (dedykowany czyli posiada specjalne oprogramowanie wgrane przez serwerownie) , jak chcesz dobrego "dedyka" to kup se poprostu dobrego kompa na jedno wyjdzie i będziesz mieć na stałe :P

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Vito a dla czego nie? Sam kiedyś posiadałem komputer który był podłączony 24h i służył jako serwer do gry MMORPG (Gra była pisana od zera przez nasz team) a że mieliśmy po kilkanaście lat i z powodu braku funduszy byliśmy zmuszeni na takie rozwiązanie.

Ogólnie jeśli zobaczysz ceny takiej maszyny to ci się odwidzi, oczywiście możesz kupić komputer za 2000zł który i tak nie uciągnie tylu graczy co serwer dedykowany.

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

Opublikowano

Generalnie to nawet jeśli ma fundusze na 'dobrą' maszyne to i tak jej nie utrzyma, samo poskładanie i zainstalowanie sprzętu/oprogramowania to nie wszystko.

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...