Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Chce zrobic swoj serwer metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema chce zrobic swoj serwer metin2 hamachi lecz nic nie wiem jak dajcie mi taki poradnik gdzie serwer postawie . Nie dawajcie mi starych poradnikow z 2010 2011 tylko te nowe ! Z gory dziekuje

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/768196-dl-czyste-serverfiles-by-terenzo/

http://www.mpcforum.pl/topic/781782-tutjak-postawic-serwer-hamachi-na-plikach-by-terenzo/

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Mam problem - Wchodzimy w ustawienia(settings), po czym klikamy Network. W name wybieramy Hamachi Network Interface. Klikamy OK.

Jak ja wcale nie mam Hamachi Network Interface

Opublikowano

Zreinstaluj na nowo Hamachi lub przeinstaluj VirtualBoxa

Lub :

Panel sterowania------->połączenia sieciowe-------->karta hamachi daj ON.

2252770056.png

Opublikowano

Ok wszystko juz dziala tylko w konsoli caly czas mi sie pojawia conncect:Conection refused przez to nic nie moge wpisac i jeszcze jedno nie moge dodac gm robie wszystko to co na poradnikach i nic nadal nie ma

Opublikowano

Co do conection refused może to być wina czegokolwiek ale zwykle są to scrashowane tabelki w MYSQl. Wchodzi w navicta otwierasz po kolei zakładki zaznaczasz tabelki w navcat 8 dajesz bodajże Quick --> Repair a w Navicat 10 Konserwacja --> napraw

Co do Gm to Wchodzi w Common --> gmlist --> pierwsza tabelka wpisujesz ID Gm czyli np 5,6,7 druga to login a trzecia to nazwa postaci w grze. Ważne! Nazwę postaci (nick) musi się co do joty zgadzać tzn. Wielkie i małe litery. I jedziesz w prawo aż do końca i tam gdzie jest player zmieniasz na implementor.

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Jakie masz pliki z tego roku czy jakieś stare typu Badar? Bo jeśli masz te stare to musisz jeszcze w tabelce gm host wpisać swoje IP z hamachi z .100 i w GM list w tabelce mContactIP to samo.

nexi.png

Opublikowano

@up

Nie musi , wystarczy , że w common --> gmlist wpisz ID , login , nick postaci i wyberze te IMPLEMATOR czy jak tam woli . Żadnego IP nie musi wpisywać.

@2up

A o jakie błędy z Navicatem Ci chodzi ?

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Jak to możliwe skoro też mam pliki Terenza i wszystko mi śmiga. Ewentualnie mogę Ci to zrobić TeamViever, jeśli chcesz pisz na gg

nexi.png

Opublikowano

To w konsoli wpisz :

cd /usr/sciezka do plikow/ && sh start.sh [ENTER]

I powinno Ci odpalić plik start.sh prawidłowo

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Jak nadajesz GM tworzysz postac, wchodzisz w Navicat-->common-->gmlist ustawiasz wszystko dajesz prawa implementora,wchodzisz w gmhost ustawiasz swoje ip z koncowka .100 to samo robisz w gmlist ?

2252770056.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...