Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Instalacja portów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Było wiele takich problemów czytałem i nic nie było ciekawego żeby skorzystać to tak :

Wszystko robie krok po kroku z tego poradnika : http://www.mpcforum....wym-freebsd-82/

A tu nagle przychodzi Pobieranie i instalacja aktualnych portów Loguje się i wpisuje

[/color]# ntpdate pl.pool.ntp.org[code]
Gdy wpisałem pokazuje się coś takiego : can't find ntpdate pl.pool.ntp.org, no server can by used exiting Później przechodzę do # portsnap fetch extract Wyskakuje coś takiego ;p
[code]Looking up portsnap.FreeBSD.org mirrors ... non found
Fetching public key from portsnap.FreeBSD.org ... Failed

Pomocy mam ustawione w opcjach NAT i nie wiem o co dalej chodzi pomożecie ??

Opublikowano

1.W konsoli wpisz

sysinstall

2.Wchodź kolejno: configure>networking>interface>yes>yes

3.Zrób reset maszyny (/etc/rc.d/netif restart chyba też powinno zadziałać)

pIOuQ29.png

Opublikowano

1.W konsoli wpisz

sysinstall

2.Wchodź kolejno: configure>networking>interface>yes>yes

3.Zrób reset maszyny (/etc/rc.d/netif restart chyba też powinno zadziałać)

po 1. sysinstall to jazda z tzw "opcji automatycznej" konfiguracji bsd'ka

po 2. to co wyzej

po 3. reset maszyny a polecenie "/etc/rc.d/netif restart" to 2 różne rzeczy - reset maszyny to wyłączenie włączenie a polecenie to wyłącza i włącza kartę sieciową.

@top

ustawienie ntpdate to jest ustawienie czasu serwera, a pokazuje Ci, że nie ma takiego adresu, czyli odniesienia do serwera, z którego ma pobierać aktualny czas.

a że portów nie chce pobrać, to kwestia czy maszyna dostaje internet czyli konfiguracja vb. na NAT powinno dostać automatycznie, lecz czasem może być coś nie halo bo to bsd :)

Opublikowano

Nie działa jak daje interface to wyskakuje okienko gdzie trzeba nazwe ,tab localhost i dalej przewijam tak jak było wcześniej w poradniku i widzę że interface nie jest zaznaczone x jak wychodzę...

Nie działa

@ Wyskakuje coś takiego

Host: wpisuje Nazwę serwera.MT2 domain localhost

IPv4 i all zostawiam

Opublikowano

po 1. sysinstall to jazda z tzw "opcji automatycznej" konfiguracji bsd'ka

po 2. to co wyzej

po 3. reset maszyny a polecenie "/etc/rc.d/netif restart" to 2 różne rzeczy - reset maszyny to wyłączenie włączenie a polecenie to wyłącza i włącza kartę sieciową.

Nie rozumiem po co mi to piszesz ;)

Co do tego resetu, to po prostu nie jestem pewny czy to tak z miejsca pójdzie zmiana, jak możesz to mnie oświeć, byłbym wdzięczny.

@top

Nie zmieniaj nic. Po prostu wejdź przez sysinstall do interface, daj yes > yes, później przechodzisz do cancel > yes i wychodzisz z instalacji.

pIOuQ29.png

Opublikowano

@top

Nie zmieniaj nic. Po prostu wejdź przez sysinstall do interface, daj yes > yes, później przechodzisz do cancel > yes i wychodzisz z instalacji.

Robię tak i nie działa ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...