Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer na androidzie.

Rekomendowane odpowiedzi

Arcymistrz
Opublikowano

Nie zrobisz tego ;_;.

Telefon nawet gdyby to transfer by Ci odrazu padł :D

Trzeba hosting, łączenie z FilleZilli ...

Impossibru to do.

Opublikowano

Z tego co ja wiem to jedyny serwer jaki da się z androida to serwer na Bluetooth

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Ale zrozum, że na telefonie/tablecie/SmartTV to nie pójdzie. Android nie jest "przyzwyczajony" do bycia serwerem..

Opublikowano

A co ma znanie się na minecraft do codingu serwera? Poza tym jak jest to niech go znajdzie i nam pokaże.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Teoretycznie postawienie serwera na Androidzie jest możliwe, wkońcu to jest po prostu linux z javą. Problem jest wtedy gdy trzeba znaleźć kogoś kto to zrobi, oraz z zasobami telefonu, gdyż może się po prostu przypalić.

Opublikowano

Wszystko sie da, na kilka telefonow i tabletow przeportowano Ubuntu więc o ile sie nie myle wystarczy wgrac te ubuntu (zastępuje one androida) i jave i odpalic ;)

Oczywiscie telefon z prockiem typu 1ghz i 512 ramu nieda rady ;)

Zbieram jak większość +!

Opublikowano

pamięci im starczy :) takiemu tabletowi lub telefonowi :) martwił bym się raczej o procesor i jego chłodzenie :) na moje oko od razu by się sfajczył :D

1379958827-U247153.png

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Już jest od dawna kilka filmików jak i poradników w jaki sposób postawić serwer na telefonie z androidem

, tutaj macie 1 z nich wiadomo może i telefon jak narazię się nie nadaje żeby ten serwer był 24/7 ale postawić się już da.
Opublikowano

Dobry odkop, btw. jeśli ktoś byłby jeszcze zaciekawiony tematem to od razu ostrzegam - wasz telefon się po prostu spali, nie jest on dość dobry by to wszystko udźwignąć przez dłuższy okres czasu.

Opublikowano

Niby czemu nie? Android to też linux, tylko byś musiał się trochę z javą pobawić(nie znam się super na androidzie, ale tam jest jakaś inna java), i normalnie uruchomisz komendą. A co do tego spalania, czy ktoś tu napisał że chce to na telefonie uruchomić? Ja na przykład miałem kiedyś androida na komputerze :)

1390684250-U762298.png

Opublikowano

Możesz, ale tylko zarządzać serwerem, typu patrzyć na pluginu, konsolę.

Tak, że będzie działał to niestety nie ma możliwości.

A jeżeli chodzi o te zarządzanie pluginami itp.

To wpisz w markecie - MCAdmin. ;)

Opublikowano

Jak robisz serwer na tableta/przenośne urządzenia to możesz tam wbijać tylko posiadając takie urządzenia :D No i da się tak serwer założyć więc nikt Ci głupot nie wciska bo po co jest w końcu opcja Multiplayer na wersji Androidowej ? :O

Opublikowano

Właściwie to jest taka możliwość, w końcu android to linux... Problem był by bynajmniej w zasobach smartfona, oraz w znalezieniu osoby która napisała by ci taką aplikacje. Więc właściwie można uznać to za niemożliwe.

@UP: skoro się da, to zrób.

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Opublikowano

Taa, róbcie se tanie serwery na andku.. Wątpię, żeby to wypaliło, a poza tym to gościu na Galaxy S IV by ci lagowało (biorąc pod uwagę to, że na serwerze bedziesz sam + 0 pluginów)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...