Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ss] elohell jednak istnieje...

DyeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1355511242-U387423.png

moja ostatnia gra tristaną... niestety przegrana przez moich mądrych kolegów z drużyny którzy focusowali tanka. ehh chyba pier...e to i nie będe grał rankedów. aktualnie przez takich noobów mam 708 elo... 1355511506-U387423.png

Opublikowano

elo hell nie mozna zdefiniować 1 grą jesli umiesz grac to sie wybijasz a jesli nie to siedzisz na 700 elo nie wszystko da sie wygrac ale umiejac grac wygrywasz ponad polowe meczy co daje tendencje wzrostową

1355767597-U713459.png

Ex-Moderator / Ex-MpcChampion / Ex-Postwriter

Opublikowano

jak widać na 1 ss`ie umiem grać ale reszta kolegów z drużyny niekoniecznie...

Opublikowano

Dajesz nam ss jednej gry,gdzie tobie moglo wyjsc a innym nie.Ciekaw jestem dlaczego tak mocno spadles,napewno nie 100% przez teamy,sam tez jestes winny,przeciez nie mozna dostawac ciagle slabszego teamu.Po za tym badziewny build na trist,brak angela i przebicia,to wlasnie team mogl przez cb przegrac.Miales feeda,team nie.Elo hell nie istnieje,wymysl graczy ponizej 1300elo.

sstwc.jpg

Opublikowano

Ja siedze na 1100-1200 elo i nie moge wyjsc. Ale to serio jest przez team.. Przed chwila mialem gre Jaxem szlo mi dosyc niezle, ale oczywiscie graves afk przez 15 min i wszystko zalatwione.. innym razem bot lane feeduje ad carry nie milosiernie, innym razem gram supportem i mam Varusa adc ktory w 25 minucie ma 36 last hitów.. Wiec co to ma byc? Powiedzcie mi.

Opublikowano

niezły fail zacenzurowałeś nick w profilu ale widać na górze :D EPIC

A tak wgl to różnie bywa nie mamy screena ani filmu z gry więc nie wiadomo jak inni grali, czasem to naprawdę się odechciewa wystarczy nabrać do tego dystansy i wtedy wsszystko zaczyna wychodzić ;)

Opublikowano

Panie MaciekMazurek

Ty nawet nie wiesz ze jest cos takiego jak penetracja pancerza i ty chcesz wbic wyzsze elo? Twoj build pokazuje ze siedzisz tam gdzie powinienes

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Sam do najlepszych raczej nie należysz jeśli jesteś na 700 elo. Co do gier to czemu zasłoniłeś resztę twoich gier? Jeśli były ze słabymi statami to nie mów, że cały czas przegrywasz przez noobów.

Opublikowano

Brawo

Akali 1/9/5

Ali 0/1/4 i uwaga 44 farmy

i wukong 2/6/4 i 40 farmy

Jak jesteś taki pro to graj championami, którymi pocarujesz gre. Według mnie sam grasz nie lepiej, mało lasthitujesz creepy co jest w lolu najważniejsze.Są psychole co w 20 minucie wyciskają prawie 200 farmy (nie wiem jak ale pooglądaj sobie steamy)

Opublikowano

20min - 200 farmy to mało :D ja widzę po 250 :D to mnie rozpier.. psychicznie :D.

Ja tam moją farmę lubię zazwyczaj mam najwięcej bo się nauczyłem dobrze last hitować.

Moim zdaniem jak ktoś nie umie farmić - nie powinien się pchać do rankedów to samo jak nie wie co to counter pick.

A tak po za tym wole grać 3vs3 bo nauczyłem się wyccarowywać gry tylko nie mam aktualnie z kim rankedów grać to jedyny problem.. bo w 3vs3 trzeba team.

a co do gry , coś źle zrobić + mogłeś kupić GA i wykorzystać głupotę ludzi napisać im co mają robić nawet spamować 10 razy pod rząd i pingować byle żeby w końcu załapali i może być wygrał.

Wystarczyło stać z tylu inni by się rzucili a ty byś porozwalał all.

Daje głowę że cię złapali 1 albo 2 i to był koniec.

Serio nie kiedy jak masz w drużynie np. kogoś tanky to on czeka aż adc pójdzie pierwszy bo jest idiotą i trzeba mu to napisać.. żeby się ruszył większość nie słucha ale da się to wymusić po prostu czekać i nie wychodzić.

Ale raczej nie polecam ADC do wyccarowania tylko np. na mid pantheon itd lub jungla.

Ja jakoś olałem na ten czas rankedy 5vs5 uczę się opanować kilka postaci na perfekt żeby samemu gry wygrać:P.

Zawsze masz ten + że u ciebie 1 osoba ogarnia czyli ty a przeciwnicy to mogą już być all nie ogary :D. trzeba to wykorzystywać.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Lol, gracie na takim poziomie jaki graci, jeśli masz takie elo to widocznie grasz na takim poziomie.

Ja nie mogę wyjść z 1300-1400 2x wygram 1 przegram 1 wygram i przegram i tak ciągle.

Pokaż skilla i wyprowadź tą grę adc/mid/top i tyle.

Elo pokazuje twojego skilla, ostatnio grałem i gość miał platynę a tak lamił że masakra.

http://www.lolking.net/summoner/eune/33448242#profile

Opublikowano

Widocznie jesteś na takim poziomie na jakim powinieneś być.

Można to uznać po Twoim buildzie, ale również po fakcie, że mając staty 20/4 Tristaną, nie umiesz tej gry sam wycarrować..

279981407253602336505.png
Opublikowano

Parę małych rad:

1.Support bez sightsone'a a nawet bez wardów - to zły support - chyba że grałeś Soraką na midzie, ale mimo wszystko Janna nie ma wardów (widzę, że to normale ale wardy to podstawa na każdą linię).

2.Na Tristanę nie warto budować Huraganu, bo nie ma tak ofensywnych efektów on-hit, jak np. Teemo, Graves lub Caitlyn. Dodatkowo ona ma walić z jak najdalszej odległości. Zamiast niego BC lub Lastwhisper. A na tamten Team to nawet to co się buduje z QSS - Mercurial Scimitar - dużo mieli CC. Dodatkowo przesadziłeś z szybkością ataku. Tristana ma już odpowiednie ilości steroidów na szybkość ataku pod Q. Dodatkowo widzę jakiegoś afka tą Trist - nieładnie mój drogi.

3. 3 x Doran się nie kupuje - zbytnio opóźnia to nasz build. Jeden jest niemal obowiązkowy - dwa jeśli chcemy się rozkręcić. 3 to strata złota.

4. Spróbuj brać inny spell niż heal - który teraz jest niemal czysto supportowym. Ignite lub nawet exhaust lepiej mogą się zdać.

5. Polecam brać Kryształową napiersiówkę (crystaline flask) na większość postaci. Po zużyciu 6 łądunków jest znacznie bardziej wydajna niż potki.

No i to tyle, poczytaj jakieś mądrości jak wychodzi się z Elo - Hell. Które jakby to powiedzieć istnieje ale nie tak jak ludzie to sobie do końca wyobrażają.

"Każde Elo to Elo Hell" ~ Każdy gracz grający w tą grę.

@Edit:

Dodatkowo źle zrobione runy i część masterek, poszukaj tematów na masteries - były na głównej stronie pytania o masterki runy.

Glifów na AP nie rób pod Mag. Pen tylko pod AP flat. Żółte nie są jeszcze takie najgorsze, ale skłaniałbym się na te per lvl. Lub mana reg/per lvl.

Na AD carry widzę Brak Armora w żółtych i jakieś zawieruszone czerwone Armor penki z Tier 1

Z niebieskimi już kij ale lepsze byłyby na magic res co poziom lub AS tudzież skalujące AD.

@Edit2: Masz nawet temat o masterkach który ktoś jakiś czas temu założył

http://www.mpcforum....-uniwersalne-;/

Moje są pod typy postaci. Masterki Kronogsa są już na konkretne postaci.

Weź się w garść i graj. W końcu może coś wygrindujesz.

wikmk9.jpg

Opublikowano

@up

wczoraj mialem gre w ktorej taric nie mial sighstona i kupil moze 10 wardow przez 40 minutowa gre, farmil linie, robil sie pure ap i skonczyl po 40 minutach z 700 ap wiec twoja teoria o supporcie z sighstonem jest bledna

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Zdjęcia albo się nie zdarzyło =P

Możesz tak mówić - istnieją wyjątki od reguły.

Blitz który nie złapie więcej niż 50% łapek to słaby Blitz. Dzisiaj właśnie takim Blitzem grałem i trafiłem maksymalnie 2 dobre łapki na 30 (mam nawet to na LoL recorderze). Wynik? Wygrana, dzięki zwardowaniu ich jungli i wyłapywanie pojedynczych przeciwników w sytuacje, których nie mogą wygrać.

Ba mam nawet teorię, iż taki Nocturne pod pierdolnika (czytaj AD carry) to zły Nocturne, a mimo wszystko kiedyś miałem takim quadrę. Niestety w pozostałych meczach byłem tak szybko focusowany, że nie zdążałem posadzić choćby jednego hita....

ps. Spróbuj w wyrównanym meczu nie kupywać wardów ani sightstone'a, nie warduj idź sobie pod AP czy pod cokolwiek. W końcu ktoś Cię nieźle naflamuje.

Mimo wszystko 9/10 supportów bez sightsone'a to złe supporty.

ps. Kiedyś miałem grę z AP Lee-Sinem, który miażdżył swoją linię i nas dobrą sprawę carryował. Sytuacje są różne.

edit2: Jeśli już jesteśmy w temacie OP Tariców:

wikmk9.jpg

Opublikowano

Kiedyś grałem AP Tarickiem na midzie, niszczyłem Fizza,Branda i Karthusa :) Stun z E podbiegasz, uderzasz z W i uciekasz ile sił w nogach :D Takim harrasem przeciwnik traci pół hp aż wkońcu robisz mu full combo E+R+W i ewentualnie podpalenie. 99% na killa.

Opublikowano

No to ja Cię gorąco pozdrawiam, jak ty chcesz z takimi runami wygrać;

http://www.lolking.net/summoner/eune/26568422#runes

Od kogo masz runy? Mieszanka Dyrusa z Chaoxem?

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

w sumie też tak uważałem, ale w końcu wychodzi się na te 1100-1200 elo. i jednak dopiero tam jest trudniej niż na 900-1000, bo tam ludzie grają którzy np. pierwszy raz rankeda albo nawet drafta -.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...