Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Pytania od newbie

ReaveR.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grałem kiedyś w LoL'a (zagrałem z 2 rundy) ale po formacie to jakoś zapomniałem i nie chciało mi się pobierać itd.

więc czas na pytanka.

1.Warto w to zagrać? Nie znudzi się szybko?

2.Trudno to wszystko ogarnąć?

3.Ci , którzy już tak dość "koszą" innych ile w to grają , jak się szybko nauczyli grać?

4.Jaka postać będzie dobra na początek gry? (Jak jest tut , to podaj linka do tut'a postaci)

Oczywiście daje lajki. Dzięki.

8a4577ee.png

By ReaveR. (ja)

Gość Menesterowy
Opublikowano

1. LoL nigdy się nie nudzi ^^

2. Na początku trzeba trochę pograć, żeby wszystko ogarnąć.

3. Zależy od umiejętności gracza, można się nauczyć grać dość dobrze przez ~miesiąc.

4. Każda postać jest dobra na początek, z rotacji możesz grać 10 za darmo :)

Opublikowano

1. Nie znudzi się - każda gra to zupełnie nowa rozgrywka i nowe wrażenia.

2.Dość trudno, ale jeżeli masz kogoś kto wprowadzi Cię w tajniki tej gry to masz łatwiej. Oczywiście zacząć jest łatwiej, ale ciężej stać się naprawdę dobrym. Oprócz gry będziesz potrzebował oglądać innych garczy, streamarów, czytać poradniki.

3.Ci którzy w to koszą grają od samego początku, czyli o ile się nie mylę będzie to 3-4 lata. Oczywiście mówimy tu o naprawdę pr0 graczach. Aby załapać podstawy wystarczy chwila - jeden dzień. Aby nauczyć się jak się w to gra potrzebujesz około miesiąca. Żeby stać się dobrym graczem około pół roku. Po roku grania powinieneś już bardzo dobrze ogarniać tą grę. Oczywiście wiele zależy od człowieka - jego zaangażowania, zachowania w grze itp.

Nie warto się poddawać.

4.Dobre będą najtańsze postacie i te z rekomendowanych. Garen nauczy cię jak grać na górnej liniii. Ryze i Annie zawierają esencję grania na środkowe inii.

Nunu nauczy cię podstaw jungli (do jungli polecam też War Wicka) i supportowania a jako Ashe i Sivir nauczysz się grać jako zasięgowy zadawacz obrażeń.

Oczywiście ról jest znacznie więcej, ale te ogarniesz w praniu.

wikmk9.jpg

Opublikowano

1. Zależy od cierpliwości, dla jednego się szybko znudzi a drugi może grać bez przerwy. Osobiście gram codziennie i czasem mi się nudzi ale robię przerwę np. 1-2 dni i po 2 dniach chce mi się grać. :D

2. Mój kolega gra w to już z 4 tygodnie i nie wie do czego służą runy ale staty ma dość dobre (np. 9/2/6) ja po paru dniach umiałem grać wystarczy obejrzeć kilka filmików na youtubie.

3. Tak samo jak wcześniej jeden się uczy szybciej drugi wolniej.

4. W rotacji jest teraz kilka fajnych bohaterów graj tym czym Ci się spodoba potem wybierz tego którym najlepiej Ci się grało.

gnYrBkB.png

Opublikowano

1. Gra napewno godna polecenia.
  2. Dosc sporo postaci by kazda ogarnac, sporo itemow, ale aktualnie zostaly wprowadzone spore zmiany wiec starzy gracze tez maja sporo do poznania. To swietna chwila by zaczac grac.
  3. Topka ponad 3 lata, grajac okolo 2 juz cos soba prezentujesz (zazwyczaj).
  4. Tanie, latwe postacie, takie jak:

• Ashe
  • Master Yi
  • Annie
  • Ryze

Opublikowano

1. Lepiej zagraj sobie teraz w DOTE, lol za bardzo już ją przypomina. W Docie możesz wygrać przegraną grę.

2. Na początku będziesz miał problemy, polecam rozegrać kilka grach na botach + tutorial.

3. Gram rok i nie potrafię grać.

4. 10free championów z rotacji. Anyway, polecam annie na początek. Bardzo mocna, stuny co chwile.

w83od2.jpg

Opublikowano

HMm.. przy okazji wytłumaczycie co to runy?

Są to znaki które kupujemy na stałe i tworzymy z nich różne kombinacje. Dodają one many, życia, ap, ad, armora itp. Każda dodaje co innego ;) Na 30lvl to już obowiązkowo trzeba je posiadać ;) Najmocniejsze zaczynają się od 20lvl - Tier 3

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

Run nie opłaca się kupować wcześnie - jest to strata IP (waluty w grze). Zaczynej je kupować dopiero po osiągnięciu 20 poziomu twojego przywoływacza.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Dzięki , zagram sobie - popróbuję ;d

Możecie jeszcze odpowiadać , resztę lajków dam jutro , bo limit :/

8a4577ee.png

By ReaveR. (ja)

Opublikowano

Gra się nigdy nie nudzi ( no może tak, że jednego dnia masz dość tej gry bo długo grałeś albo się zdenerwowałeś, jednakże kolejnego dnia znowu będziesz miał chęć do gry ;) )

Apropos pierwszej postaci to kup jaxa za 1350 IP. Jest to pierwszy champ jakiego kupiłem i do tej pory najłatwiej się nim gra, jak ogarniesz taktykę build i jego mechanikę robisz masakrę i jesteś nie do zabicia ;) Naprawdę szczerze polecam.

Żeby być dobrym to hmm. zależy jaka skala jest tego określenia "dobry", bo jedni sądzą, że po miesiącu grają dobrze, a inni po kilku latach nawet nie są w stanie tego o sobie powiedzieć, tak więc nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Jest tylko jedna ważna rzecz : Trening czyni mistrza. Im więcej grasz tym jesteś lepszy, nawet jeśli przegrywasz możesz się nauczyć czegoś nowego, ba nawet więcej niż jak zdecydowanie wygrywasz. Po przegranej grze analizuj swoje błędy i staraj się nie popełniać ich w przyszłości ;) Trochę się rozpisałem, ale mam nadzieje że wystarczająco odpowiedziałem na twoje pytania ;)

Opublikowano

1. Warto!! :)

2. Mysle z tydzien potrzeba ;)

3. Roznie ja np majac 300 wygranych normali wybilem sie na 1600 elo, ale sa tacy co majac1000 wygranych normali i maja 900 elo takze ile czasu bedziesz ogarniac to zalezy od ciebie :)

4. Hmmm na start polecam ashe.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

1.Warto zacząć grać, jest ponad 100 postaci, przez co na pewno znajdziesz coś dla siebie, wychodzą cały czas nowe, ulepszana jest gra, także nie ma co narzekać.

2.Kwestia czasu, jak pooglądasz streamy,poczytasz, popytasz to ogarniesz szybciej niż jeżeli miałbyś grać i nic nie robić.

3.Maszyny które koszą, topki etc, z 2 lata w to grają, ciężko po roku osiągnąć coś w LoL'u ale są perełki, dużo pracy daje efekty.

4.Na początek Annie bądź Ryza Ci polecam, bardzo przyjemne, tanie postacie, potem zdecydujesz w którym kierunku chcesz iść.

Opublikowano

Grałem kiedyś w LoL'a (zagrałem z 2 rundy) ale po formacie to jakoś zapomniałem i nie chciało mi się pobierać itd.

więc czas na pytanka.

3.Ci , którzy już tak dość "koszą" innych ile w to grają , jak się szybko nauczyli grać?

4.Jaka postać będzie dobra na początek gry? (Jak jest tut , to podaj linka do tut'a postaci)

1 Zdecydowanie tak. Nie.

2 Na poczatku napewno tak ale z czasem sie nauczysz.

3 Ja gram ponad rok nauczylem sie hmmm po 2 tyg juz dosc ogarnialem jak na tamten poziom 10-20 lv

4 Na poczatek ? Master Yi bedzie ok jest łatwy tani 450 IP i na tych poziomach bradzo dobry.

TwistQ4ever_eune_9_1_logo.png

Jeb*ć brązy XDDDD

Opublikowano

Lol to jedyna taka niepowtarzalna gra, co prawda, ma swoje "podobizny", ale sam w sobie jest chyba najlepszy pod swym względem, ma dużo urozmaiceń, tym bardziej że teraz wszedł nowy patch, który wprowadził bardzo dużo zmian do gry, na lepsze oczywiście ^^ .

Opublikowano

@up

Jakie podobizny lola... Ja sie nigdy nie spotkalem

@top

WARTO zagrac w lola poniewaz jest roznorofny system tzn. robisz swoje bulidy, runki specjalizace itp. Ja gram w lola ponad rok i ogarnelem co i jak.

Opublikowano

więc czas na pytanka.

1. Ta gra się nie nudzi osobom które lubią typ gier MOBA, znam osoby którym się szybko znudził. Zależy jakie typy gier lubisz

2. Według mnie jak wbijesz 20 lvl to wiesz co i jak, zawsze możesz się spytać na forum.

3. Zależy co rozumiesz przez "koszą", nie wszyscy grają długo by ogarnąć, niektórzy mogli grać w inne gry przed poznaniem lola, które są podobne i mają mniej więcej taką samą mechanikę gry.

4. Ja się uczyłem grając ryzem, jednak polecam Ashe na początek:

http://www.mpcforum.pl/topic/729661-tut-ashe-perfekcyjny-ad-carry/

Ogółem lol się szybko nie znudzi, każdy mecz jest inny i w każdym meczu możesz grać inną postacią.

<>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...