Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] przy frebsd jak zrobic reinstall ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko mam problem bo wykupuje vps na stronie Jee.pl a tam trzeba samemu konfigurowac freebsd technik sie poroąbal przy yes no yest dal no no yes i teraz trzaba zreinstallowac maszyne a nie wiem jak wie ktos moze ? to wezcie tu lub gg 7855009

//nieregulaminowa sygnatura

PiecuPL

Opublikowano

Jak chcesz reinstalować system to wchodzisz na stronę hostingu . Logujesz się na dane administratora i powinieneś mieć tam panel do reinstalacji systemu . Jeżeli nie to piszesz do supportu czy cuś i robią.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

@up

Nie zrobisz reinstall przez Freebsd ( chyba , że o czymś nie wiem ) . To jedynie pozostało Ci czekać . Mogłeś kupić VPS na

http://www.exone.pl/

lub dedyka na :

http://www.kimsufi.pl/

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

na tej stronie co wykupuje toza 130 zl bo ttaki mi jest potrzebny

i tylko mam zakladki stop, start ,terminal ,shutdown ,zamontuj obraz i restet.. ;/

//nieregulaminowa sygnatura

PiecuPL

Opublikowano

technik sie poroąbal przy yes no yest dal no no yes

Hehe to masz dobrego technika. Nie trzeba reinstalować całego freebsd wystarczy naprawić to co popsuł. Pytanie jest przy której opcji wybrał no bo to nam nic nie mowi :)

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

- programowanie: edycja/pisanie skryptów php, zapytań (query) SQL.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...