Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] mider za 6300/4800

SzukamMame

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z dobrym combo polecam ci LeBlanc i Malzahara. Szczerze ja nimi nie grałem ale moi kumple nimi nieźle rzną. Obydwaj mają niezłe combo co się na mida przydaje. Polecam też ci Swaina i Vladimira. Vladimir ma ciekawy jeden skill, zamienienie w plamę krwi, wtedy staje się nietykalny. Często grają nim na rankedach polecam.

Opublikowano

właśnie Galio grałem i jest super i farma good ale zastanawiam sie nad nim swainem i vladem co powiecie o tym postaciach ? ;]

Sadzić, Palić, Zalegalizować !!

Opublikowano

Anivia

+ dobry aoe dmg i slow z R

+ wall, łatwo uniknąć ganka

+ jajko, czyli tak jakbyś miał GA ale odradzasz się z full hp

+ stun z Q

+ łatwa farma

- wolna

- niezbyt mobilna

- papier

Opublikowano

ogółem na midzie czym ja gram...

akali - mega burst ale dosyć łatwo zdjąć, fajne pasywy dające bonusy zależnie od tego ile masz ap(dodatkowy magic damage) i ad(hp steal), ciekawe Q na dystans które dodaje mark of assasin(używasz skilla na kimś i po walnięciu targetu czy to normalem czy E/R dodaje dodatkowe obrażenia) obszarówka na E ale tylko wokół ciebie, niewidka obszarowa+slow+buff do defa i m defa na W. Ulti jest "słabe" jeśli chodzi o dmg ale możesz go użyć 3x pod rząd co z mark of assasin daje niezłeeeego kopa. ap-melee champ na mida i solo topa

karthus - całkiem spory damage ale Q musisz potrenować żeby wiedzieć gdzie i kiedy zasadzić, ulti na całą mapkę i bodajże jak masz E to jeżeli zabijesz creepa/champa to ci odnawia mane. ap-dist tylko mid

gragas - sporo hp, średnio many całkiem niezłe Q, pasyw happy hour odnawiający kilka % hp co użycie skilla, drunken rage buff do ataku odnawia mane i daje troche magic defa, ulti dzięki któremu możemy odrzucić wroga zależnie jak wycelujesz ma całkiem spory zasięg no i dosyć dobry damage. ap-melee nie wiem jak na innych lane sobie radzi, ja nim tylko na midzie gram.

i coś co was może trochę zdziwić... a mianowicie...

Ashe - dobra obszarówka z W, fajny passyw-aktyw z Q, fajny pasyw z focusa(im dłużej jesteś idle tym więcej masz szansy na kryta, na początku radzę poczekać i nie atakować nic, dobić 100% i zaatakować wrogiego champa, insta 100+ dmg z normal ataku :) fajne E dodające co zabitego creepa +1 +2 +3 golda dodatkowo przydatne do tego by zlokalizować ukrytych wrogów, lecz nie posiada żadnego dmg. Ulti ciekawe na całą mapkę, całkiem niezły dmg, dodatkowo stun + bije obszarowo gdy trafi w champa, leci dosyć wolno więc trzeba wziąć na to poprawkę, dobre do ks i supportu innych lanów, mana żerna jest ashe co może stanowić drobny problem dlatego ja zawsze biorę buciki 2 hp potki i 1 mana potek na początek. ad-dist dobra na mida i bota

Opublikowano

Anivia;

• aoe stun
  • aoe slow
  • wall
  • dmg
  • pasyw
  • papierowa

Swain;

• lifesteal
  • snear
  • dmg
  • easy farma
  • late

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

swain + wota rylai, roa, zhonya i praktycznie nie do zabicia jestes, solo 3 skladasz jesli ogarniesz ^ ^ + laatwa farma w mid/late

ZAPRASZAM SERDECZNIE NA SERVER !
24521_8.png

Opublikowano

Diana

*Wytrzymałośc

*2 Doskoki

*Przyciągnięcie

Ogólnie bardzo fajna postac , tylko że czesto dostaje bana na rankingowych ; /

Opublikowano

Vladimir dobry w early i mid game.

-leczenie

-brak many

- dobra ucieczka z e

Gościu Ty grałeś kiedykolwiek vladem ? On ma chyba najgorszy early w grze, bo heala m co 10 sekund około a E co 7. Dopiero na 9 lvl jego heal ma około 3 sekundy CD, E 2.5 sekundy, coś koło tego (niestety dokładnie CI nie powiem ,bo blokneli mi konto xD). Ale polecam ogólnie vlada świetny champ, dajae się na solo topa jak i mida, brak many,mocny sustain, w late 3.5k hp, banalna farma, plamka do ucieczki/slowania, ulti robi pogrom w TF'ach, mocny DMG.

Opublikowano

Dobry wybor! Swain jest świetny ;-)

WebRep

Ogólna ocena reputacji

Strona nie ma oceny reputacji

(za mało głosów)

173910_100000706609581_4979983_n.jpg

Kto chce zagrac w LoL'a pisać na privie, bądź skype: michalwfn

Opublikowano

Diana

• Łatwa farma
  • combo z epickim dmg
  • solotop/mid/jungle
  • pasywa z epickim dmg w late
  • jak masz ulta juz miazga :)

Sam gram często dianą i carruje gre :) a też do diany są potrzebne runy bo bez run troche cieżko

QQmor3_eune_92_4_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...