Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Singed - You mad Bro?

bloomper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak więc witam Was moi drodzy

chciałbym się z wami podzielić

moją wiedzą na temat mojej kochanej

postaci czyli Singed.

Krótko i na temat:

Singed jest to postać AP Tank, który robi AoE damage, a raczej mnóstwo AoE dmg.

Ostatnio ludzie częściej nim grają bo chyba dostrzegli, że nie jest to jakaś słaba postać

wręcz przeciwnie dobry Singed poradzi sobie z palcem w dupie z postaciami, które aktualnie uważane są za OP

czyli np. Irelia, Darius, Yorick, Jayce etc. Ale teraz na myśl nachodzi pytanie czemu robię ten poradnik?

Mianowicie main'uje top'a już trochę czasu jednak krążę w okolicach 1300~1400 ELO za co możecie mnie już

hejtować ale jak widzę jak niektórzy ludzie dają dupy Singed'em to mnie aż serce boli

dlatego tworzę ten poradnik abyście poznali moje własne doświadczenia, wyciągnęli własne wnioski i co tam chcecie.

Summoner Spell's:

Są tylko cztery summonerki, które nadają się na Singed'a mianowicie:

ghost.png Z wiadomych przyczyn więcej movenent speed'a = więcej dmg

exhaust.png Bierzemy kiedy na linii mamy postać, której dmg opiera się na Auta Attack'ach typu Fiora, Rene etc.

ignite.png Ignite'a wybieramy, gdy po przeciwnej stronie jest postać, która ma wbudowany heal bądź jest to postać,

którą musimy zabić szybko typu Irelia, Darius etc.

teleport.png Wybieramy TP kiedy przeciwko nam została wybrana postać typu Malphite, Cho'Gath etc. ogólnie

postacie, które sprawiają iż mamy Farm Fest'a na top'ie lub gdy chcemy camp'ić bota i pomagać innym linią.

Masterki:

Przyznając się szczerze korzystam aktualnie z masterek, które znalazłem w necie jednak porównywałem

je z wieloma inny zestawieniami i po około 10 grach, w których testowałem te masterki

doszedłem do wniosku, że są/będę najlepszym wyborem na naszego szalonego chemika.

Vs AD:

Vs AP:

Runy:

Vs AD:

Vs AP:

Rozdawanie skill'i:

Item build:

Zawsze zaczynamy z

boots-of-speed.png i x4health-potion.png. Po powrocie jeżeli gramy przeciwko AD to dorans-shield.png

jeśli AP kupujemy

regrowth-pendant.png. Następnie dokańczamy buty w zależności od naszego przeciwnika czyli mercurys-treads.png/ninja-tabi.png

i kupujemy

catalyst-the-protector.png Catalyst da nam wspaniały sustain na linii. Przechodzimy dalej, po

złożonych butach i Catalyst'cie staramy się skończyć

rod-of-ages.png

i kupujemy

chain-vest.png/negatron-cloak.png w zależności od przeciwnika.

Następnie nasz Core Item, który jest wspaniały na Singed'a

rylais-crystal-scepter.png.

I składamy to co aktualnie potrzebujemy

thornmail.png/force-of-nature.png/abyssal-scepter.png/frozen-heart.png albo guardian-angel.png.

Jeżeli zbudowaliśmy

ninja-tabi.png to potrzebujemy czegoś co da nam Tenacity

jest pewien świetny i zapomniany item mianowicie

moonflair-spellblade.png.

Laning Phase:

Early game:

Farma!

Mid game:

Teamfight'y, dragon, roam, push, więcej farmy!

Late game:

Teamfight'y, push, baron, dragon!

Gameplay:

Mam zamiar wrzucić tutaj własną rozgrywkę Singed'em prawdopodobnie z komenatrzem

ale nie wiem dokładnie w jakim czasie bo jak widać nie lubię się rozpisywać.

Końcówka:

Jakoś bardzo się nie rozpisałem ale mam zamiar wrzucić właśnie gameplay, w którym więcej

wyjaśnie, omówię/pokaże błędy etc.

Spóźnione "Miłego czytania." i piszcie swoje wnioski.

VG9vZ2VfX19ldW5lX19fMzgwX19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzhfX18xX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Arcymistrz
Opublikowano

liniom > komu? czemu? linią

Ja maxowanie dobre, ja jednak ide taktyką zmienną, 2x Q, 1x E :D

Wklej zdjęcia na hosting mpc, bo wygląda to nieestetycznie

Rozwiń bardziej etapy gry

Z buildem i runkami się zgodzę. A masterki tworzy się na leaguecraft

Opublikowano

liniom > komu? czemu? linią

Ja maxowanie dobre, ja jednak ide taktyką zmienną, 2x Q, 1x E :D

Wklej zdjęcia na hosting mpc, bo wygląda to nieestetycznie

Rozwiń bardziej etapy gry

Z buildem i runkami się zgodzę. A masterki tworzy się na leaguecraft

Ogarnij sie i chłopaka w błąd nei wprowadzaj... dobrze napisał, to tak jakbyś powiedział np. że idziesz pomóc sąsiadką.... jak najbardziej pasuje tu końcówka om...

@topic

Poradnik calkiem spoko, jeszcze dodal te linki jako obrazji bo nei chce sie klikac oraz moglbys bardziej opisac fazy gry. Do tego wg. mnie wywal tego thornmaila z itemow, zupełny ussels, frozen heart 2x lepszy. Dodaj buty 3 do kupienia jeszcze, ja je zawsze kupuje na singeda, bardzo fajnie się ucieka.

Runy nei pisze sie pod ad czy pod ap poprostu są runki na danego champa i tyle. Gdyby tak ludzie robili to musialo by byc mozliwych po 50 stron run, bo przeciez na kazdego vs ad czy ap, a tak do konca nei wiadomo nigdy co bedziesz mial na linii. Lepsze runki pod singeda to wg mnie:

zolte - armor

quinty - mov. speed

niebieskie - m res.

czerwone - m. pen

Ewentualnie w tych itemach mozna dodac zamiast tego thornmaila omena jak tak bardzo chcesz to jest swietny item na singeda, slow jak cię atakują. Guardian jest ussels na niego. Z buildem fon,frozen heart,buty,rylai,roa,omen masz 250+ armora 180 mr i 4k hp i taki hp regen ze mundo by sie niepowstydzil, naprawde wg mnie an niego guardian nie wchodzi w gre.

Dodaj jeszcze, ze ma smiesznego global taunta, wbiegasz w 5, wybiegasz na pol hp odpalasz ghosta i ulti i goni cie 5 az do swojej smierci :D

Opublikowano

@Ignac110

nie opłaca się dawać w movement speed w defense ponieważ daje on nam tylko 3% ms kiedy mamy więcej niż 70% hp co na teamfightach gówno nam da

@Krysian

osobiście nie lubię spell vampa na Singed'ie ponieważ nie jest to jakiś super item dzięki któremu wygrywamy linie mamy Catalyst'a oraz potki co nam całkowicie wystarcza

VG9vZ2VfX19ldW5lX19fMzgwX19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzhfX18xX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

@Ignac110

nie opłaca się dawać w movement speed w defense ponieważ daje on nam tylko 3% ms kiedy mamy więcej niż 70% hp co na teamfightach gówno nam da

@Krysian

osobiście nie lubię spell vampa na Singed'ie ponieważ nie jest to jakiś super item dzięki któremu wygrywamy linie mamy Catalyst'a oraz potki co nam całkowicie wystarcza

Tu nie chodzi o spellvampa na linie tylko do team fightow , ogolnie jak sie wbijesz w 5 mala szansa ze padniesz chyba ze Cie dziwnym trafem sfocusuja..

Pozatym brakuje jeszcze itemow..

Wspomnianego Spell Vampa , calej ksiazki , Shurleyka tez jest na singeda oplacalna , oraz Sunfire Cape dosc czesto uzywany item takze.

A runy?

Moovment + Resisty + Magic Pene , albo zamiast niebieskich na magic resist troche AP , masterki 9/21/0.

Rylai tez czasami nie jest wspaniaym itemem. Jedyny mus co musisz kupic to Rod of Ages reszta co potrzebujesz.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Masterki bardzo słabe . Mało napisałeś . Nie grałem singedem, ale teraz trochę o nim wiem thx .

Gram w LoL-a po rusku <3

Добро пожаловать в Rift Призывателей!

Opublikowano

Rod of ages sie nie oplaca pozniej. Albo na poczatku, albo w ogóle. Trzeba wziąć pod uwage, że RoA "rozwija się" 15 minut, więc jak złożysz 5 min przed końcem gry to nie za ciekawie na tym wyjdziesz. Dlatego trzeba to cos zlozyc przed 25 minuta, inaczej sie nie oplaca. Ja z RoA rezygnuje gdy ide w tanka. Zaczynam od Banshee, zeby miec mane i duze rezerwy m.resa, potem Rylaia i sunfire (lub na odwrot). Oczywiscie butki w miedzyczasie. Jak juz mam Banshee+Sunfire+Butki+rylai to sieje istną masakre i zwykle gra sie na tym etapie konczy. Jak nie to dobieram cos, w zaleznosci od potrzeb :>

Ten build tutaj w tym poradniku to taka hybryda, ze jest dobra jako defensywny dps, a nie jako tank. Dobre, jezeli w teamie juz jest jakis shen. Zwykle jednak tankowanie przypada na singeda.

Singed ma poczatkowo ogromne problemy z maną. Wiec na start trzeba cos na mane. Dodatkowo trzeba uzbroic sie jak najszybciej w tank itemy. Rod of Age jest zbyt ofensywny, nie daje resistow ani armora i spowalnia tylko bycie tankiem. Banshee na poczatek wydaje sie idealnym wyborem, bo: niweluje problemy z maną, daje dużo hp, chroni przed magią (ktora jakby nie patrzec przeważa w tej grze). Banshee + sunfire daje juz naprawde duzo bo mamy i resisty, i armora i mase hp. Do tego 2 swietne bonusiki - shiled z banshaa i ogien z capa. Juz wtedy mozna zaczac cos na poważnie wytankowac, juz mozna cos tam zdzialac. Pozniej dopiero mozna jako tako cos tam w dmg skoczyc. RoA juz sie nie oplaca - bo za pozno, ale scepter wydaje sie idealny. 80 ap daje kopa do trutki, dodatkowo kolejne 500hp i genialny slow. Jak dla mnie najsensowniejszy tank build jest wlasnie taki.

Opublikowano

@up. A według mnie singed to jeden z champów na którym RoA jest core. Nie opłaca się później? Dziwne.

Po 2. Singed ma problemy z maną ?

Po 3. Piszesz że RoA jest zbyt ofensywne.. Człowieku od czego masz runy? Po to żeby early Ci pomagały zamiast itemów. Cięzko zamienic runki zamiast typowe ap to mniej więcej takie: magic pene, armor, move speed? ( takie strzeliłem, jestem na laptopie nie pamiętam moich runek)

Po 4. Early banshee? No człowieku pogrążasz się. Jeśli grasz na ogarniętego topa to shielda będziesz miał jakies 0,5 minutki.

Po 5. Po cholere Ci ten banshee. Rozumiem jeśli potrzebujesz natychmiastowo mr ale tylko wtedy.

Po 6. Twoj tank build jest cholernie useless.

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...