Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja o Nunu

BigBoNN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo.

Nikt nim nie gra, a ma zajebiście szybką junglę, dobre ganki i skilla, którym zadaje 3k dmg przy dobrym buildzie. Do tego perm slow i free skille.

o co chodzi, że na rankedach nigdy go nie ma? ja np. tristanę zabijam na 3x e, albo samo ulti

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

Być może jesteś na low elo gdzie tam nie grają nunu. Na wyższym elo myślę, że ludzie grają nim. W końcu jest to bardzo dobry jungler.

Opublikowano

Dlatego, że na low elo, coś co szybko nie zabija, nie jest viable. Wolą Lee sina, bez skilla.

Ale Nunu, bardziej jest viable w roli supporta. Perma slow, AS/MS z W, nie musi schodzić z lini dzięki Q..., free golemy z początku bez utraty hp. (dzięki Q)

1294477714-U1.png

Opublikowano

Nunu jest dobry wtedy kiedy Ktoś Cię goni, stajesz w krzakach walisz ulta i schodzi mu całe hp :P Potem ewentualnie dobijasz z E i masz free Killa

Opublikowano

nunu jest czesto pickowany jako support. do jungli nie ma wiekszego sensu go brac bo ma dosyc slabe ganki i sa bardziej przydatny junglerzy dlatego jest pickowany jako support , moze co chwile slow'owac przeciwnika i dodawac as i ms swojemu ad carry w dodatku ult robi niezla zadyme w tfach

Opublikowano

dobra counter jungla ale co poza tym? ganki tylko dmg z kulki i slow, jest wielu lepszych junglerów.

Czwarte konto na MPC Forum :) Będzie kolejne 100%? :)

Opublikowano

Nikt nie gra nunu, bo jest strasznie snowballowy, na dodatek dmg ma tylko z ulta. Ulti bardzo łatwo przerwać, a jak już się przerwie to nunu kompletnie nic nie robi. W early ma przeciętne ganki. Na supporta jest słaby, bo niema cc. Jedyna pozycja to mid i tylko do skontrowania niektórych postaci i nadal tylko w early, w late nie istnieje.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

nunu zajebisty supp. jungla tez dobra i szybka. ja czesto go widuje jednak rzadko w jungli

a ulti latwo przerwac, wystarczy jakis stun czy odrzucenie Vayne

Opublikowano

Aktualnie Nunu jest wysoko w pozycji najlepszych junglerów i przegania takie mainstreamy jak np. Nocturne. Jako jedna z niewielu postaci może wysolować smoka na 5 lvl. Genialna counterjungla i darmowy smite ze skilla - dający imo strasznego heala. Mimo wszystko łatwo go skontrować - tak jak Katarinę: jakakolwiek forma CC typu stun/podrzut,odrzut/uciszenie przerywa jego ulti. A to czy jest snowballowy to raczej w kwestii swojej tankowatości - jungla pozwala mu iść w AP tanka, w czasie gdy jako support musiałby kupować tanie itemki supporta, dzięki czemu może przeżyć castowanie ulta.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Czemu nunu to niby słaby ganker ? Ma boosta do MS i AS i posiada mega spowolnienie. Moim zdaniem łatwiejszy w jungli niż warwick dzięki Q. Ulta, która może zadać olbrzymie obrażenia oraz spowalnia w jej obszarze, lecz niestety jest łatwa do przerwania. E ma niskie CD. Jak się go robi pod tanky/ap to zarówna E jak i ulta zadają duże obrażenia.

Dopóki nie skorzystałem z Internetu,

nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.

Stanisław Lem

sygna_hnhpqsw.gif

Opublikowano

Dlatego, że na low elo, coś co szybko nie zabija, nie jest viable. Wolą Lee sina, bez skilla.

Ale Nunu, bardziej jest viable w roli supporta. Perma slow, AS/MS z W, nie musi schodzić z lini dzięki Q..., free golemy z początku bez utraty hp. (dzięki Q)

hahah no to beka Lee Sin bez skilla, gj mózgu.

@topic

Na małych elo też używają nunu, więc nie wiem w co ty grasz,

Opublikowano

Ludzie często grają Nunu, bynajmniej z moich gier mogę tak uznać. Nunu zajebisty support i zajebisty jungler. Maxujesz W na supporcie, att speed dla Twojego ad carry jest zabójczy, taki Graves włączy e=attspeed jak z x2 fantom + slow z E, przeciwne ad carry dostaje redukcję att i movement speeda i jest gównem, zjadasz go w kilka sekund. Do jungli wyjebany tak samo jak support, Q nieuchronne dla mobów + heal z ap, przy ganku rzucasz buffa lanerowi, rzucasz slowa, puszczasz ult dla jeszcze większego slowa i kille wasze. :)

Opublikowano

Tak to prawda, Nunu ma bardzo szybką jungle, mocny early, mid. Lecz nawet jeśli wygracie early,mida i traficie na ogarnięty team to niestety już przegrałiście. Nie wygracie meczu z 2 supportami. W late nunu dmg tylko z ult które może zostać przerwane z miejsca.

Opublikowano

Jak sie mysli , to zawsze zucisz dobrze ulta i nikt go nie przerwie.

Pozatym bardzo dobry suppport jak i jungler, masz dobrego ad carry + nunu - free elo/win.

Robisz blue , idziesz na ich reda masz go w 10 sek bez smite'a. + Duzy wraith za 1x Q.

Opublikowano

To Cię zdziwię. W obecnej mecie na wysokim elo dominuje typ jungle-supporta. Niestety, ale jako iż jungla to ciężki kawałek chleba, trzeba budować się w itemy tanie i dające dużo dobrych statów. A że akurat te typowe dla supporta dają odpowiednią mieszankę statów w dobrej cenie....

wikmk9.jpg

Opublikowano

Jak ja gram rankedy, to nawet widzę go często na liście zbanowanych. Często ludzie biorą go na supp'a / jungle, czasami nunu to 1st pick, żeby enemy go nie miała. W early nunu supp pod ap jest mega groźny, nigdy nie lubie grać vs. niemu.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Nunu to jest bardzo dobry support (jeden z lepszych , chyba M5 zaczelo nim grac na supp) w jungli nie jest jakis dobry , nie za duzy dmg, brak stuna, zaletą nunu w junglii moze byc szybki dragon i baron .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...