Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skuter ,motorower HELP ME : <

Slaash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bla ,bla ,bla wielki krokami zbliżają się święta ,ew gfiazdka...

Brat zdał na karte motorowerową i ma zamiar dostać na święta coś do jeżdżenia ...

I zastanawiamy się ze starymi nad jakimś motocyklem...

(osobiście jeżdże na Yamaszce tzr ,ale nigdy w życiu mu jej nie dam do pojeżdżenia ,jedynie siedział i sprawdzał czy dosięga nogami)

I ze starymi stwierdziliśmy że TZR jest dla niego za mocne (100km/h) i myślimy nad czymś słabszym ,no ale słabsze to "chińczyki"

I myślimy czy kupić mu skuter czy motorower w granicach 4,5k

Myśleiliśmy nad motorowerem:

-Zipp Pro 50 ;d (byłem w i sprawdzałem go ,jeżeli będzie dbał będzie miał ,wiem że chińczyk ,ale nie jest taki zły i ma odpowiednią moc dla niego)

-Leone RK 50 S (nie testowałem ,ale chyba w porównaniu z zippem to jest o niebo lepszy)

-Junak 901 Sport (biegi na odwrót ; / ale ujdzie)

-Zipp Xrace (to samo co pro )

Nie chcę używki bo sam kupiłem i trochę żałowałem dopóki nie zmieniłem silnika na 80ccm

Chcę ogólnie opinie do tych motorowerów ,ew polecenie czemu skuter lepszy itp ;d

Z góry THX

PS. Jakby ktoś miał problem i stwierdzał mnie za debila bo motorower do jak każdy wie śmieć i szczególnie chiński ,to dla niego liczą się laski ,a jak każdy wie laska nie patrzy na markę tylko na wygląd ^.^

1338110519-U641844.png

By Nemesix

Opublikowano

masz racje bla bla bla....

cos widzialem o 4,5tys. chinola kupilem kingway yarox 50ccm i powiem tyle. zdjolem sobie ograniczenie, zwiekszylem do 60ccm czyli lacznie mnie 2400zl kosztowalo i przejechane mam aktualnie 7tys km. uwierz mi ze za 4,5 to ja bym rok czy dwa poczekal i kupil naprawde duzy motocykl. tylko ze on jest mlodszy dal bym mu ten a kupil sobie naprawde dobry

tylko wiesz sam ze żeby jezdzic trzeba miec olej, nie tylko w silniku...

;]

Opublikowano

Bla ,bla ,bla wielki krokami zbliżają się święta ,ew gfiazdka...

Brat zdał na karte motorowerową i ma zamiar dostać na święta coś do jeżdżenia ...

I zastanawiamy się ze starymi nad jakimś motocyklem...

(osobiście jeżdże na Yamaszce tzr ,ale nigdy w życiu mu jej nie dam do pojeżdżenia ,jedynie siedział i sprawdzał czy dosięga nogami)

I ze starymi stwierdziliśmy że TZR jest dla niego za mocne (100km/h) i myślimy nad czymś słabszym ,no ale słabsze to "chińczyki"

I myślimy czy kupić mu skuter czy motorower w granicach 4,5k

Myśleiliśmy nad motorowerem:

-Zipp Pro 50 ;d (byłem w i sprawdzałem go ,jeżeli będzie dbał będzie miał ,wiem że chińczyk ,ale nie jest taki zły i ma odpowiednią moc dla niego)

-Leone RK 50 S (nie testowałem ,ale chyba w porównaniu z zippem to jest o niebo lepszy)

-Junak 901 Sport (biegi na odwrót ; / ale ujdzie)

-Zipp Xrace (to samo co pro )

Nie chcę używki bo sam kupiłem i trochę żałowałem dopóki nie zmieniłem silnika na 80ccm

Chcę ogólnie opinie do tych motorowerów ,ew polecenie czemu skuter lepszy itp ;d

Z góry THX

PS. Jakby ktoś miał problem i stwierdzał mnie za debila bo motorower do jak każdy wie śmieć i szczególnie chiński ,to dla niego liczą się laski ,a jak każdy wie laska nie patrzy na markę tylko na wygląd ^.^

Nie kupuj zip pro 50, są problemy z biegami i łańcuchem

zakaz handlu

Opublikowano

Aprilia RX 50 w moim przypadku jest przerobiona z 50 na 90.

Motor zajebisty na 3 biegu jak cię szarpnie to cię z motoru szarpnie.

Taką ma moc To jest cross dla tych, którzy nie wiedzą tylko z oponami na asfalt.

Opublikowano

Dzisiaj stwierdził że już 100% chce "ścigacza" ,co do Leone nie mam możliwości obejrzenia go na żywo : <

Zastanawiam się nad tym zippem ,wkońcu chodzi o nie za dużą moc ,a co do łancucha to wystarczy podkręcać co parę km ,lepiej chyba mieć coś co się psuję i ma tanie części i można się pouczyć reperacji itp ,niż coś co jeźdźi i się nie psuję ;d

Czekam na dalsze opinie (fajnie by było gdyby napisał jakiś właściciel zippa )

1338110519-U641844.png

By Nemesix

Opublikowano

peugeot xr6

rieju rs2 pro/matrix

Lepsze markowe używki z minarelli am6, niż chińskie napędy. Ew. kup mu samochód flinstonów. Będzie jeździł, będzie lans, będzie chudł.

Ale weźcie, nie tak mocno.

Opublikowano

Wiem że te motory są dobre bo sam mam Yamahe ,tylko chodzi też o dźwięk -.- Yamaha 2t i strasznie pierdzi ,a w porównaniu do Leona / Zipp'a ma fajny dźwięk jego zdaniem.

Nie musi być ogromna moc ...

Czekam na dalsze odpowiedzi (miło by było usłyszeć posiadacza zipp'a pro z 2012r )

1338110519-U641844.png

By Nemesix

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...