Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Problem z grafiką

MatiMenPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio kupiłem nową kartę graficzną (Readon HD 7770) i tu pojawia się problem gdy gram to wydajność procesora wzrasta do 100 i po 10minutach gry zacina się i muszę wyłączyć gre menadżerem zadań.Na starej karcie nie było takiego problemu (Readon 4800). Oczywiście na starej karcie gra chodziła max na średnich detalach a na nowej Ultra bez zacinek ale pojawia się wyżej podany problem. (Gra zatnie się nawet na niskich o.O)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

MatiMenPL podaj dokładną specyfikacje twojego proca.

O ile się nie mylę, może być możliwa taka opcja, że mocna karta graf, może zbyt dużo wymagać od naszego starego proca przez co procesor nie wytrzymuje i musi zakończyć etap zabawy, tradycyjnym crashem :D.

@NiQuite

A co ma reinstall do tego problemu ?

Jak już mówiłem wielu osobom, idź gdzie indziej nabijać posty kolego : ).

@Down

Więc podaj jaki masz.

Opublikowano

Tez mialem kiedys problem z grafika na Ultra, co prawda mam gorsza karte graficzna (Radeon 5650 1gb), gra po przelaczeniu na ultra (nawet bez zapisywania ustawien) scinala sie i trzeba bylo wylaczac menadzerem zadan. Potem probowalem grac na ustawieniach wlasnych (czesc na ultra, czesc na niska, niektore na srednia, wiekszosc na wysoka) i po jakims czasie moglem lajtowo grac na Ultra.

Ale jak zalezy ci na graniu bez scinek, to najlepiej graj na niskiej / sredniej. Nie ma duzej roznicy miedzy niska a ultra, a gra chodzi duzo szybciej ;).

Polecam grac na ustawieniach wlasnych - wszystko srednia / wysoka, moze byc nawet niska, jakosc siatki ultra, tekstury ultra. Na mysliwcach mozna lajtowo zdejmowac piechote / jeepy / quady ;)

Opublikowano

Nie rozumiem... Mój procesor idzie podkręcić do 3,5 Ghz? Nie spali się? A jeżeli się nie spali to jak go podkręcić :P?

W biosie poszukaj zakladki "OC tweak" albo "frequency/voltage" i tam sie kreci proca. Radze Ci poczytac zanim zabierzesz sie za podkrecanie zwlaszcza ze jestes zielony w tych sprawach ;)

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Powie ktoś jak dobrze podkręcić mój procesor Intel Core 2 Duo Quad 2.33 Ghz (4rdzenie)?

Przeciez Ci podalem strone -.-

Opublikowano

Podaj plyte glowna, dokladny model CPU i zasilacz postaram sie znalesc dobry tutek

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...