Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C³ - CubexCursedxCurious

Asparte 

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

32285.jpg

Ilość odcinków: 12 + 1 Special

Rok wydania: 2011

Gatunki: Akcja, Ecchi, Komedia, Shounen, Szkolne

CubexCursedxCurious to opowieść o Fear - Sześcianie Strachu, który jest narzędziem stworzonym przez średniowieczną Inkwizycję do torturowania ludzi. Akcja zaczyna się w momencie, w którym Yachi Haruaki otrzymuje przesyłkę od ojca. Jest to wielka, czarna kostka, którą Yachi(który cholernie przypomina Yujiego z Shakugan no Shana) wrzuca do piwnicy. W nocy budzą go jednak odgłosy dochodzące z kuchni. Gdy Haruaki wchodzi do kuchni okazuje się, że stoi tam naga dziewczyna wcinająca wafle ryżowe. Tą dziewczyną jest Fear, która jest Sześcianem Strachu, czyli narzędziem stworzonym przez średniowieczną Inkwizycję do torturowania ludzi. Z racji tego, że służyła do torturowania ludzi, jest obarczona klątwą, która polega na tym, ze Fear musi rozdawać nienawiść ludziom. Nazajutrz do Yachiego przychodzi Konoha, która jest jego sąsiadką i jak się później okazuje jest też przeklętym narzędziem. Już podczas pierwszego spotkania, Fear i Konoha zaczynają małą sprzeczkę, podczas której Fear nazywa Konohę "cycatą babą"(lulz). Po tym jak Haruaki i Konoha wychodzą do szkoły, Fear zostaje sama w domu przez co najpierw robi niezły bałagan próbując sprzątać. Po tym idzie do miasta i spotyka tam ludzi, którzy jej pomagają co wprawia ją w zakłopotanie, ponieważ przez kilkaset lat była narzędziem do zabijania i torturowania i pozytywne emocje są jej obce. Tak oto zaczyna się fabuła, która kręci się wokół zdejmowania klątwy z Fear. Jeśli uważacie, że to będzie kolejna głupawa komedia polegająca na odkupowaniu win poprzez pomaganie ludziom, to polecam oglądnięcie 2 epa, gdzie dochodzi do pierwszej walki.

Wersję nieocenzurowaną(bdrip) polecam z dwóch powodów:

1) Anime jest bardzo krwiste, przez co wersja ocenzurowana traci na spektakularności walk

2) Wersja z bluraya ma więcej efektów.

Przykłady tych różnic zapodam w spoilerze na koniec.

Kilka słów na temat samego anime(od strony pseudotechnicznej):

Link do tego anime zapodał mi Silder dodając do tego komentarz: "Spodoba ci się". Jak tylko skończyłem pobierać(co było nie lada wyzwaniem, bo większość wstawek ma taką prędkość, że ślimak to bolid formuły 1) to zabrałem się do oglądania i resztę wieczoru spędziłem chłonąc to anime. To anime szczególnie zaintrygowało mnie tym, ze widzę tam masę odniesień do Shakugan no Shana. Z tego Shany niemal żywcem wzięto głównego męskiego bohatera.

Drugim nawiązaniem do Shany jest to, że podczas walk otoczenie robi się czerwone, tak jak w Fuzetsu. Sama Fear ma charakter podobny do Shany,tj. obydwie są dobrze wyszkolone podczas walki, a poza walkami są powodem wielu salw śmiechu. Dodatkowo wyglądają podobnie. Takich odniesień do SnS w tym anime jest więcej, więc osoby, które oglądały SnS powinny zainteresować się tym anime, bo warto. Mówię to jako wielki fan Ognistowłosej Łowczyni.

Sprawa druga, czyli muzyka.

Tutaj należą się wielkie propsy dla twórców, bo gdy pierwszy raz usłyszałem opening, przeszły mnie ciary po plecach.

Cała reszta ścieżki dźwiękowej stoi na tak samo wysokim poziomie.

Sprawa trzecia, czyli kreska.

Z mojej perspektywy kreska jest dobra, jednak niektóre elementy zostały moim zdaniem przekombinowane(z racji dużej wielkości obrazka, wrzucę go w spoiler). Na szczęście tej dziwnej kreski ze spoilera nie ma za wiele, co sprawia, że aniem nie cierpi na tym w żaden sposób.

Dobra. Kończę ten długaśny wywód.

Online: http://www.anime-shinden.info/13765-c179-online.html

Download:

http://www.nyaa.eu/?page=torrentinfo&tid=292290

Napisy:

http://www26.zippyshare.com/v/93701301/file.html

Skan napisów:

https://www.virustotal.com/file/18ab5e83d1fc3b02ea63dedc6a151a7157fe11a4f3e866421e34094b295bd4f2/analysis/1347779823/

Pozdrawiam.

A na koniec porównanie wersji bd i zwykłej:

Wersja cenzurowana:

c165t.jpg

c153t.jpg

Bdrip:

c166t.jpg

c154t.jpg

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Kilka słów ode mnie - kreska dobra, fabuła w sumie też, kilka fajnych scenek, rozwijający się (chociaż jakiś ogar to on nie jest) bohater, muzyki już nie pamiętam. No i kilka nieschematycznych postaci. Wszystko byłoby cudnie i pięknie i może wtedy jak to oglądałem dałbym wysokie noty, ale to wszystko kończy się wraz z ostatnim odcinkiem, bo akurat w takich anime są najważniejsze zakończenia, czego tutaj nie mogę powiedzieć gdyż go po prostu nie ma. Cóż może jeszcze jakaś nadzieja na kolejny sezon jest, ale szczerze wątpię.

Opublikowano

Kilka słów ode mnie - kreska dobra, fabuła w sumie też, kilka fajnych scenek, rozwijający się (chociaż jakiś ogar to on nie jest) bohater, muzyki już nie pamiętam. No i kilka nieschematycznych postaci. Wszystko byłoby cudnie i pięknie i może wtedy jak to oglądałem dałbym wysokie noty, ale to wszystko kończy się wraz z ostatnim odcinkiem, bo akurat w takich anime są najważniejsze zakończenia, czego tutaj nie mogę powiedzieć gdyż go po prostu nie ma. Cóż może jeszcze jakaś nadzieja na kolejny sezon jest, ale szczerze wątpię.

Fabuła od początku była prowadzona pod drugi sezon. przynajmniej takie odnosze wrażenie.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Oglądałem te anime i nie zbyt mi się spodobało po pierwsze fabuła nie zbyt dobra,po drugie protagonista jest bardzo słaby i strasznie mnie denerwuje jego zachowanie.Do tego Głupkowate są dla mnie otaczające go dziewczęta.Jedynie co mi się podobało to kreska.

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Bardziej mi się podobało poczatkowe odcinki ; / po tym poprostu anime mnie znudzało więc sobie odpuściłem =(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...