Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shaco i Swain

Photive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, spodobały mi się te 2 postacie, shaco już mam a swaina chciałbym kupić. Co myślicie o tych 2 postaciach?Czy shaco bez jungli może być dobry?:)

darius__league_of_legend__signature_by_deinyght-d5sd11x.jpg

Opublikowano

Ciekawe gdzie?Tamto jest wybieranie championów a tu jest dyskusja... chce znac wasze zdania/przezycia z tymi champami...

darius__league_of_legend__signature_by_deinyght-d5sd11x.jpg

Opublikowano

Shaco bez jungli jest baardzo słaby ,ze względu na jego papierkowatość.Jungle ma wolną,tylko pierwszy buff jest szybki ,a reszta idzie jak idzie...Nadrabia lekko gankami.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Shaco bez jungli jest baardzo słaby ,ze względu na jego papierkowatość.Jungle ma wolną,tylko pierwszy buff jest szybki ,a reszta idzie jak idzie...Nadrabia lekko gankami.

O to chodzi u Shaco, żeby napjerdalać cały czas ganki a nie farmić w jungli.

Opublikowano

Swain jest bardzo dobry, nawet na 3v3 nim wymiatałem.

Shaciem bez jungli też wymiatałem ale to na normalach dla zabawy

<>

Opublikowano

Swain:

+Dobry sustain z ulta

+Tankowaty w teamfightach (o ile nie dostanie Morello/Ignite na twarz, wtedy kaplica jak pójdzie dobry burst)

+Dobry burst + nie wytraca obrażeń, po całym combo idzie jeszcze DOT'a z E i ciągły DMG z ulta, no chyba że zabraknie many

+Dobre CC, slow i AoE Snare

-Dostaniesz ignite + burst = leżysz

-Mały zasięg, wszystko co ma większy zasięgowy harass z nim wygrywa

-Snare to opóźniony skillshot, jak ktoś weźmie buty na start( a prawie zawsze się bierze) można tego omijać

-Podatny na CC

-Manożerny

Jest wiele lepszych AP Carry. Jak dla mnie Swain to lepszy pick na topa niż na mida.

Opublikowano

Shaco - bardzo prosta jungla, dobre gangi,

Swain - niszczy na midzie, ciężko go skontrolować.

Opublikowano

@UP Znajdź na 12 lvl takiego który to umie pomyśleć w taki sposób.

@3 UP Swain nie jest off tankiem tylko mage tankiem.

@down

Jak ma przez cały czas zamiar grać na eaście to może sobie go spokojnie kupić i carrować rankedy.

<>

Opublikowano

@UP Znajdź na 12 lvl takiego który to umie pomyśleć w taki sposób.

@3 UP Swain nie jest off tankiem tylko mage tankiem.

Koleś całe życie będzie mieć 12 lvl? Niech wie co go czeka na wyższym poziomie.

Opublikowano

Nawet jeśli dostanie to ignite/morello to przecież to nie trwa wiecznie i tak jak kolega napisał, to nie wszystko. Swain w akcji 3 vs 1 potraf mieć 1/2/3 kille, w zależności od enemy i ich feedu.

Opublikowano

Kupuj swaina :) sam go kupiłem i na początku źle mi szło ale tera to jedziemy każdego prawie :) nie żaden offtank bo to mag tank ;p

manożerny ? haha wiesz co to jest catalyst albo moze blue buff ?

Sadzić, Palić, Zalegalizować !!

Opublikowano

'haha' A wiesz co to znaczy chujowy jungler nie dający blue? Catalyst rzeczwiście Ci pomoże jak będziesz miał ulta odpalonego dłużej niż 5-6 sekund w early/mid game...

Opublikowano

Polecam swaina, jest to mocny pick ,umiejetnie grany stompuje all

Co do shaco bardzo mocno niepolecam ,ma dobre early(tylko dobre) oraz naprawde fatalny late game gdzie ogranicza sie do dasha w squishy enemy ,ktory i tak zabija go w sekundy.Przez nerfy troche oslabl.Jedyny jego + to dobre ganki

Opublikowano

Polecam swaina, jest to mocny pick ,umiejetnie grany stompuje all

Co do shaco bardzo mocno niepolecam ,ma dobre early(tylko dobre) oraz naprawde fatalny late game gdzie ogranicza sie do dasha w squishy enemy ,ktory i tak zabija go w sekundy.Przez nerfy troche oslabl.Jedyny jego + to dobre ganki

Dobrze grany shaco jest w stanie cholernie nafeedować w early jednego z teammate'ów. Natomiast w late kryt za pół hp w przeciwnego ad carry boli. Jeśli do tego będzie miał trochę szczęścia to ten "squishy enemy" który zabija go w sekundy, zabije jego klona, a nie prawdziwego shaco, co prawdopodobnie będzie jego ostatnią rzeczą w teamfight'cie. Nie jest to postać nastawiona na walkę z bruiserami, ale na wyłączenie z walki wrogiego ap lub ad carry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...