Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kontra na jaxa

majki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, poniewaz bardzo duzo gram jaxem i jest to moj pierwszy champ w lolu, wiec chcialbym wiedziec kto go kontruje ? Z wiekszoscia jax chyba daje rade ale chcialbym wiedziec z kim ma male szanse.

Opublikowano

Jax bazuje na szybkości ataku + w + E + trzeci atak + Q (pistolet)

Jak gram jaxem care item u mnie to merkurki trójcy pistolet warmog atma i force

I jakoś daję radę : )

Latarnie kupuję na start a jak chcesz bez latarni bazować to 2-3 dorany

Jax contruje większość postaci z tego co wiem

Ale postacie harrasujące mają z nim linie wygraną gdyż jax nie podejdzie do farmy ; )

Opublikowano

jaxa kontrują postacie harras przykładowo, morde, teemo, jayce, cassio, vlad.

Kiedyś było ważne jakim jesteś ziomkiem

dzisiaj patrzą na mnie krzywo, jak wyciągam drobne

to może kwestia tego kto jak bogatą ma rodzinę

choć nie miałem wcale gorzej to nie patrzę kto ma ile

Opublikowano

Morde nie da rady na Jax'a. Kontrują go dystansowe postacie jak: Teemo, Kayle. Największą dla mnie kontra jest Nunu, który debuffuje nasz AS, a to w Jax'ie jest najważniejsze. Jeszcze Yorick/Olaf.

wobqx.jpg
Opublikowano

Najlepszą kontrą na jaxa jest malphite.

e + FH + omen i taki jax nic nie jest w stanie zrobić przez kilka sekund.

Ktoś pisał, że vlad ciśnie jaxa.. bullshit.

Jax ciśnie większość range'ów po przez doskok.

Opublikowano

A jeśli chodzi o builda to ja kupuje berki na AS , potem Hex Tech i trinity, a potem zazwyczaj cos na defa sytuacyjnie , np. kolczuge, plemienna albo paszcze malmortiusa.

Opublikowano

Prawdziwą contrą z którą Jax rzeczywiscie nie moze sobie poradzic bez dużej pomocy i która odcina od minionów to Warwick i Olaf. Resztę da sie przeżyc a magów o wiele łatwiej zabić przy gangu niz takiego Renektona, Riven itp. WW i Olaf to najgorsze co może jax zastać na solotopie, podobny mechanizm w sumie duże dmg ze skilli, z co prawda niewielkiego dystansu, ale uniemożliwiającego Jaxowi oddanie swoim W, + mniejszy lub wiekszy sustain+Całkiem niezłe radzenie sobie w walce w zwarciu. jeśli chodzi o magów, i ogolnie postacie koncentrujące się na skillach, słabe w autoataku, żeby dac rade z jaxem, muszą miec albo sustain albo jakieś cc, które pozwala odejść, gdy jax doskakuje i wymusza walke na autoataki(viktor morgana), ewentualnie odskok. Jax nie jest taki łatwy do kitowania jak inni specjaliści od walki na autoataki, ma doskok ze stunem jakby nie patrzeć.

Opublikowano

uniwersalną kontrą na postacie bazujące na attack speed jest nunu. Duże survi, damage tez niezly, może sie leczyć no i najważniejsze-rujnuje ich attack speed bez ktorego są beznadziejni.

Opublikowano

Ahri strasznie kontruje Jaxa. Zdziwiłem się mając ją na topie w czasie gdy Irelia poszła na mida ( i owniła Fizza). Nigdy nie zapomnę tego dziwnego meczu. Próba podejścia do farmy - dostawałem kulką w ryj. Próbowałem ominąć kulkę doskokiem do niej - ogniki w ryj. Cóż widać kontra to kontra....

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...