Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Procesor pod Battlefield 3

MEDIEWALII

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

chce wymienic w komputerze ( 3 letnim ) Procesor , jaki mi procesor polecacie tak żeby BF3 chodzil bez problemów? Karte graficzna juz wymienilem .

3.01 GHz, 2,00 GB RAM

System operacyjny : Microsoft Windows XP Home Edition (5.1, komplikacja 2600 )

Model systemu : M61SME-S2

Procesor : AMD Athlon64 X2 Dual Core Processor 6000+, MMX , 3DNow (2 CPUs)

Sterowniki :

Główny sterownik : nv4_disp.dll

Wersja : 6.14.0012.6785

RtkHDAud.sys

Wersja : 5.10.0000.6554

Opublikowano

Większy problem może stanowaić karta graficzna, podaj ją :)

Typ mikroukladu : GeForce GT 440

Typ konwertera DAC: integrated RAMDAC

Rozmiar pamieci : 1024 MB

Ciąg karty : GeForce GT 440

informacje o systemie BIOS: Version 70.08.4D.00.00

ty sa parametry karty graficznej.

Opublikowano

@up

Brawo kupiles syfiasta karte. Ja bym na twoi miejscu kupil jakas lepsza no ale coz twoj wybor i twoj blad.

Co do proca podaj jaki masz budzet.

Opublikowano

Podaj budżet, zasilacz, dysk i napęd - i bądź pewien, że do BFa musisz zmienić system.

Po jakiego grzyba dysk i napęd!?!?! lepiej podaj płytę główną i zasilacz.

Opublikowano

Jakby zmieniał i płytę to zapewne na 1155. A tam tylko nieliczne płyty mają złącze ATA, więc niedopatrzenie może być kosztowne. Przerabiałem takie bajery (kumpel zakupił 2500K i P67 Ex6, zapomniał o napędzie na ATA - komp na 3 dni unieruchomiony, bo nie ma napedu i systemu nie postawi).

Opublikowano

Tak tylko że jego płyta główna moe obsługiwać procki 4rdzeniowe więc nie będzie konieczności przejścia na LGA1155 (chyba że budżet na to pozwoli), a także może mieć dysk i napęd na sata. Jak nie ma to wystarczy zakupić przejściówke ata na sata z możliwością bootowania i pierwszą lepszą na napęd. Jednak czekamy nadal na autora żeby podał płytę główną, zasilacz, budżet.

Opublikowano

Troche OT, ale co tam :D Przejściówka z możliwością bootowania to pół ceny napędu, więc trochę drogo. A jego płyta nie obsługuje żadnych Athlonów II i Phenomów II, więc z góry zakładam wymianę. Chyba, że ktoś jest na tyle głupi i kupi Phenoma I, wtedy życzę szczęścia.

Opublikowano

Tak szczerze, to na tym sobie w BF'a 3 nie pograsz. Wiem, bo próbowałem na moim kompie, a mam podobne parametry. Musiałbyś kupić nowy komputer lub wymienić poszczególne części na lepsze, lecz kupienie komputera jest bardziej opłacalne ;)

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...